Skocz do zawartości

[sig] sygnatura

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie jak na każdym forum istnieje coś takiego jak sig. Ponieważ dostałem pare pm'ów od userów ,że mój sig jest za duży [56,6 kb/s??:034:] chciałem się dowiedzieć jakie są zasady umieszczania avatarów i sygnatur [wybaczcie może słabo w 'rules' szykałem]?? Ile powienien ważyć w kb i jakie winien mieć rozmiary?? . . . mój 400x250 [bodajże] był wg niektórych za wielki [ale ładniejszy od kupy literek :D].

P.S.

załączyłem sig w starej wielkości. . . może być taki??

Napisano

@Blue ok wielkie dzięki . .. ma coś z dziecka neo ,że nie zauważyłem tego ;).

Szkoda tylko,że na forum nie można mieć sigów.

T/C

Napisano

Dobrze że nie można bo przynajmniej jest w miare czytelnie, ale z tego co widze to jest jeszcze kilka osob które mają spore sygnaturki. Ale największą przesadą jest umieszczanie w podpisie miniaturek ze zdjęciamia roweru, jakby, na siłe chcecie komuś swoje rowery pokazywać ? Wystarczą linki, jak ktoś będzie chciał to kliknie jak nie to nie...

Napisano

Ukaniex, nie przejmuj sie...mój gfx w sygnaturce ma ok. 350kb i jest w porządku B)

A w sumie co takiego w tych sigach jest? :P

Kawał obrazu...czasem nawet ładnego, i to wszystko :D

Napisano

350 kb? Jakbym mial modem to bym cie udusił :). Transfer na modemie- ok 3kb/s 350/3=116 2/3 116 2/3 : 60= 1,94. Prawie 2 minuty zeby twoja durna sygnaturke wczytac.... Na stronie mam 20 postow. Wiec jak nie zapisuje rzeczy do offline i kazdy mialby mic 350 kb signa to jest 7 mb na jedna strone! Wiesz jakie to jest marnowanie transferow ludzi z limitami? Pozatym ogolnie zwalnia wczytywanie sie wszystkiego itp itd. Sadze ze to jest nie fair wobec innych i powinien sie jakis taki pkt zjawic w regulaminie zeby nie przkraczac jakiejs objetosci toolbara.

• Root Admin
Napisano

bądźcie ludźmi. Po kiego grzyba wam wrzucać takie wielkie obrazy? Niech sobie będzie coś, co ma 10kb gora 20 i spokoj. Ja, jak już gdzieś wcześniej pisałem, pisze do każdego PW jezeli widze, że ma coś z sygnaturą nie tak.

Napisano

bez urazy. . jesteście zacofani i nie bywacie chyba na forach . . tam ludzie mają tego badziewia na kilogramy a Wy płaczecie o 120kb [mój sig tyle miał].

Wywaliłem go żeby nie było że zwalniam łącza:/.

Napisano

Bywam na innych i właśnie to jest denerwujące jak każdy ma zawaloną sygnaturkę jakimiś grafikami, rozumiem, 2-3 toolbary nie przeszkadzają, ale nie jakieś wielkie grafiki, które często są i tak bez sensu.

Napisano
bez urazy. . jesteście zacofani i nie bywacie chyba na forach . . tam ludzie mają tego badziewia na kilogramy

wlasnie, badziewia. jezeli na innych forach (tych mniej zacofanych) to toleruja to luz, jednak tu jest inaczej i powinienes sie dostosowac.

Napisano

Ukaniex ,nawet wiem kto pisał do Ciebie wsprawie syg. :wink: ,ja mam stałkę więc wielkość KB mnie nie obchodzi ,ale chodziło mi o estetykę forum->post 1 linijka a sygnaturka na 1/4 ekranu (u mnie 800x600). PozdR! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...