mateusz88 Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Witam. Chce kupic dla siebie rower. Jestem dosc sporych rozmiarow, 190 cm wzrostu 120 kg. Na rowerze lubie jezdzic dosc sporo. Jednak stan mojego obecnego roweru jest tragiczny i juz 2 lata jezdze malo kiedy. Jazda to bylo by przede wszystkim 20 km w 1 str i powrot, czyli 40 km 5 dni w tyg do pracy po Wroclawiu. W weekendy jakies wycieczki lasy, lekki teren. Nie jakis ekstremalny teren. Wiem ze jak glownie na asfal i lekki teren bylby dobry rower crossowy. Jednak ze wzgledu na moja wage obawiam sie wytrzymalosci waskich kol. W sklepie gosc polecil mi rower Kross level B3 na kolach 29 cali. Rozmiar ramy L. Model 2013 wyprzedaz z 2299 zl za 1950. Czy jest to dobry rower wart tej ceny, i odpowiedni dla mnie ? Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc Mateusz
RakuNH Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Nie jest. Z tego co się zorientowałem, to Krossy 29", to jedne z drożnych rowerów w tej kategorii. Praktycznie każda inna znana marka rowerowa ma lepsze propozycje przy obecnych obniżkach, więc propozycja Krossa to żadna łaska. Nie jestem ekspertem, żeby Ci doradzać wielkimi konkretami, ale ja wybrałem Unibike Fusion 29", ale nie ma go już w ogóle w Krakowie, nie mówiąc o promocji, a Evolution, to już duże koszta jak na moją kieszeń... I dalej nie wiem co kupić
blebnik Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Podstawowa sprawa to DMC (dop. masa calkowita) Krossa to 100kg rower + uzytkownik, czyli przekraczasz dosc znacznie. Unibike ma chyba 140kg w 29er - jakby ktos potwierdzil byloby super:)
mateusz88 Napisano 10 Września 2013 Autor Napisano 10 Września 2013 patrząc na tematy o pękających ramach Krossa i ta dmc chyba go dyskwalifikuje.
mateusz88 Napisano 11 Września 2013 Autor Napisano 11 Września 2013 Niestety we Wroclawiu tez nie ma nigdzie Fusiona 29er
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.