pergamin Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Witam Mam stary rower marki Peugeot z systemem przerzutek Positron. Podczas konserwacji (chciałem zmienić przerdzewiałą i zacinającą się linkę oraz manetkę) odkryłem, że w pancerzu jest drut pchający i ciągnący. Natomiast cała indeksacja odbywa się nie w mantce, ale w przerzutce. Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie wymienić całą przerzutkę tylną na współczesne rowiązanie chodziażby Tourney, do którego też będą tańsze manetki. Pytanie tylko o indeksację SIS, czy będzie ona padasowała do starej kasety z szecioma kołami zębatymi? Kasety już raczej nie chciałbym wymieniać. Zastanawiam się czy Positron czasem nie ma innych odstępów między kołami zębatymi? Czy ktoś z Was robił podobny zabieg i ma doświadczenie w tej materii? Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam
Fenthin Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.