Skocz do zawartości

[magura marta] uszczelki klamki- problem ze zdobyciem

accentinferno

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem hamulców magura marta magnesium. niestety prawa klamka zaczeła się pocić w sobote a w niedziele na wyścigu hamowania już nie było. Poszły uszczelki. Problem jest w tym ze owych uszczelek nie moge nigdzie dostać a magura wycofała sie z polski. Kiedyś dystrybutorem było BDC. Po telefonie do nich dowiedziałem się że dystrubutora od początku roku nie ma. Ktoś wie gdzie można dostać takie uszczelki? Dodam że uszczelki są specyficzne i nie ma ich w żadnym sklepie z uszczelkami, ani z hydrauliką siłową. Nie chciał bym wywalać na złom hamulców wartych 2500zł z powodu uszczelek za kilka złoty... Liczę na waszą pomoc i wszelkie nawet najmniejsze rady.

Pod względem części zamiennych Formula jest najlepsza ;) Wracając do twojego problemu podeślij zdjęcie twojej uszczelki, możesz spróbować jeśli Ci bardzo zależy bezpośredniego kontaktu u źródła czyli Magura Deutschland poprzez ich stronę. Obawiam się że takich uszczelek możesz w polsce nie dostać :/ 

pokaż zdjęcie tych uszczelek, ja korzystałem z usług firmy która zrobiła dla mnie uszczelki do zacisków z odpowiedniego materiału.

uszczelki obecnie wysłałem własnie do takiej firmy na wycene, ale jak je zobaczyli to powiedzieli ze trzeba robic specjalne odlewy czy cos takiego i kazdy odlew 200zł+ cena uszczelki klka zł. foty podesle jak uszczelki do mnie wroca, ale troche słabo jak miałbym wybulić za komplet uszczelek 450zł:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...