Skocz do zawartości

[damper]Jaki mogę mieć maxymalny skok w Trek ex6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , otóż jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie Treka ex6 i mam do was takie pytanie , ponieważ nie znam sie jeszcze zabardzo na damperach i chciał bym abyście mnie uświadomili i wytłumaczyli o co w tym chodzi , ponieważ bardzo mnie ciekawi jaki maxymalny skok moge mieć w tym rowerku i czym sie różni taki damper ze sprężyną od dampera bez sprężyny, czy jest jakaś różnica między nimi czy o co chodzi .Bo ostatnio zaczęły mi sie podobać takie dampery ze sprężynami i jestem bardzo ciekawy czy mógł bym sobie coś takiego zamontować do mojego cacka .

• Mod Team
Napisano

Max. skok możesz mieć taki jak masz obecnie. Z tego co widać w tej ramie nie ma fizycznej możliwości montażu dłuższego dampera, a nawet jakby była to takie rzeczy to niewypał, bo się geometria psuje.

Dampery sprężynowe są generalnie czulsze na mniejsze nierówności, ale też ciężsse dlatego najczęściej wybierane są do zjazdu. Dużo zależy oczywiscie od danegto modelu dampera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...