ukaniex Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 Mam pytanie jak na każdym forum istnieje coś takiego jak sig. Ponieważ dostałem pare pm'ów od userów ,że mój sig jest za duży [56,6 kb/s??:034:] chciałem się dowiedzieć jakie są zasady umieszczania avatarów i sygnatur [wybaczcie może słabo w 'rules' szykałem]?? Ile powienien ważyć w kb i jakie winien mieć rozmiary?? . . . mój 400x250 [bodajże] był wg niektórych za wielki [ale ładniejszy od kupy literek ]. P.S. załączyłem sig w starej wielkości. . . może być taki??
Blue Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 " PODPISY: Nie umieszczamy w swoich podpisach obrazków oraz zdań, czy wyrazów pisanych dużą czcionką lub rozciągających strukturę forum. Dozwolony jest jeden TOOLBAR o rozmiarach 350x19px. " http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html
ukaniex Napisano 23 Maja 2006 Autor Napisano 23 Maja 2006 @Blue ok wielkie dzięki . .. ma coś z dziecka neo ,że nie zauważyłem tego . Szkoda tylko,że na forum nie można mieć sigów. T/C
thomash Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 Dobrze że nie można bo przynajmniej jest w miare czytelnie, ale z tego co widze to jest jeszcze kilka osob które mają spore sygnaturki. Ale największą przesadą jest umieszczanie w podpisie miniaturek ze zdjęciamia roweru, jakby, na siłe chcecie komuś swoje rowery pokazywać ? Wystarczą linki, jak ktoś będzie chciał to kliknie jak nie to nie...
Shadowcat Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Ukaniex, nie przejmuj sie...mój gfx w sygnaturce ma ok. 350kb i jest w porządku A w sumie co takiego w tych sigach jest? Kawał obrazu...czasem nawet ładnego, i to wszystko
Blue Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 350 kb? Jakbym mial modem to bym cie udusił . Transfer na modemie- ok 3kb/s 350/3=116 2/3 116 2/3 : 60= 1,94. Prawie 2 minuty zeby twoja durna sygnaturke wczytac.... Na stronie mam 20 postow. Wiec jak nie zapisuje rzeczy do offline i kazdy mialby mic 350 kb signa to jest 7 mb na jedna strone! Wiesz jakie to jest marnowanie transferow ludzi z limitami? Pozatym ogolnie zwalnia wczytywanie sie wszystkiego itp itd. Sadze ze to jest nie fair wobec innych i powinien sie jakis taki pkt zjawic w regulaminie zeby nie przkraczac jakiejs objetosci toolbara.
Root Admin Mieciu Napisano 24 Maja 2006 Root Admin Napisano 24 Maja 2006 bądźcie ludźmi. Po kiego grzyba wam wrzucać takie wielkie obrazy? Niech sobie będzie coś, co ma 10kb gora 20 i spokoj. Ja, jak już gdzieś wcześniej pisałem, pisze do każdego PW jezeli widze, że ma coś z sygnaturą nie tak.
ukaniex Napisano 24 Maja 2006 Autor Napisano 24 Maja 2006 bez urazy. . jesteście zacofani i nie bywacie chyba na forach . . tam ludzie mają tego badziewia na kilogramy a Wy płaczecie o 120kb [mój sig tyle miał]. Wywaliłem go żeby nie było że zwalniam łącza:/.
thomash Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Bywam na innych i właśnie to jest denerwujące jak każdy ma zawaloną sygnaturkę jakimiś grafikami, rozumiem, 2-3 toolbary nie przeszkadzają, ale nie jakieś wielkie grafiki, które często są i tak bez sensu.
bialykom Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 bez urazy. . jesteście zacofani i nie bywacie chyba na forach . . tam ludzie mają tego badziewia na kilogramy wlasnie, badziewia. jezeli na innych forach (tych mniej zacofanych) to toleruja to luz, jednak tu jest inaczej i powinienes sie dostosowac.
Spider Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Ukaniex ,nawet wiem kto pisał do Ciebie wsprawie syg. :wink: ,ja mam stałkę więc wielkość KB mnie nie obchodzi ,ale chodziło mi o estetykę forum->post 1 linijka a sygnaturka na 1/4 ekranu (u mnie 800x600). PozdR!
ukaniex Napisano 24 Maja 2006 Autor Napisano 24 Maja 2006 dobra spoko mnie to w sumie nie obchodzi co o tym sądzicie i zamknijcie wreszcie ten temat bo chciałem tylko znać zasady.!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.