bodziostep Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam, Zamierzam kupić MTB hardtail po sezonie i przeglądając to forum natrafiłem na rowery Radona. Szukam czegoś w okolicach 3000 zł, do dobrego sprzętu mogę dołożyć kilkaset złotych jeśli będzie warto. Dodam że na rowerach znam się mało dlatego liczę na pomoc. Obecnie zastanawiam się nad: Radonem ZR Team 29 7.0 http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a108316/zr-team-29-7-0-black-edition.html?mfid=52 700 eur + (chyba) 40 eur wysyłka Krossem Level B7 widziałem go za 3100 zł w sklepach internetowychOglądałem też specialized rockhopper 29 w lokalnym salonie za około 3600-3700 zł Jednak nie wiem czy warto płacić taką cene gdy dostaję osprzęt tylko Deore, ponieważ na rower chciał bym wydać mniej niż 3500zł.Co sądzicie o o tych rowerach i sklepie bike-discount.de ? Może są jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie ?. Na koniec dodam że to mój pierwszy post na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigri2 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 O radonie i bike - discount możesz poczytać w osobnym wątku. A wracając do twoich trzech propozycji to radon wypada osprzętowo najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Radon wygląda osprzętowo najlepiej - tylko jest kilka problemów - trudno go przymierzyć przed zakupem (kupujesz praktycznie rower w ciemno)No i częsty jest problem z rozmiarówką. Najczęściej zostają same najmniejsze rozmiary. Krossa odradzam - polecam wątek na forum dot pękających ram w krossach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Może Ciebie zainteresuje http://www.agang.pl/2013/gangsta/gangsta729/specyfikacja.htm do dostania za ~3300Ile masz wzrostu i jaka waga?Co do Levela B7 z 2013 to sobie odpuśc, no chyba że chcesz się bawić w loterię z firmą Kross. Ostatnio zapewniła użytkownikom przyszłym i obecnym ciekawą atrakcję. Kupując ich rower serii B, możesz trafić unikatową szansę wymiany ramy z powodu pęknięcia (przeważnie okolice suportu) na gwarancji. Jeżeli rama będzie z wadliwej serii i po gwarancji będzie trach, kupisz rower innej marki, która bardziej szanuje polskiego klienta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziostep Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Moja waga to 65 kg a wsrost nicale 175-180.a co do bike discount'a i radona to szukalem na forum i znalazlem tylko stare i czesto nie aktualne juz tematy. Wiecie cos o ramie tego radona bo osprzetowo to w tej cenie nic lepszego chyba nie znajde? Jak sie ma osprzet osram w tym agangu do siemanki w radonie i rockshox do pozostalych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Osobiście jestem zwolennikiem manetek i przerzutek Sram, dlatego według mnie Agang osprzętowo wypada najlepiej. W kwestii amortyzatorów różnica jest większa i wyraźniejsza na korzyśc RST F1rst (Agang). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Gosc z bike discount o ramie napisal tylko tyle: The frame has got nearly the same geometry and the frames are both in the same range of quality. Pytałem jak to sie ma w porownaniu do Cube Acid. Edytowane 11 Września 2013 przez Pejot1975 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziostep Napisano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Mialem okazje zobaczyc i przymierzyc cuba acid z rama 19" (o ile dobrze pamietam) i wydawala sie spora ale nie za duza. I teraz pojawia sie pytanie jak duza jest rama 20" tego radona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatarus Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Mówisz że nie masz więcej jak 180, to bierz ramę 18. 20-stka byłaby grubo na wyrost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Mialem okazje zobaczyc i przymierzyc cuba acid z rama 19" (o ile dobrze pamietam) i wydawala sie spora ale nie za duza. I teraz pojawia sie pytanie jak duza jest rama 20" tego radona? Policz sobie: http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Correct-frame-size_id_9343_.htm i wszystko bedzie jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi