Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Podpowie ktoś czy warto tym rowerem sobie głowę zawracać? Giant Talon 2(lub 1) -27,7 model 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 A co to za 27,7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No palec się omckął ma być 27,5 oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Linia łańcucha 440 mm to dużo jak na koło 27,5", raczej coś pod turystyczny MTB ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ile powinno być do amatorskiego ścigania? A reszta geometrii jak wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Do amatorskiego .. . np. w Krossie R8 jest to 425 mm , a w bardziej "turystycznym" Kross R6 jest to 430 mm, więc różnica jest duża ... : http://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-275quot/level-r6#geometry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Nie jestem fanem Krossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Giant przedziwnie lubuje się w długich ogonach, 440mm to można sobie w 29 zapodać ale tu?Choć z drugiej strony Arek w swojej konie 79 też ma długi ogon i czy rower był przymulony? Skądże.Dostaniesz stabilny rower na zjazdach i minimalnie (nieodczuwalne?) bardziej komfortowy. Za to tak na 99% jest tam sporo miejsca na błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 A co to ma do rzeczy czego jesteś fanem, dałem przykład bardziej sportowej geometrii i tyle. Co do ogona 440 mm - to już odczuwalnie będzie wyrzucało rower z zakrętu przy dynamicznej jeździe . PS Cube zmieścił się z kółkiem 27,5" w ogonie 420 mm ... : http://www.cube.eu/pl/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-pro-275/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 chainstay 430mm to ma Specialized 29''....Enduro o skoku 155mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Jak w treści tematu - czy nadaje się do amatorskiego ścigania. Giant Talon 27,5 (1) lub (2) 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 To ja sprostuję wypowiedź Anarchy już w tym wątku... Giant przedziwnie lubuje się w długich ogonach, 440mm to można sobie w 29 zapodać ale tu? Otóż nie tyle Giant lubuje się w długich ogonach, co dyskusja dotyczy modelu, który z założenia nie jest rowerem dla ścigantów. Giant ścigantom dedykuje XTC. Tam ogon jest przyzwoicie krótki - wg rozmiaru koła: 29" - 439mm 650B - 429mm 26" - 420 mm Długość ogonów w fullach Gianta to natomiast inna bajka. Pytanie dotyczy HT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Giant ścigantom dedykuje XTC.650B - 429mm Na stronie Gianta w 27,5 jest tylko Talon w różnych konfiguracjach, gdzie znalazłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Włącz wersję dla USA. Tam już od dłuższego czasu są wszystkie rowery z kolekcji na 2014 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Znalazłem, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Przecież tłumaczymy, że 440 przy 27,5"to długi ogon, tak trudno w to uwierzyć ? czy wystarczy, że ma w nazwie Giant i już nadaje się do wszystkiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Rulez ja rozumiem słowo pisane ale ten post powyżej to o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 http://dziecko.wieszjak.pl/edukacja-dziecka/szybka-nauka/208697,Jak-nauczyc-sie-czytac-ze-zrozumieniem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Rulez prosiłem o opinie ,radę a odniosłem wrażenie że w ostatnich dwóch postach zgubiłeś wątek albo byłeś zmęczony. marcinusz faktycznie wersja USA bogatsza, no i widać to o czym piszesz o geometrii xtc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Rulez prosiłem o opinie ,radę a odniosłem wrażenie że w ostatnich dwóch postach zgubiłeś wątek albo byłeś zmęczony. marcinusz faktycznie wersja USA bogatsza, no i widać to o czym piszesz o geometrii xtc Ja mam Gianta Talona 2 i sobie chwalę łącznie przez 2 lata machnałem nim ponad 6500 km i dobrze się trzyma. rowerek jest na moim zdjeciu profilowym pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Lukers, temat dotyczy roweru na kołach 650b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Ja mam Gianta Talona 2 i sobie chwalę łącznie przez 2 lata machnałem nim ponad 6500 km i dobrze się trzyma. rowerek jest na moim zdjeciu profilowym pozdrawiam . To zaiste bardzo merytoryczna opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Rulez po Twoich cennych radach kupiłem aktualną ramę, wysil się i doradź - rower lub rama 27,5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 A co, masz sraczkę ?, poczekaj, nowe modele dopiero zaczynają się ukazywać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2013 No może nie to co myślisz ale faktycznie nosi mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.