Skocz do zawartości

[Opony] - Race King, Racing Raplh a moze cos innego.

rradek5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam opon wmiare lekkich ok 500g. ,  wmiare małych oporach toczenia i małym gęstym bieżniku.
Jeżdze większość po szutrze, piasku, rzadziej bo lesie. Zamówiłem Race Kingi 2.0, po otrzymaniu zważyłem o wyskoczylo 600g.
Zrobiłem oczy i nie wiem czy nie wymienić chociazby na Racing Ralphy. Zapewne maja wiekszy bieżnik, wieksze opory toczenia ale na kołach można urwać te 120 gramow a to już troch jest.
Co polecacie brace te RK z tą wagą czy szukać czegoś innego,

Napisano

jezdzij na tych Rk . Kilka gram roznicy nie zrobi. Mi osobiscie lepiej jezdzi sie na saguaro 780 g niz na mezcalu 530 g.

Roznice odczujesz na przyspieszeniu i stromych podjazdach.

Napisano

Zamówiłem Race Kingi 2.0, po otrzymaniu zważyłem o wyskoczylo 600g

Noż kurde, zmartwiłeś mnie, bo też się do nich przymierzam... a jak widzę w opisach sprzedawców, to zwijana powinna ważyć ok. 480g.

Napisano

i taka bedzie ale w wersji super sonic cena ok 160 zl sztuka.

Ogolnie  mi nie robi roznicy czy opona wazy 400 czy 700 g na jednej i drugiej mozna leciec 40 km/h wkestia mocy w nogach:] Wazniejsze od masy jest opor toczenia . Kolocki gęsto ułozone zapewnia szybka jazde bez wzgledu na mase.

Wczoraj We Wrocku przelecialem cala ul Powst Slaskich z innym bikerem 40-50 km/h on Schwalbe Kojak 1.25 waga ok 350g a ja Geax Saguaro TNT 29" 780 g. Dla chcacego nic trudnego wiadomo na dystansie 100 km i 20 % podjazdach i przyspieszeniu ma to znaczenie.

Przestałem liczyc gramy  a jezdzi sie równie szybko.

Napisano

Na suchym RR naprawdę zacne. Użytkuję 29x2.25 evo. Waga 585g. Najlepsze opony jakie miałem do tej pory. Założyłem dętki 26x1.5/2.3. waga 130g. Polecam!

Napisano

Na powyższe warunki polecam:

- RK Supersonic 2.2

- Rocket Ron 2.1

- Specialized Renegade 2bliss 2.1

- XK 2.4 Race Sport ... tak, tak 2.4 :)

Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Na suchym RR naprawdę zacne.

Musze się zgodzić. Na asfalcie naprawdę niskie opory toczenia. Nie są liderem testów ale na Forum znajdziesz tabelki pokazujące,że są naprawdę niezłe ! 

W terenie super ale ja jeżdżę tylko jak jest sucho :-)

Napisano

Ja użytkuję Schwalbe Nooby Nic - jeżeli chodzi o teren są naprawdę dobre, tylko tylnia opona zużyła mi się bardzo szybko bo ten sezon jeździłem głównie po asfalcie.

Napisano

Co do RR to zapomnij o używaniu ich po deszczu na błotnistych ścieżkach. Nie da się zapanować nad rowerem.

Nie przesadzaj, ja akurat dużo jeżdżę po błotku gliniastym i piaskach... taki urok okolicy.

Z przodu może troszkę tańcują ale z tyłu spisuje się bardzo dobrze.

Jeśli chcesz coś bardzo lekkiego i szybkiego to sprawdź nową Schwalbe Thunder Burt ;)

O kurde, wygląda na bardzo dobrą tylnią oponę, ja jeszcze mam jedną zapasową RR na tył do dobicia więc poczekam aż będzie w promocji :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...