Skocz do zawartości

[Kurtka] Kurtka jesień - zima

Cichy82

Rekomendowane odpowiedzi

Kurtka z linku to podróbka marnej jakości. Ja mam na sprzedaż oryginalną. http://allegro.pl/oryginalna-kurtka-zimowa-sportful-saxo-bank-okazja-i3550878308.html

Mam juz podroby koszulek i bluz saxo bank i wcale takiej marnej jakosci nie sa. Poza tym miedzy rozmairem xxl a l, ktory wrzuciles jest roznica.

Ale przy podróbce strasznie przepłacasz, bo oni to ściągają z Chin za grosze, a Ty płacisz ze 2 razy więcej. Samemu możesz sobie kupić taki teamowy chiński ciuszek np. na alibaba.com - sam niedawno kupiłem tam dłuższy zestaw - bluzka + spodnie długie i są całkiem fajne, a wyszło mi to jakieś 120zł za całość więc jest różnica.

Jest to kurtka określana jako hardshell, czyli typowa zewnętrzna, wierzchnia warstwa odzieży sportowej, chroniąca przed wiatrem i deszczem - ma membranę i zapewne klejone szwy. 

Podana oddychalność wypada jak na tą cenę bardzo dobrze jednak to czy będzie wystarczająca w Twoim przypadku zależy od Twojego organizmu. i intensywności wysiłku w momencie jej noszenia.

Jeśli zamierzasz w niej pojechać na wycieczkę to z gotowaniem się może być różnie - kurtki takie średnio nadają się do intensywniejszego wysiłku bo membrany tak czy inaczej są niespecjalnie wydolne (testowałem różne, wysokie modele i niestety to nie jest to). Jako kurtka awaryjna czyli zabierana ze sobą "w razie" powinna wystarczyć z naddatkiem. 

Trochę ciężko coś powiedzieć o jej działaniu bo to "jakaś" kurtka z "jakiejś" membrany. Co do przemakalności - największym dla mnie problemem przeciwdeszczówek jako kurtek awaryjnych "w razie" jest to że deszcz dostaje się do środka np przez rękawy - wiele osób pisze że przetrwały na sucho wypady w takich kurtkach (gore texach czy innych) ale mnie się to jeszcze nie udało mimo zaledwie kilkunastominutowego dojazdu do pracy.

• 4 tygodnie później...

Cześć Ja na jesień kupiłem sobie do jazdy na rowerze softshell cereso. Przedtem jeździłem w kombinacji koszulka termoaktywna polar cienki 160 mg i kurtka od wiatru. Teraz wystarczająca jest termoaktywna koszulka i cereso. O wiele wygodniej, stanowi też dobra izolacje od deszczu. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...