Skocz do zawartości

[koła] Szukam kół do roweru mtb

Terrorista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka poszukuje kół do roweru mtb  jeżdżę  głównie po torach mtb lasach korzeniach itd , itp

Potrzebuję samych obręczy z szprychami  , z piastami mechanicznymi chodzi mi o po prostu o koła bez opon i dętek , bo koło to całość z dętką i oponą :]

1.Chce koła pasujące do biało czerwono czarnego roweru  z dominującą barwą bieli .

2.Koła mają być lekkie , bardzo lekkie .

3.Koła maja być sztywne .

4.Koła mają być mocne wytrzymałe żeby można było nieraz skoczyć  z jakieś góreczki  1m lub 0.5m .

5.Maja mieć za######i*sty wygląd .

6.Mają mieć mocowanie pod tarczówki , standard w  lepszych rowerach.

7. Mają posiadać piasty lub chyba tz suport mechaniczny .

Po Prostu

Pro wytrzymałosć

Pro waga

Pro wygląd

Pro wykonanie :D

cena może być nawet kilka tyś zł tak do 2-3k zł za parke

Bo w przyszłości zamierzam sb kupić coś dobrego

Rozmiar 26

Napisano

Jakich dokładnie i w jakim pułapie cenowym? Chcesz koła pod tarcze czy pod vki? Jeśli pod tarcze to masz takie: http://allegro.pl/kola-26-mtb-pod-tarcze-lub-v-b-p-joytech-o-mach-1-i3530665783.html

Mistrzostwo w czytaniu postow ze zrozumieniem - podales dokladne przeciwienstwo tego czego zalozyciel watku szuka, jakis maksymalny zlom ciezki jak kowadlo. Pulap cenowy masz podany jak i kompatybilnosc z tarczami.

Terrorista - troche twoje wymagania sa przeciwstawne ale poskladaj sobie kolo z komponentow ktore Ci sie podobaja i uderz do sensownego sklepu zeby zapletli.

Ja wlasnie zaplatam (poki co skonczylem jedna strone ;-) ) Hope Pro II Evo + WTB Frequency Team i23 + Sapim Race - jak dla mnie bedzie stosunkowo lekkie, ale nie jest to waga superlekka. Z dobrych piast polecam jeszcze DT 350, z stosunkowo lekkich nie-papierowych obreczy Stan's ZTR Flow EX.

Napisano

Nie, nie. Zobacz - użytkownik edytował ten post PO mojej odpowiedzi. Wtedy było rzucone jedynie "kół". Stąd też moje pytanie "Jaki pułap cenowy i jakich kół szukasz". Autor tematu może potwierdzić.

Napisano

Sorki że może  zaprzeczam  , ale  nie mogę napisać felgi bo felga to jakby sama obręcz xd bez niczego a oto mi nie chodzi .

Sorki za nieścisłości , nie ma chyba tekiego podziału .

Więc się nie czepiajcie :D to forum założono po to by pomagać , nie wyszukiwać błędy .

Napisano

Nikt się nie czepia. A już na pewno nie Ciebie. Po prostu próbowałem obronić się przed zarzutem nieumiejętności czytania ze zrozumieniem. Sorki za offtopic.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...