ProbeGT Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Witam. Nie chcę inwestować w SPD, szukam czegoś do zwykłych pedałów z kolcami. Z doświadczenia wiem, że musza to być buty z grubą podeszwą. Lepszym rozwiązaniem będą adidasy (podobne jak do biegania) czy raczej buty trekkingowe ? Zależy mi na tym, aby były wygodne także w dalszych podróżach . Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ja osobiście uzywam do pedałowania trailowe buty do biegania, które kompletnie mi jako takie nie przypasiły ale na rowerze sprawują się znakomicie. Trzymają się pedałów jak przyklejone. Buciory to Kalenji Kapteren 50 a pedały to FP-906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Też się borykam z tym problemem... Ciężko dostać coś fajnego, nie spdowego. A jeśli już to są to kolosalne, ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jak pisał kolega wyżej, z butami na zwykłe pedały jest generalnie problem. Co prawda są buty am/fr/dh na platformy, ale kosztują co najmniej dużo. Generalnie buty na zwykłe pedały powinny mieć płaską podeszwę, dzięki której kolce mogą się lepiej w nią wczepić. Pewnym rozwiązaniem mogą być buty bmx, ale nie wiem, czy one nie mają służyć bardziej do lansu niż do jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.