Grand231 Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Witam pod koniec września planuję wypad na 4 dni do Ustrzyk, poradźcie mi gdzie warto z tamtąd pośmigać i co warto zobaczyć. Planuję wypad 2 dni rower, 2 dni powłóczyć się na nogach . Co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Zakładam, że chodzi Ci o Ustrzyki Górne, więc jeśli chodzi o rower, to okolice mocno okrojone są przez Park Narodowy. Możesz za to pokulać się asfaltem do Smereka i stamtąd ruszyć czerwonym szlakiem w kierunku Chryszczatej, Jeziorek Duszatyńskich itp. Natomiast pieszo, to polecam trzy połoniny, na pewno starczą na dwa dni włóczenia się na nogach Generalnie, jeśli z tych czterech dni, te dwa piesze mają większy priorytet, to pozostań przy Ustrzykach Górnych jako bazie noclegowej, a jeśli dwa dni rowerowe biorą górę, to zmień melinę na coś innego, np Smerek, Cisna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Jak pogoda dopisze to z buta polecam jednego dnia zrobić Połoninę Wetlińską wyjście przez Smerek na Przełęcz Orłowicza i połoniną do Hatki Puchatka i zejście do Przełęczy nad Brzegami ... i wracamy do punktu wyjścia z buta lub stopem ... Na drugi wypad na nogach moim zdaniem świetną propozycja jest też wyjście z Wołosatego na Tarnicę potem skierować się na Halicz i przez Przełęcz Bukowską do Wołosatego Rowerowo nie podpowiem bo nigdy w tamte strony z rowerem mnie nie pogoniło ... ale faktem jest że park narodowy mocno ogranicza jazdę na rowerze po wysokiej części Bieszczad. Pogody życzę Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Czyli w sumie to w Bieszczadach zostaje tylko asfalt ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Września 2013 Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Może nie tylko asfalt i górki dookoła Soliny są prawnie dostępne ... ale "prawdziwe" wysokie Bieszczady są objęte Parkiem Narodowym i tam nie pojeździsz... A że park to nie całe Bieszczady to tylko kwestia znalezienia kogoś kto tam jeździ i zna okolice od strony rowerowej:). Postaw temat w dziale regionalnym województwa podkarpackiego Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 W Bieszczadach warta polecenia jest trasa z Cisnej na Fereczata http://www.e-gory.pl/index.php/Rowery-gorskie/Rowery-gorskie/Na-podboj-Okraglika.html Bardzo trudna i wymagajaca trasa. Ale warto!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Dlatego, jeśli planujesz nastawić się na piesze wędrówki, to zostań w Ustrzykach, ale jeżeli nacisk kładziesz na rower, to zmień miejscówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrjarzab Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam pod koniec września planuję wypad na 4 dni do Ustrzyk, poradźcie mi gdzie warto z tamtąd pośmigać i co warto zobaczyć. Planuję wypad 2 dni rower, 2 dni powłóczyć się na nogach . Co polecacie ? Okolice Zatwarnicy i Dwernika są przyjemne. Nie wiem czy szukasz jakiegoś ekstremalnego MTB i jakie dystanse Ciebie interesują, ale ja przejechałem kilka tras crossem. W większości są to ubite szutry, dziurawe asfalty itp. Moje propozycje to: http://www.endomondo.com/routes/205327840 Dwernik-Zatwarnica-Nasiczne. Krótka i mało męcząca. Dwernik-Chmiel-Sękowiec-Smolnik-Dwernik http://goo.gl/maps/VkpVk Studenne-Do Sękowca-Zatwarnica-Powrót do Studennego. http://goo.gl/maps/ZgpoG Ogólnie to nie najgorszy jest przewodnik rowerowy Pascala "Rowerem po Bieszczadach" czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Czyli jaką najlepiej miejscowość wybrać na bazową ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 1. Komańcza 2. Cisna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Byłem na podobnej wycieczce w Bieszczadach: dwa dni na rowerze i dwa czy trzy dni pieszo. Mieszkałem w Wetlinie i znalazłem miejsca na dwa dni jeżdżenia, częściowo po oznaczonych szlakach w górach. Pamiętam, że jechało się z Wetliny do Pszczelin asfaltem i tam wjeżdżało w góry. Było trochę terenu, trochę stokówek, trochę szutrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Cisna forever. Stamtąd masz szlaki prawie w każdą stronę. Wysoki Dział, Jasło, Okrąglik. Najlepsze jest to, że ta część Bieszczad pozostaje niemal pusta w porównaniu do reszty. Ustrzyki i rower to niewykorzystanie potencjału, no chyba że masz na to jakiś większy budżet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.