Skocz do zawartości

[Audycja] Poradnik : Jak zacząć rowerową podróż?

endrzer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

fajna (jak dla mnie) audycja radiowa trójki podróżników - znanych m.in. z projektu Afryka Nowaka.

Wzbogacona piosenkami o tematyce rowerowej.

Wiadomo, że dla doświadczonych, to banały, ale i tak fajnie posłuchać ;)

Mam nadzieję, że komuś się przyda/pomoże :

http://www.radiownet.pl/publikacje/jak-zaczac-rowerowa-podroz-audycja-704

• Mod Team

Kolego, a może dysponujesz jakimiś archiwalnymi audycjami radiowymi z udziałem Jakuba Postrzygacza?
Kiedyś miałem nagraną w mp3 serię z udziałem różnych podróżników i straciłem najprawdopodobniej bezpowrotnie wraz z zalanym laptopem. :( Niestety, nazwy radia, ani audycji nie pamiętam. :)

Kolego, a może dysponujesz jakimiś archiwalnymi audycjami radiowymi z udziałem Jakuba Postrzygacza?

A proszę, odgrzebałem cosik. Kuba przez Canning Stock Route:

http://www.wildworks.co.nz/csr/downloads/radio1.mp3

-----------------

Jeszcze jest stronka poświęcona wyprawie:

http://www.wildworks.co.nz/csr/home_pl.php

• Mod Team

A proszę, odgrzebałem cosik. Kuba przez Canning Stock Route

Dzięki Kolego, ale nie o to mi chodziło. Tamto, to była ponad godzinna audycja, gdzie Kuba opowiada o innych swoich wyprawach i życiu w Nowej Zelandii. Nigdzie nie mogę tego w sieci odnaleźć. :(

• Mod Team

i kto tu jest MARUDA? no kto.....
Ja też pamiętam ... świecące nocą w pokoju diody w ZODIAKu ojca, głos Kaczyńskiego (młodszego 25 lat) i rock, ale i pamiętam (jak wielu) to co próbowano zrobić z Trójką jakieś 5-7 lat temu. Komu źle - złote przeboje albo zetka :)

• Mod Team

To nie kwestia muzy anarchy i sam wiesz to dobrze.

To kwestia publicystyki i ludzi.

To kwestia Niedźwiedzia, Beksy, Nie tylko dla orłów i ogólnego poziomu...

Trójka ciagle jest do przodu wzgledem innych stacji ale to juz nie ta sama Trójka co lat temu kilka-kilkanaście...

Szacunek...

I.

Trójka wróciła, jest na naprawdę porządnym poziomie, wystarczy wgłębić się w program, nadal jest tam publicystyka na wysokim poziomie, jest prawie taka jak wiele lat temu (niestety więcej komercji ale to nieuniknione), na szczęście Trójka sprzed kilkunastu (po stanie) czy kilku (cholerna komercja i politykierstwo) to przeszłość :thumbsup:

Był okres kiedy nie słuchałem, ale to przeszłość ...

• Mod Team

Beksińskiego do życia nie przywrócisz, niestety (tak syna jak i ojca), Niedźwiedź wrócił (i znów sobota przed południem jest sobotą), nie jest źle, szczególnie po 18-19 godz.
Nadal wg mnie "taniej" polityki jest za dużo  -wypier...niczył bym np to śniadanie trójkowe (won!) i ustanowił "wolne weekendy" od polityki.
Szydłowiecka się wyrabia, Bugalski jest tak samo fenomenalny w swoim obiektywizmie jak i uniwersalny, jest Metz, Maniak ze swoim specyficznym poczuciem humoru.
Wiadomo - każdego pewnie "coś" boli (ja wyrzucił bym jeszcze Strzyczkowskiego z jego "za a nawet przeciw" hehe)
Ale jak pisze Rulez - jest dobrze a nawet nie najgorzej.

.. tylko chyba nie o tym był ten temat...  :)

Aktualnie w Trójce:

• Program alternatywny
  • 20:50 Powieść w Trójce
  • 21:00 Klub Trójki
  • 22:00 Bielszy odcień bluesa
  • 23:00 Soul - muzyka duszy

Niech nikt nie twierdzi, że to niski poziom programu ... z publicystyki polecam Klub Trójki, Magazyn Bardzo Kulturalny, z audycji muzycznych np. to co powyżej lub - Strefę Rock"n"Rolla Wolną od Angola :icon_lol:

No i wszelakie audycje o rowerach ...

• Mod Team

LOL, to może założymy wątek: "Jakiego słuchasz radia?/Twoja ulubiona audycja?", bo rzeczywiście się trochę OT robi :).

Tak czy inaczej jeśli ktoś wspomnianą audycję z Postrzygaczem w roli głównej trafi uprzejmie proszę o kontakt na PW, lub wrzucenie tutaj jakiegoś odsyłacza.

PS. Dla mnie Trójka też numer 1 przez wiele wiele lat (poza wyżej wspomnianym okresem), a muzycznie to jeszcze czasem AntyRadio, ESKA ROCK i Roxy Radio - jeśli chodzi oczywiście o polskie rozgłośnie ;)

Kolejna porcja ciekawych audycji.

Audycja znanego w kregu podróżniczym Robba Maciąga: "Tysiąc szklanek herbaty" (Wyprawa Jedwabnym Szlakiem).

http://www.radiownet.pl/publikacje/tysiac-szklanek-herbaty-audycja-2701

Oraz dwie audycje (nagrania audio szukać w sekcji pod zdjęciem z prawej strony) :

Reportaż Magdy Skawińskiej z Marcinem Korzonkiem "Sakwiarze"

+

"Rowerem dookoła świata - aż do śmierci" – reportaż Eweliny Karpacz-Oboładze

http://www.polskieradio.pl/80/1007/Artykul/766452,-Sakwiarze-Magda-Skawinska

------

PS. Dodaję w/w linki do pierwszego posta, żeby było w jednym miejscu ;)

Edit: Łe, niestety nie można wrzucić do pierwszego posta :( Chyba, że nie umiem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...