sabath21 Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam, mam nową przerzutke Shimano Acera, po wyregulowaniu juz drugi raz zaczelo sie cos pieprzyć, wózek na dolnych przelozeniach jest skrzywiony, łancuch slizga sie po kółkach wózka przerzutki, nie wchodzi idealnie w ząbki. Slychac terkotanie. Przerzutka nie ma zadnych luzów na wózku, wszystko idealnie chodzi oprocz dolnych przelozen. Widac jak łancuch prowadzi sie krzywo po wózku. Łancuch jest nowy tak jak i przerzutka. Poradzcie mi co mam zrobic, moze przykrecic srubke baryłkową, no ja juz nie wiem. Po kazdej regulacji jest to samo. Przypominam ze wszystko jest sprawne, mysle ze to kwestia wyregulowania. Pamietajcie ze dzieje się to na dolnych przełozeniach od 4 w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Z opisu można wywnioskować że powodem Twojego problemu jest przekos łańcucha. Po prostu staraj się utrzymywać przełożenia tak żeby łańcuch był mniej więcej w linii poziomej względem ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabath21 Napisano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Pewnie masz racje poniewaz problem ustepuje po wrzuceniu na drugą zebatke z przodu lub trzecią. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.