Skocz do zawartości

[pedały] Aest PDA07 - wytrzymałość pod wagą 80 kilo?

Hafal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niestety moje obecne pedały zakończyły żywot i muszę zastanowić się nad wyborem nowych. W oko wpadły mi następujące pedały: http://www.bikekatalog.pl/2013//komponenty/2702/Aest.PDA07/
Bardzo podoba mi się ich waga, oraz to, że mają tytanową oś. A, no i oczywiście dochodzi do głosu mój rowerowy fetyszyzm - są czerwone :3
Ważę ok 80~85kilo i jeżdżę dość agresywnie - od miasta(to raczej do delikatnych też nie należy) i szosy, przez mazowieckie bezdroża, lasy i szutry, aż po delikatne enduro. Tu pojawia się moja wątpliwość - czy dadzą radę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

pozdrawiam,

Rafał.

P.S.

Niechętnie podchodzę do tematu zakupu wpinek.

Cześć

Mam takie na rowerze od niecałego miesiąca - ważę 90 kg. Zrobiłem raptem ze 200 km więc wiele powiedzieć nie mogę. Spodziewaj się luzów, na szczęście łatwo je skasować. Niestety gwint na jednej z osi podczas dokręcania nakrętki się zjechał i teraz nie mogę odkręcić nakrętki. Szczęśliwie została w takim położeniu że luzu nie ma. Uważaj na to.

Pedały wyglądają świetnie, przez te 200 km nie mam problemów, ale patrząc na jakość wykonania wątpię by wytrzymały dłużej niż do najbliższych wakacji. Poza tym platformy są bardzo - naprawdę bardzo małe - nie ma porównania do klasycznych platform. Jeśli nie zależy Ci na wadze to poszukaj większych i solidniejszych platform.

P.S. NA dealextreme (dx.com) można kupić taniej niż w kraju, czekam stamtądd na zamówienie - i powoli zaczynam mieć wątpliwości czy nie nabili mnie w butelkę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...