Skocz do zawartości

[rower]-haki rowerowe aluminiowe gdzie można kupić?

stage1977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy ktoś może wie kto jest producentem aluminiowych haków  do ram rowerowych ? Gdzie takie haki (parę) można kupic w detalu?

Haki są najprawdopodbniej produkowane przez jednego producenta, bo  posiadam Kands i Kross są to dokładnie te same haki.

Czy ktoś ma może jakieś informacje, a moze sam producent sie odezwie... 

Napisano

Uściślijmy ...

Mówisz o haku przerzutki czy hakach koła ?

Pozdro

Haki koła, jako elementu ramy, które są przyspawane do niej.

Napisano

Dystrybutor. Dobre. Ramy są spawane na Tajwanie (m.in. właśnie przez Kinesis) i w kontenerach płyną do Polski. Ani Kross, ani Kands, ani... żadna większa firma nie spawa ram u siebie.

Rurki, haki i wszelkie inne tego typu materiały do budowy ram musisz ściągać zza granicy, nie ma rady.

• Mod Team
Napisano

Ani Kross, ani Kands, ani... żadna większa firma nie spawa ram u siebie.

Kross niby jakąś tam spawalnie posiada - przynajmniej tak o nich piszą. :)

@stage1977 - pytaj Krossa, może będą mieli. Jest jeszcze jeden trop, prowadzący donikąd ;) - na stronie Kinesis, w dziale FAQ (tutaj) mamy takie zapytanie: "Where can I buy the correct Replacement hanger?". Po kliknięciu w linkacza, Kinesis odsyła nas do informacji o zakładce “Aftermarket”, gdzie niby możemy znaleźć ich dealerów/agentów, z którymi powinniśmy się kontaktować. Ja nie znalazłem, ale może komuś innemu się powiedzie. :)

Napisano

Raczej nie kupisz tych haków, no chyba że napiszesz że potrzebujesz ich kontener ;)

A jeśli już to pewnie taniej będzie kupić nową ramę, ewentualnie wyciąć jakieś ze starej pękniętej ramy.

Ludziom pękają ramy,pytaj się o taką po serwisach.

Napisano

Kross niby jakąś tam spawalnie posiada - przynajmniej tak o nich piszą. :)

@stage1977 - pytaj Krossa, może będą mieli. Jest jeszcze jeden trop, prowadzący donikąd ;) - na stronie Kinesis, w dziale FAQ (tutaj) mamy takie zapytanie: "Where can I buy the correct Replacement hanger?". Po kliknięciu w linkacza, Kinesis odsyła nas do informacji o zakładce “Aftermarket”, gdzie niby możemy znaleźć ich dealerów/agentów, z którymi powinniśmy się kontaktować. Ja nie znalazłem, ale może komuś innemu się powiedzie. :)

Spawalnię tak, ale ram stalowych, do tych tańszych makrokeszy ...

Co do haków, chyba łatwiej było by uprosić którą z tych firm (w co nie wierzę) o wyprodukowanie z odpowiedniego stopu, niż sprowadzić od Kinesis ... :

http://www.dolinalotnicza.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...