Skocz do zawartości

[klocki] Szosówka

Lezza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

jako że zbliża się okres lekko jesienno przejściowy, potrzebuje rady. Mam Tiagre jako hamulce w szosówce swojej i jak pada deszcz, to miesza mi się spalona guma od klocków z wodą i brudzi dosłownie wszystko dookoła hamulców; ramę, nogi, przerzutki, opony i wszystko dookoła.

Oczywiście problem jest tylko jak pada deszcz, bo wtedy to się dzieje, jak jest sucho to nie zwracam na to uwagi. 

I teraz pytanie. Jak temu zaradzić? czy są jakieś klocki z innego materiału, które nie będą mi tak brudzić wszystkiego? oczywiście koła mam z alu, więc żywiczne odpadają. Jak sobie radzicie z tym problemem?

Klocki zawsze beda w takich warunkach brudzic obrecz. Ale nie do takiego stopnia, zeby paprac wszystko dookola.

Inna sprawa jest dbanie o czystosc obreczy. Warto za kazdym razem przejechac szmata i zebrac "pozostalosci".

Nie wiem w jakim budzecie sie poruszasz ale wspomne o swissstopach zieonych i ich nowszej wersji, niebieskich.

Raz, ze powinny mniej brudzic, dwa, sa to jedne z najlepszych klockow pod wzgledem sily i modulacji na rynku (szczegolnie niebieskie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...