Deter Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Cześć Czy jest możliwość kupienia pojedynczej dużej koronki np.32 lub 34 z. i zamontowania jej na kasecie? Wówczas włożyłbym na początek 32 z. potem całą resztę i usunął przedostatnią koronkę. Wtedy miałbym dodatkowy bieg i nie kupował całej kasety. Czy przerzutka Shimano Deore M591 obsłuży kasetę 9-rzędową 12-36? Chciałbym taką zamontować, ale wszędzie jest napisane, że ta przerzutka maksymalnie obsługuje 34 zęby. No i co z długością łańcucha? Korzystając z okazji chciałbym zapytać o coś jeszcze. Czy przednia przerzutka Shimano M191 (31.8mm) będzie wymagała nowego ustawienia czy regulacji jeśli w miejsce oryginalnej korby 26-36-48 włożę z przodu 22 z? 36 zostawiam, a 48 najprawdopodobniej ściągnę bo nie używam i raczej > 40 km/h jeździł nie będę Ostatnie pytanie. Jeśli ściągnę duży blat i zostawię tylko dwa, to jaką długość śrub i koninów muszę mieć żeby przykręcić tylko średnią do ramion, a nie średnią i dużą? Są w ogóle takie, czy będę musiał podkładkę dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 W wyższych grupach kasetę masz podzieloną na bloki: metalowy i aluminiowy. Widziałem na e-bay sprzedawca z hispani oferował zamiennik aluminiowego bloku który przerabiał kasetę 9-biegową z 32z na 42z. Poszukaj aukcji z general lee w tytule. Podejżewam, że to jednak nie dla Ciebie, bo cenowo był to koszt nowej kasety, ale razem z kasetą i tak wychdziło taniej niż kaseta z grupy XX1. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deter Napisano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2013 42?! Nie, nie, nie Ja mam 11-28 i brakuje mi miękkich przełożeń, więc pytam o 32, ewentualnie 34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Kupić raczej nie, ale możesz np kupić zjedzoną kasetę, pierwszy bieg zazwyczaj jest jak nowy. Roznitować i zamienić sobie zębatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 A ile dasz da te zebatki? Podobnie cenowo wyjdzie ci kaseta HG20. Grupa Altus, ale tak naprawdę, to tylko różnica w wadze a - 40 punktów modyfikatora do wycieranie zębów, stal to stal nie amelinium. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.