Skocz do zawartości

[korba] wymiana korby FC-M442

123pla

Rekomendowane odpowiedzi

A czego tak się dzieje?

Ktoś kto rozbierał te miski na części wie. Łożyska  które tam są wkładane to jakaś p... kpina. Te ze sklepu za 3zł sztuka są o trzy klasy lepsze niż to badziewie które tam siedzi.

Mimo wszystko u  mnie taki suport upaprany w błocie i wodzie wytrzymuje 4-5k. Teraz mam założony po wymianie łożysk, zobaczymy ile pokula.

Mimo to mi system się podoba, komuś innemu nie musi. Jego sprawa, jego wybór.

Tylko żeby nazywać to lansem :woot:

To może trzeba powrócić do klinów :laugh:

• 2 tygodnie później...

Troche odswieżę temat bo pozostała mi jeszcze jedna niepewność - czy z punktu widzenia ramy Octalink, GXP i Hollowtech2 są wymienne ?

Rozumiem, że do suportu HT2 musze mieć korbę HT2 i podobnie z GXP oraz Octalink ale sens pytania jest taki czy takie komplety są wymienne w przypadku jednej i tej samej ramy.

I pytanie trudniejsze: czy majac korbe z suportem GXP idzie ja wmontowac do ramy PressFit a jesli tak to co jest do tego potrzebne ?

Ostatnie pytanie dotyczylo sytuacji odwrotnej - jesli teraz zainwestuje sobie w fajna korbe z GXP to czy jesli kiedys zmienialbym rame i bylby tam PressFit to czy ta korbe uda mi sie jakos tam wmontowac czy tez zmiana na rame z PF wymusi na mnie rowniez zmiane korby

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...