alexrac Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Witam! Do tej pory jeździłem na rowerze HT unibike evolution z amorem z przodu RADION RL(nowy-lażak) z manetką blokady. Po modernizacji osprzętu na początku roku (stare co zostało to rama/mostek/ siedzenie i kiera) do wymiany mi została reszta. I tudziesz w ostatnich dniach stałem się posadaczem fula na czterozawiasie focusa. Razem z ramą dostałem w komplecie amortyzator TORA 318 ale na SPRĘŻYNIE mechanicznej. I tu pojawia się mój problem. NIe wiem mianowicie co mam sobie zostawić? Raidon jest air ma tylko blokadę skoku i regulację napięcia wstępnego ciśnieniem powietrza natomiast w torze dochodzi jeszcze (nie wiem czy dobrze to nazwe ) prętkość prędkość tłumienia. Proszę o pomoc w wyborze. A może sprzedac oba o kupic coś innego? Pozdrawiam.
Synergy Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Oba kowadła, ale szczerze sprzedałbym oba w cholerę i kupił coś lżejszego.A porównanie obu. Z tego co testowałem torę to różnice są na tyle małe, że wymiana nie ma sensu.
alexrac Napisano 7 Września 2013 Autor Napisano 7 Września 2013 W sensie zostawienie posiadanego raidona cze wymiana raminona na torę? A porównanie obu. Z tego co testowałem torę to różnice są na tyle małe, że wymiana nie ma sensu.
Synergy Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Zostań przy raidonie, ewentualnie sprzedaj oba i weź coś lżejszego np epicona x2 lub jakiegoś Manitou R7.
Mod Team durnykot Napisano 8 Września 2013 Mod Team Napisano 8 Września 2013 Zostań przy tym amorku ,który Ci bardziej pasuje pod względem komfortu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.