michue39 Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Witam forumowiczów, mam kilka pytań do was, jak w temacie, wybór padł na Epicona ale co dalej...?? Przy moim Epiconie jest takie coś: Nie wiem co to jest, w poniedziałek będę miał założonego Epicona ale jak mam go dostroić pod 105 kg? podpowiedzcie coś Cytuj
STF Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 Jest to regulacja tłumienia powrotu (rebound). Aby dostosować ten amortyzator do swojej wagi musisz się zaopatrzeć w specjalną pompkę do amortyzatorów powietrznych. Cytuj
michue39 Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 Amortyzator oddaje do serwisu więc coś mi tam wyregulują pewnie, ale chciałbym wiedzieć przed zakupem pompki na co zwrócić uwagę,żeby mnie nie olali i oddali "byle" jak wyregulowane. Jakie PSI pod moją wagę? Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 15 Września 2013 Mod Team Napisano 15 Września 2013 Ciśnienie ustalasz na podstawie ugięcia wstępnego ( SAG). Zresztą o regulacji amorka było milion razy. Cytuj
przemeklomza Napisano 15 Września 2013 Napisano 15 Września 2013 dokręć górne nakrętki na goleniach, te na klucz 27, moje poluzowały się po 200-250 kilometrach tak że straciłem powietrze z lewej goleni a prawą mogłem dokręcać ręką Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi