Skocz do zawartości

[Opony]do MTB przerabianego na szosówkę

Enclavex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Akurat na niemożność jeżdżenia po terenie trudniejszym niż polne drogi się nastawiłem, ale u nas nic poza tym nie ma, a przynajmniej większe prędkości pry mniejszym zmęczeniu będę osiągać. Co do komentarzach o polskich drogach to nie są tak tragiczne, gdy jeździ się ostrożnie. No i najlepiej jest znać okolice.

Napisano

A jak z przyczepnościa? Na obecnej 1.9 potrafie z gory polecieć około 60km albo lepiej, po czym bez uzywania klamek za pomocą przeciwskrętu złożyc rower i wejść w bardzo ciasny winkiel. Czy na takich wąskich będzie to możliwe, czy mogę zapomnieć?

Napisano

A jak z przyczepnościa? Na obecnej 1.9 potrafie z gory polecieć około 60km albo lepiej, po czym bez uzywania klamek za pomocą przeciwskrętu złożyc rower i wejść w bardzo ciasny winkiel. Czy na takich wąskich będzie to możliwe, czy mogę zapomnieć?

zapomniales dodac jaka nawierzchnia, a tak wogole dziwne pytanie

Napisano

mówię oczywiście o asfalcie. Pytam, bo nigdy nie jezdzilem na niczym wezszym niż 1,7.  Stąd moje pytanie, jak się na czymś takim w ogóle jeździ, i czy można się przechylać w zakrętach. (bo z innej beczki, wiem np od znajomych motocyklistów, że jak mają za wąską gumę, to nie jest możliwe u nich zejście na kolano)

Napisano

mówię oczywiście o asfalcie. Pytam, bo nigdy nie jezdzilem na niczym wezszym niż 1,7.  Stąd moje pytanie, jak się na czymś takim w ogóle jeździ, i czy można się przechylać w zakrętach. (bo z innej beczki, wiem np od znajomych motocyklistów, że jak mają za wąską gumę, to nie jest możliwe u nich zejście na kolano)

Spokojnie będziesz mógł lecieć z taką prentkością w zakręcie

Pozdrawiam

Napisano

to nie jest dokonca tak, w motocyklach szerokość opony musi być dostosowana do szerokości felgi, w rowerach jest to mniej istotne. Mysle ze w rowerze na slicku będziesz mogl leciec tak samo jak nie szybciej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...