Skocz do zawartości

[pachwina] ból w okolicy pachwiny po ok 30 km

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

a co to dokładnie za problem??

czy to się leczy i czy ewentualnie choroba ma jakąś nazwę??

Tak, idziesz na bikefitting, gdzie ustawia Tobie pozycje, dobiora siodelko do tylka itp sprawy.

Nazwe tez ma "brednie z internetu", szczegolnie diagnozowanie problemu naczyniowego via net :/

Tak, idziesz na bikefitting, gdzie ustawia Tobie pozycje, dobiora siodelko do tylka itp sprawy.

Nazwe tez ma "brednie z internetu", szczegolnie diagnozowanie problemu naczyniowego via net :/

Jeśli ból jest uciążliwy i dopasowanie roweru do Ciebie nic nie da, to jednak idź do lekarza. Nikt nic nie diagnozuje. Stwierdzam tylko fakt, że tego typu bóle są równie częste, jak inne problemy związane z jeżdżeniem na rowerze: drętwienie całych dłoni, bądź tylko palców małego i serdecznego, bóle kolan, etc. 

pozdr

Wiesz, to również może być zespół Guillaina-Barrego. Jego pierwszymi objawami jest drętwienie i bóle. Jest równie częstszy jak patologie t. biodrowej, a występuje głównie u kolarzy, szachistów oraz emerytowanych tramwajarzy.

A czemu zespół G.-B.? Bo właśnie o nim sobie przypomniałem i objawy skojarzyłem...

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś takie informacje, że patologia t. biodrowej jest częstym problemem rowerzystów, ale z chęcią ujrzałbym źródła aby się doszkolić.

Jeśli chcesz się zagłębiać to przyczyny drętwienia mogą być naprawdę różne. Od banalnych (np ustawienie siodełka) do wyszukanych i nieprawdopodobnych. Nie ma co Kolegi straszyć tętnicami, gdyż istnieje sporo innych chorób powodujących drętwienie, chociażby potocznie zwane rwy. Oczywiście nie śmiem twierdzić, że Kolega coś takiego ma, gdyż podane informacje są naprawdę niewystarczające aby cokolwiek powiedzieć.

Na forum raczej można się dowiedzieć co może być ewentualną przyczyną (tj. złe ustawienie siodełka, bloków w SPD, za ciepły ubiór, itp), lecz ryzykowne jest wystawianie diagnoz.

A z resztą co ja się będę powtarzał.

szkopuł w tym że jeżeli bóle były by dosyć częste to nie było by problemu, pojawiaja sie dosyć rzadko ale sie pojawiają, nie wiem dlaczego czły czas chodzi mi po głowie iż to pamper uciska pachwine:) nie wiem może kiedy przusunie sie  jakos do przodu :) no i oczywiscie po wyprostowaniu sylwetki oraz zaprzestaniu pedałowania ból sie zmniejsza

My na forum możemy tylko gdybać, dość często niepotrzebnie wprowadzając ludzi w błąd. Więc traktuj to co Ci powiem naprawdę z dużym przymrużeniem oka.

Wspominasz o pampersie. Ogólnie raczej nie jest on jakoś obcisły, tak że mógłby powodować znaczny ucisk, przynajmniej u mnie. Masz może jakieś obtarcia w tym miejscu, co mogłoby sugerować winę pampersa?

Poza tym, ważna sprawa, masz ten ból czy inny dyskomfort po 1 czy po obu stronach? Czy występuje podczas innej aktywności? Jeśli występuje np podczas biegania czy innego wysiłku to mogłoby to budzić wtedy niepokój, gdyż wykluczałoby to wpływ pozycji i złego dopasowania. Póki co pokombinuj może coś z ustawieniem siodełka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...