Skocz do zawartości

[kask]kupic kask z daszkiem czy bez?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam

Napisano

Obecnie większość kasków ma zdejmowany daszek

więc nie ma problemu - nie będzie Ci pasował to sobie go odczepisz

ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ...

Napisano

ps. ja lubię daszek bo osłania od krzaków, gałęzi itp. oraz daje trochę cienia ...

dokladnie :P . U mnie po zimie sporo szlakow pozarastalo mocno zielskiem a daszek w kasku dobrze je kosi - wiec jak najbardziej do jazdy po lesie sie przydaje.

Napisano

witam

planuje kupic kask w najblizszym czasie i zastanawima czy lepiej z adaskziem czy bez.Do czego ma sluzyc ten daszek?:)jezdze na szosowce i czasem mtb.Z wygladau lepiej wydaje mi sie wyglada bez daszka ale moze on ma jakies wazne zadanie spelniac o ktorym nie wiem,pozdrawiam

hmm IMO dla mnie daszek w kasku to sprawa priorytetowa ...

... mierzyłem juz kilka i tylko te z daszkiem mi podchodza a to z uwagi na fakt "cienia" jaki robi taki daszek

:)

Napisano

Jak Ci daszek nie odpowiada zawsze możesz go odczepić. A koszt kasku z daszkiem nie jest jakoś specjalnie większy od kasku który go nie posiada :)

Napisano

Zdecydowanie z daszkiem.

Daszek daje trochę cienia a przede wszystkim odbija: krople wody, małe gałęzie i różne latające stworzenia, które bez niego znalazły by się na twojej twarzy ;)

Napisano

Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark.

U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy.

Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius ;)

Napisano

Daszk jest upierdliwy, trzeba miec wyzej podniesiona glowie podczas jazdy co meczy kark.

U mnie objawia sie to ok 60-70km szczegolnie teraz kiedy nie mam formy.

Kolejny kask to na pewno bedzie kask szosowy...moze jakis stradivarius :D

Polecam Ippogriffo - lepiej wentyluje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...