accentinferno Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Jestem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem hamulców magura marta magnesium. niestety prawa klamka zaczeła się pocić w sobote a w niedziele na wyścigu hamowania już nie było. Poszły uszczelki. Problem jest w tym ze owych uszczelek nie moge nigdzie dostać a magura wycofała sie z polski. Kiedyś dystrybutorem było BDC. Po telefonie do nich dowiedziałem się że dystrubutora od początku roku nie ma. Ktoś wie gdzie można dostać takie uszczelki? Dodam że uszczelki są specyficzne i nie ma ich w żadnym sklepie z uszczelkami, ani z hydrauliką siłową. Nie chciał bym wywalać na złom hamulców wartych 2500zł z powodu uszczelek za kilka złoty... Liczę na waszą pomoc i wszelkie nawet najmniejsze rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Pod względem części zamiennych Formula jest najlepsza Wracając do twojego problemu podeślij zdjęcie twojej uszczelki, możesz spróbować jeśli Ci bardzo zależy bezpośredniego kontaktu u źródła czyli Magura Deutschland poprzez ich stronę. Obawiam się że takich uszczelek możesz w polsce nie dostać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 pokaż zdjęcie tych uszczelek, ja korzystałem z usług firmy która zrobiła dla mnie uszczelki do zacisków z odpowiedniego materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2013 pokaż zdjęcie tych uszczelek, ja korzystałem z usług firmy która zrobiła dla mnie uszczelki do zacisków z odpowiedniego materiału. uszczelki obecnie wysłałem własnie do takiej firmy na wycene, ale jak je zobaczyli to powiedzieli ze trzeba robic specjalne odlewy czy cos takiego i kazdy odlew 200zł+ cena uszczelki klka zł. foty podesle jak uszczelki do mnie wroca, ale troche słabo jak miałbym wybulić za komplet uszczelek 450zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.