kr1s1983 Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 witam planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam
RZUŁF Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Obecnie większość kasków ma zdejmowany daszek więc nie ma problemu - nie będzie Ci pasował to sobie go odczepisz ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ...
BART_osz Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ... dokladnie . U mnie po zimie sporo szlakow pozarastalo mocno zielskiem a daszek w kasku dobrze je kosi - wiec jak najbardziej do jazdy po lesie sie przydaje.
Trin Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 witam planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam hmm IMO dla mnie daszek w kasku to sprawa priorytetowa ... ... mierzyłem juz kilka i tylko te z daszkiem mi podchodza a to z uwagi na fakt "cienia" jaki robi taki daszek
Pacmen_89 Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 W słońce cień a podczas deszczu woda się zlewa po daszku przed nami a nie nam po twarzy ;] Ogólnie daszki są fajne i bardzo przydatne
GZA20 Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Jak Ci daszek nie odpowiada zawsze możesz go odczepić. A koszt kasku z daszkiem nie jest jakoś specjalnie większy od kasku który go nie posiada
edir Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Zdecydowanie z daszkiem. Daszek daje trochę cienia a przede wszystkim odbija: krople wody, małe gałęzie i różne latające stworzenia, które bez niego znalazły by się na twojej twarzy
RafalB Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark. U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy. Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius
kr1s1983 Napisano 25 Maja 2006 Autor Napisano 25 Maja 2006 no wlasnie o szose mi chodzi bo dzuo jezdze i czasem daleko. zakupilem taki http://www.allegro.pl/item103454167_prawie...zja_tanio_.html mozna w nim odczepiac jest na takich wciskanych wypustach boje sie ze po jakims czasie mocno sie wypracuja i bedzie mi latal wraz z wertepami
ssslawecki Napisano 25 Maja 2006 Napisano 25 Maja 2006 Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark. U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy. Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius Polecam Ippogriffo - lepiej wentyluje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.