mateusz88 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Panowie zastanawiam się nad rowerem z decathlonu http://www.decathlon.pl/rower-gorski-big-rr-53-id_8202905.html co o nim myślicie? Warto wziąć tego 29er ? Mam 190 cm i 116 kg więc brałbym XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Oczywiście warto jeśli chodzi o relację wyposażenie/cena . A gdzie chcesz nim jeździć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz88 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Mam zamiar przede wszystkim jeździć po Wroclawiu, w weekendy jakies dłuższe wycieczki, troche leśnych ścieżek gorek itd. Zadnych udzialow w maratonach nie planuje. Glowny moj cel to zrzucenie troche wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Do takiej jazdy to dobry rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Do takiej jazdy to dobry rower. Jak już wspomniał @Rulez do takiego zastosowania będzie w porządku. Przy takiej kwocie jest trudno znależć coś sensownego. Jedyna alternatywa to Romet Jolene 29er lub Unibike Fusion 29er. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz88 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Romet za mną nie przemawia, natomiast o Fusionie słyszałem już że dobry rower w stosunku do swojej ceny jednak bardzo ciężko go dostać, we Wrocławiu go już nigdzie nie ma. A te RR w Decathlonie stoją gotowe złożone i czekają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Romet za mną nie przemawia Jesteś w Polsce emigrantem z innego kraju? A rowerowo - kup RR i śmigaj ile wlezie, do wymienionych zastosowań jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Romet za mną nie przemawia, natomiast o Fusionie słyszałem już że dobry rower w stosunku do swojej ceny jednak bardzo ciężko go dostać, we Wrocławiu go już nigdzie nie ma. A te RR w Decathlonie stoją gotowe złożone i czekają No widzisz a do innych nie przemawia RR. Akurat ostatnio byłem w obydwu sklepach i o ile w przypadku Decathlona moja ocena zawsze była pozytywna to po wyjściu od Rometa byłem mocno zaskoczony. Bardzo dobre rowery jak za takie pieniądze i nie ma się co czepiać. Też złożone i gotowe do jazdy. Wcale Cię na niego nie namawiam ale odniosłem wrażenie, że dość lekceważąco odniosłeś się do samej marki. W przypadku tego RR to faktycznie chyba żaden konkurent nie oferuje tyle za takie pieniądze więc kupuj i ciesz się jazdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz88 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Panowie nie chodziło mi o to że firma Romet mi nie podchodzi bo jest zła itp., poprostu rower który wymieniliście na stronie producenta kosztuje 2398 zł, nawet gdyby się udało ugrać z 10 % rabatu posezonowego to i tak jest ponad 2 tyś. Jak zdążyliście zauważyć RR Big 5.3 kosztuje 1799 zł. Więc jest troche różnicy. Wiem, że niektórzy tu jeżdża maszynami po kilka czy kilkanaście tysięcy, jednak ja szukam roweru budżetowego, który posłuży mi przez 2-3 lata, pomoże nabrać lepszej formy i osiągnąć wkońcu wage <100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Jako rower do samego jeżdżenia i zrzucania wagi, bez sportowego zacięcia jest jak najbardziej ok.Ale jeżeli się trochę wkręcisz i dojdziesz do wniosku żeby coś ulepszyć - odpuść sobie i zbieraj na coś lepszego. Bo podstawa to dobra rama Rower na sam początek - idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz88 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 To ten rower ma złą rame? Dajmy na to, np tak za rok,dwa, trzy chciałbym coś więcej próbować "jak się wkręce" to ten RR będzie złym rowerem do modyfikacji amatorskich? Powiem szczerze nie stać mnie w obecnej chwili na lepszy, droższy rower, a naturalną sprawą jest że chciałbym taki, więc nie mam wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Na początek to dobry rower i dobra rama, Romet to żadna rewelacja, w dodatku ma z tyłu mało miejsca na oponę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz88 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 dzięki za pomoc koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi