Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

g4x8.jpg

Witam wszystkich, jestem rowerzystą z dość długim stażem, lecz nigdy nie miałem dobrego sprzętu (jeździłem na makrokeszowym rowerze górskim, który działał tylko dzięki WD 40). Po ponad tygodniu przyglądania się WIELU rowerom (w internecie i tradycyjnych sklepach) zdecydowałem się kupić 29. Wybór padł na Haibike Power Rx 29" model 2013 w cenie ok. 2600zł (ze względu na dość dobry stosunek cena / jakość) - za kilka dni będzie mój.

Pełna specyfikacja tutaj: http://hai-bike.pl/rowery/hardtail/29er/power-29/power-rx-29/.

Mam ogólne pytanie: czy to dobry wybór na początek? Czytałem co nieco o amortyzatorze, niby słaby/bez rewelacji. Druga sprawa to hamulce - czy dają radę? Dodam, że mam ok. 98 kg. 

Edytowane przez antioedipus
Napisano

Hamulce to entry level, lubią cieknąć, ponoć dość słabo hamują, więc warto je zmienić na Deore -na nich się nie zwiedzisz, koszt wymiany to ok 400zł

To samo dotyczy przedniego uginacza -XCM waży prawie 3kzł i raczej sprawdzi się tylko przy wycieczkach do Biedronki. Zmień go choćby na XCRa, jest pół kg lżejszy i działa -koszt wymiany ok 300-400zł

Wziąwszy pod uwagę powyższe,  stwierdzenie dobry stosunek cena-jakość w tym rowerze staje się dość problematyczne ;),

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...