martimer Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam! Problem tkwi w dziwnym i uciążliwym luzie który występuje podczas kręcenia pedałami. Zaczynając pedałować zanim rower zareaguje na obrót pedałami następuje malutki jakby luz (jakby rower z opóżnieniem przekładał siłę z pedałów w koło). Gdy już pedałuję jest ok do momentu aż przestanę kręcić. Gdy znów zacznę sytuacja się powtarza. Wrzuciłem filmik obrazujący sytuację (sorry za jakość ale ostrość auto... ) w miejscu. Dodam, iż rower ma nakulane nieco ponad 500 km, jest praktycznie nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Wszystko masz dobrze ... zapadki bębenka muszą się oprzeć o ząbki korpusu a to potrzebuje kilka stopni obrotu korby. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Polecam poszukać schemat i się z nim zapoznać tylnej piasty i bębenka i wszystko będzie jasne. Ten luz występuje jak kolega wcześniej napisał pomiędzy zapadkami http://rowertour.com/media/products/096df506c9f3f3c74a4a093de7695bb8/images/thumbnail/big_Notubes-Bebenek_piasty_330.jpg?updated_at=1372093812 a zaczepami w piaście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martimer Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Zawsze myślałem, że jest to normalne zjawisko, jednak tydzień temu przejechałem się CUBEm LTD kumpla i u niego nie ma takowego luzu. A co do schematów to przeglądałem, nawet fotorelację jak reaktywować piastę Ale skoro starzy wyjadacze mówią że OK, to OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Trochę tego luzu musi być, może ma inną budowę piasty (im więcej zaczepów w piaście tym mniejszy skok bo zapadka ma więcej miejsc na oparcie się). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martimer Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Logiczne i sensowne. Dzięki chłopaki za pomoc i uspokjenie mnie. Można zakończyć temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.