Marciek Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam. odwietrze temat. Jest możliwość zamontowanie bagażnika z tyłu. Chodzi mi zamontować bagażnik i sakwy w RR 8.1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie ma takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Komandosek nie wprowadzają ludzi w błąd. Jest taka opcja tylko trzeba trochę pokombinować. Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 http://www.cyklotur.com/akcesoria/bagazniki-rowerowe/akcesoria/p,adapter-do-montazu-bagaznika-do-osi-kola-tubus,12156.html http://www.cyklotur.com/akcesoria/bagazniki-rowerowe/akcesoria/p,adapter-do-montazu-bagaznika-z-hamulcem-tarczowym-tubus,12155.html http://www.cyklotur.com/akcesoria/bagazniki-rowerowe/akcesoria/p,obejmy-do-tylnego-widelca-tubus,40025.html Przykład pierwszy z brzegu. Da się tylko trochę inwestycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) ok bije sie w pierś Sam sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wniosku że ze wzgledu na brak mocowań na górze i dole oraz wytłoczenia ramy w okolicach mocowania koła jest to niemożliwe. http://postimg.org/image/mhphqjkmn/ Edytowane 18 Lutego 2014 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A już miałem rezygnować z kupna RR 8.1, ale jeśli istnieje możliwość zamontowania bagażnika, który wytrzyma ładumnek w postaci sakw crosso, to chętnie go kupie, bo ma dobry osprzęt i jest zachwalany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Moim zdaniem musiszz sie powaznie zastanowić, bo ten rower po prostu nie jest do tego przystosowany. Sakwy generują dosc duze obciazenia i mocowanie bagaznika powinno to dobrze znosić. O ile pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Dokładnie. Kusi mnie jednak Cena/Osprzęt, dość dobry amortyator, co do jakości Decatlonu nie wiem, ale jak czytam posty po forach to raczej pochlebnie się wypowiadają na ten temat, również nie ma większych problemów z gwarancją, jeśli coś się pochrzani. Co do sakw, na codzień nie będe z nimi jeździł, czy też z bagażnikiem, lecz na przyszłość wychodzę, na dłuższe 3 dniowe wycieczki np. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Marciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Da się tylko trochę inwestycji. Bez jakiejś większej inwestycji też się da. Można samemu wykonać takie adaptery. Koszt kilku złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A nie lepiej kupić bagażnik na sztycę i do tego przymocować sakwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Bagaznik na sztyce i sakwy to raczej nienalepszy patent - mala obciazalnosc zalecana plus ruchliwosc calosci jesli sakwy sa wypelnione. Mam bagaznik Topeaka i nawet mocne zapiecie mocowania przy troche gwaltowniejszych manewrach przekreca bagaznik od osi roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Zobacz też na takie rozwiązanie: http://www.bikestacja.pl/pl/bagaznik-rowerowy-accent-rc-23.html a do tego zacisk http://archiwum.allegro.pl/oferta/mwave-zacisk-sztycy-z-mocowaniem-do-bagaznika-34-9-i3019982893.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Pomysły fajne, a może nie mocować do ośki koła bo to chyba nie jest najlepszy pomysł, a wyklepać sobie jakieś zaciski co obejmą 2 rurki. hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Mierzyłem dziś wymiary tylnego trójkąta w 8.1 Odległość od środka osi suportu do środka osi tylnego koła wynosi dokładnie 425mm kąt główki ramy to 71o a kąt podsiodłowy to 730 (to wyszperałem w necie) Wychodzi na to że mamy ramy o idealnie klasycznej geometrii do wyscigów XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Jaki jest tam zamontowany Amortyzator? Rockshox Recon ze sprężyną powietrzną? trzeba dopompowywać amortyzator? ps. Słyszałem że są dwie wersje tego amortyzatora, może wiedzą ci którzy użytkują ten rower. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Recon coil i z tego co mówią teraz bedzie xc32 coil. Czyli nic nie pompujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Aha, myślałem że jest tam Recon ze sprężyną powietrzną. Jeśli chodzi o hamulce lepsze są Avid Eliksiry 3 czy może Tektro Auriga Comp, ma ktoś porównanie jaki polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root78 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Też posiadam RR8.1, tylko starszy model (był jeszcze z juicy 3). Dużo modyfikacji za mną(karbonowy widelec, koła 650b, elixiry 5 i parę pomniejszych), ale nadal jestem z niego zadowolony. Przede wszystkim świetny napęd i dobra geometria ramy. Przejeździłem nim 2 sezony startów xc i maratonów. Witam. Chciałbym dowiedzieć się więcej w temacie większych kółek w tym rowerze. Czy jest wystarczająca ilość miejsca w tylnym trójkącie na większą oponę, tzn. czy nie zbiera się błoto i czy większe koło nie pociągało za sobą wymianę amortyzatora na 27,5''? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BroTG Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Z tylną opona nie powinno być problemu, ale między amorkiem a opona lubi się zbierać błoto nawet na standardowych oponach. Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi