mklos1 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 @, Ja ostatnio zacząłem jeździć na 700x23, przy wadze ponad 90kg. Żyją...
Enclavex Napisano 22 Września 2013 Autor Napisano 22 Września 2013 Akurat na niemożność jeżdżenia po terenie trudniejszym niż polne drogi się nastawiłem, ale u nas nic poza tym nie ma, a przynajmniej większe prędkości pry mniejszym zmęczeniu będę osiągać. Co do komentarzach o polskich drogach to nie są tak tragiczne, gdy jeździ się ostrożnie. No i najlepiej jest znać okolice.
Bartek3033 Napisano 23 Września 2013 Napisano 23 Września 2013 A jak z przyczepnościa? Na obecnej 1.9 potrafie z gory polecieć około 60km albo lepiej, po czym bez uzywania klamek za pomocą przeciwskrętu złożyc rower i wejść w bardzo ciasny winkiel. Czy na takich wąskich będzie to możliwe, czy mogę zapomnieć?
kalisz98 Napisano 23 Września 2013 Napisano 23 Września 2013 z przyczepnością raczej db tylko podczas deszczu Kwesty mają taką wade że chlapią już przy 20 km/h
RadeQ Napisano 23 Września 2013 Napisano 23 Września 2013 Sam planuję zakup Kwest 1,25 do mojego mtb ale tak się zastanawiam czy jest sens jak zaraz zima ?!
vitesse Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 A jak z przyczepnościa? Na obecnej 1.9 potrafie z gory polecieć około 60km albo lepiej, po czym bez uzywania klamek za pomocą przeciwskrętu złożyc rower i wejść w bardzo ciasny winkiel. Czy na takich wąskich będzie to możliwe, czy mogę zapomnieć? zapomniales dodac jaka nawierzchnia, a tak wogole dziwne pytanie
Bartek3033 Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 mówię oczywiście o asfalcie. Pytam, bo nigdy nie jezdzilem na niczym wezszym niż 1,7. Stąd moje pytanie, jak się na czymś takim w ogóle jeździ, i czy można się przechylać w zakrętach. (bo z innej beczki, wiem np od znajomych motocyklistów, że jak mają za wąską gumę, to nie jest możliwe u nich zejście na kolano)
kalisz98 Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 mówię oczywiście o asfalcie. Pytam, bo nigdy nie jezdzilem na niczym wezszym niż 1,7. Stąd moje pytanie, jak się na czymś takim w ogóle jeździ, i czy można się przechylać w zakrętach. (bo z innej beczki, wiem np od znajomych motocyklistów, że jak mają za wąską gumę, to nie jest możliwe u nich zejście na kolano) Spokojnie będziesz mógł lecieć z taką prentkością w zakręcie Pozdrawiam
vitesse Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 mówię oczywiście o asfalcie. Pytam, bo nigdy nie jezdzilem na niczym wezszym niż 1,7. Stąd moje pytanie, jak się na czymś takim w ogóle jeździ, i czy można się przechylać w zakrętach. (bo z innej beczki, wiem np od znajomych motocyklistów, że jak mają za wąską gumę, to nie jest możliwe u nich zejście na kolano) to nie jest dokonca tak, w motocyklach szerokość opony musi być dostosowana do szerokości felgi, w rowerach jest to mniej istotne. Mysle ze w rowerze na slicku będziesz mogl leciec tak samo jak nie szybciej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.