Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Prędzej wygiętą oczkową dziesiątką, lub widełkową. następnie jak odkręcisz ta "nakrętkę" trzeba puknąć dość mocno w wentyl czymś gumowym lub drewnianym bo siedzi dość ciasno w gnieździe..

Napisano

Ja robię w ten sposób że po odkręceniu nakrętkę zostawiam na końcu gwintu żeby przez nią uderzyć i przez drewienko zwykłym młotkiem, zawsze puszcza nie koniecznie za pierwszym razem :)

Napisano (edytowane)

A czego w końcu użyłeś do odkręcenia tej "schowanej" w ladze nakrętki? 

użyłem klucza rurkowego

f-gedore-26-r-14x17-klucz-rurkowy-podwoj

spusciłem powietrze zostawiłem olej w górnej ladze

odkręciłem troche imbusem 5 i waliłem mocno w klucz inbusowy młotkiem 

klucz rozwaliło a nie pusciło

xvl3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

boje sie ze uwale gwint

w wentyl tez waliłem zero jak kamień reba ma 1,5 roku

Edytowane przez cyroniok
Napisano (edytowane)

Może to głupie pytanie, ale odkręciłeś śruby w obu lagach i waliłeś młoteczkiem raz z jednej raz z drugiej strony? 

Myślałem, że nie będzie w tych "nowych" amorach istotnych zmian konstrukcyjnych z wyjątkiem "schowania" zaworu i pokrętła regulacji:(

Szukam na you tube jakiegoś filmu z rozbebeszania jakiejś reby lub sida z nowymi goleniami. Na razie znalazłem tylko to co wyżej:( 

Edytowane przez ramir
Napisano

Proszę :P

2:28 ;)

tak odkręciłem obie, na filmie on to zaledwie dotkną pszło mu jak masło ja napiepszałem raz w jeden raz w drugi jak bym gwożdzie wbijał :/ kupię sobie innego na przyszły rok moze jakiegoś foxa z rebą niech ktoś inny się męczy