Roonin Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 A czego tak się dzieje? Ktoś kto rozbierał te miski na części wie. Łożyska które tam są wkładane to jakaś p... kpina. Te ze sklepu za 3zł sztuka są o trzy klasy lepsze niż to badziewie które tam siedzi. Mimo wszystko u mnie taki suport upaprany w błocie i wodzie wytrzymuje 4-5k. Teraz mam założony po wymianie łożysk, zobaczymy ile pokula. Mimo to mi system się podoba, komuś innemu nie musi. Jego sprawa, jego wybór. Tylko żeby nazywać to lansem To może trzeba powrócić do klinów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Jeśli ktoś ma priorytety takie a nie inne - dlaczego nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Troche odswieżę temat bo pozostała mi jeszcze jedna niepewność - czy z punktu widzenia ramy Octalink, GXP i Hollowtech2 są wymienne ? Rozumiem, że do suportu HT2 musze mieć korbę HT2 i podobnie z GXP oraz Octalink ale sens pytania jest taki czy takie komplety są wymienne w przypadku jednej i tej samej ramy. I pytanie trudniejsze: czy majac korbe z suportem GXP idzie ja wmontowac do ramy PressFit a jesli tak to co jest do tego potrzebne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jeżeli masz ramę z mufą i gwintem - bez problemu możesz zamontować suport: na kwadrat, octalink, GXP, HT2 i wiele innych z odpowiednim gwintem.Jeżeli chcesz łożyska typu Press Fit, musisz mieć ramę przeznaczoną pod łożyska Press Fit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ostatnie pytanie dotyczylo sytuacji odwrotnej - jesli teraz zainwestuje sobie w fajna korbe z GXP to czy jesli kiedys zmienialbym rame i bylby tam PressFit to czy ta korbe uda mi sie jakos tam wmontowac czy tez zmiana na rame z PF wymusi na mnie rowniez zmiane korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Suporty pressfit GXP są na rynku, więc nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Korba Sram będzie współgrać tylko z suportem Sram. Gxp to jest Sram wiec musiałbyś mieć suport srama Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Dzieki za wszystkie odpowiedzi, korba jest juz wymieniona i wszystko smiga jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.