Skocz do zawartości

[wybór roweru]kross level A4, a Rockrider 6.3

Marcinrednose

Rekomendowane odpowiedzi

rower juz kupiłem,ale chciałbym sie dowiedziećjak sie prezentuje Rockrider 6.3 na tle Krossa Level A4

Wybrałem KROSSA

Danych KROSSA Level A4 nie bede pisałbo są mniej wiecej znane na tym forum-tak mi sie wydaje - cena Krossa to 1699

Cena Rockrider 6.3 to 1799

122jq.jpg

Rowery w zasadzie służą do tego samego - XC , ale uwierz , że nie był byś zadowolony z tego Decathlona - po pierwsze trudno by go było zatrzymać , po drugie zamiast jechać zużywał byś energię na bujanie damperem.

2 tarczówku, amor tylni i 14,40 kg

aha, ehe, bajki dla potłuczonych, taki bik by musiał kosztować min z 3 tys. zł

Może i oba do XC, ale i tak nie ma sensu ich porównywać. Raczej z innymi do XC na amorku lub tarczach.

• 1 miesiąc temu...

po pierwsze trudno by go było zatrzymać , po drugie zamiast jechać zużywał byś energię na bujanie damperem.

Nie zgodze sie z ta opinia... Jezdzilem na jednym i drugim...

Mialem taki sam dylemat i wybralem Decathlona... Wlasnie dlatego, ze na tych tarczach tekktro hamowal lepiej niz Kross na V-kach...

Tylna zawieche skrecilem sruba regulacyjna dosc mocno i zawieszenie pracuje teraz przyzwoicie...

Co do porownywania, to rzeczywiscie cenowo jedynie mozna... Decathlona RR 6,3 powinno sie do innego fulla porownywac...

A wspomniany kross wsrod XC z przednim amortyzatorem (w tej okolicy cenowej) to tez scisla czolowka...

• 1 rok później...

przeciez na str producenta jest w kategorii rowerów górskich sportowych a nie rekraeacyjnych. a tak poza tym to na zagranicznych stronach rowerowych opinie ma raczej dobre. obecnie jest na przecenie za 1500 i sie zastanawiam czy na nim własnie nie spróbowac na poczatek przygody z fullem. mowa ofc o RR 6.3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...