tobo Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Tobo a statystycznie ile masz osprzętu w serwisie shimano a ile sram? 80:20? Pewnie zaczną się komentarze że sram nie wymaga serwisu Czy ja naprawdę mam doszczętnie złoić tyłek obu Wiodącym Producentom? Co do proporcji - myślę że 60 do 40 (nowe rowery).
mant3z Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 Właśnie odebrałem haki, dziś je założę a jutro test w terenie. Dam znać czy jest jakaś poprawa.
rzezniol Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Jeszcze mała drobnostka, która mi się raz przytrafiła u znajomego. Psioczył na nowego SLX`a 9`tke ... ze już nigdy w życiu Shimano . Generalnie wydawało się że przerzutka jest nie do ustawienia Zrobił banalny błąd montażowy ... założył linkę z drugiej strony śrubki niż powinien ... Pozdro
mant3z Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 Udało się wygospodarować jeszcze dzisiaj trochę czasu. Niestety nic to nie pomogło Linkę mam przeprowadzoną dobrze. Poddaje się, za dużo już czasu na to zmarnowałem. Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
tobo Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Wczoraj serwisowałem rower z szedołem xt, 9sp. Przerzutka "zamulała" w obie strony. Hak prosty. olinowanie nowe, łańcuch, kaseta w dobrym stanie, kółeczka przerzutki ok, luzy na zawiasach przerzutki niewielkie. Po serwisie było lepiej niż przed ale nie "śpiewająco" Chwilę potem serwisowałem rower z "wyluzowaną" acerą, brudnym i wyciągniętym łańcuchem i zardzewiałą linką. Właściciel roweru z szedołem zdenerwowałby się widząc że tani bardziew działa lepiej niż jego "prawie top"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.