Skocz do zawartości

SHIMANO DEORE 2014 RD-M610SGS

Spascmar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Rozsypała mi się stara przerzutka i kupiłem nowa tak jak w opisie i foto. Wybrałem Deore bo pozostały osprzęt tez mam tej klasy.

I prawdopodobnie "dałem ciała", bo nie mogę jej prawidłowo wyregulować. Przerzutka która kupiłem jest 10cio rzędowa a ja mam kasetę na 8 rzędów. W zależności od tego jak ustawie linkę to przerzutka gubi mi dwa skarjne biegi czy to najwyższe czy to najniższe. Czyli o dziwo łapie 6 biegów. Słabo też radzi sobie ze środkowymi biegami. Wszystkie śrubki regulacyjne w skrajnych położeniach miały jeszcze luz. Wychodzi na to ze przerzutka nie pasuje do manetki (tez shimano 8 rzędów).

Nie wziąłem pod uwagę, że 10 rzędowa przerzutka nie ogarnie 8 rzędów. Czy to prawda? Bo być może to ja coś źle robię? Chociaż to nie pierwsza przerzutka w moim rowerze.

Wcześniej miałem jakiegoś Altusa i chodził jak marzenie aż się rozsypał :laugh: a biegi zmieniały się jak w F1 - w mgnieniu oka  :laugh:  .

Cały osprzęt mam nowy: korba, kaseta, łańcuch i manetki - all shimano.

8bdde36229.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...