Skocz do zawartości

[kaseta] kilka pytań...

Deter

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy jest możliwość kupienia pojedynczej dużej koronki np.32 lub 34 z. i zamontowania jej na kasecie? Wówczas włożyłbym na początek 32 z. potem całą resztę i usunął przedostatnią koronkę. Wtedy miałbym dodatkowy bieg i nie kupował całej kasety.

Czy przerzutka Shimano Deore M591 obsłuży kasetę 9-rzędową 12-36? Chciałbym taką zamontować, ale wszędzie jest napisane, że ta przerzutka maksymalnie obsługuje 34 zęby. No i co z długością łańcucha?

Korzystając z okazji chciałbym zapytać o coś jeszcze. Czy przednia przerzutka Shimano M191 (31.8mm) będzie wymagała nowego ustawienia czy regulacji jeśli w miejsce oryginalnej korby 26-36-48 włożę z przodu 22 z? 36 zostawiam, a 48 najprawdopodobniej ściągnę bo nie używam i raczej > 40 km/h jeździł nie będę ;)

Ostatnie pytanie.

Jeśli ściągnę duży blat i zostawię tylko dwa, to jaką długość śrub i koninów muszę mieć żeby przykręcić tylko średnią do ramion, a nie średnią i dużą? Są w ogóle takie, czy będę musiał podkładkę dać?

W wyższych grupach kasetę masz podzieloną na bloki: metalowy i aluminiowy. Widziałem na e-bay sprzedawca z hispani oferował zamiennik aluminiowego bloku który przerabiał kasetę 9-biegową z 32z na 42z. Poszukaj aukcji z general lee w tytule. Podejżewam, że to jednak nie dla Ciebie, bo cenowo był to koszt nowej kasety, ale razem z kasetą i tak wychdziło taniej niż kaseta z grupy XX1.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4

A ile dasz da te zebatki? Podobnie cenowo wyjdzie ci kaseta HG20. Grupa Altus, ale tak naprawdę, to tylko różnica w wadze a - 40 punktów modyfikatora do wycieranie zębów, stal to stal nie amelinium.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...