mudia Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Stałem się posiadaczem ramy Trek z damperem Fox RP23 DRCV - model z roku 2010 ustawionego następująco: Boost valve tune 200 Velocity tune L Rebound tune M Problem mam taki, że nie odczuwam właściwie żadnej różnicy pomiędzy pracą bez Pro pedal i w włączoną platformą (sprawdzałem wszystkie ustawienia platformy 1, 2, i 3). Mój poprzedni bike też miał RP23 (compresion tune M, więc to po cześci może być różnica w działaniu obu zestawów) i różnica była naprawdę duża. Doczytałem podczas weekendu na kilku forach, że w roku 2010 (rama z tego rocznika i ww. damper) nie tylko moja rama ma taką przypadłość - prawdopodobnie Trek zażyczył sobie miękkich takich ustawień od Fox'a. Z drugiej strony może być to brak serwisu komory olejowej, co jest częste wśród używanych zestawów, bo ciężko uwierzyć, aby firma taka jak Trek zażyczyła sobie niedziałającej platformy. Pytanie do właścicieli tego rocznika (koniecznie z damperem DRCV!): Czy odczuwacie różnicę pomiędzy wyłączoną platformą, a załączonym Pro pedal na pozycji 3? Jak duża ona jest?
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2013 Mod Team Napisano 9 Września 2013 Jeżeli to jest stockowy damper od tej ramy to prawdopodobnie został zestrojony pod ta ramę tak jak piszesz na życzenie producenta. Czy da sie te ustawiania w domowym zaciszu pozmieniać ... nie wiem, w każdym bądź razie nasta wie na zmianę dampera jeżeli ten ci praca nie odpowiada. Poza tym powinieneś to napisać w amortyzatorach bardziej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.