Mc Marek Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 cena : 1259 zł przebieg : 6 tyś km http://www.pinkbike.com/photo/860353/ seryjnie zmontowany tak: Rama: · Alloy 26'' Widelec: · RST Capa T4 (76 mm) Manetki: · Shimano Altus 24 biegi Przerzutka tył: · Shimano Acera Korba: · Suntour XCC-150 42-34-24 Hamulce: · Tektro 37AL Waga: · 13,75 i takie tam... Rowerek jest z 2004 roku lecz niczym się nie różni od 2006. (tylko nazwa amorka z Capy T4 na T6 i tak to jest jedno gówno) a osprzęt taki sam. Więc tak : rowerkiem śmigam ostro po Lesie kilka razy byłem nim w górach (Beskidy) i ogólenie bardzo dobrze sie sprawuje oprócz Amorka i pedałów. Amorek złapał luzy itp. Pedały ? jakieś plastiki z koronką z plasteliny. Wymieniłem ja na platformy Fishbona. A amorek na Rock Shox Judy XC. Rowerek nie ma konkurencji w tym przedziale cenowym. Najelepszy osprzęt. Wszystko działa jak działać powinno( oprócz amora) ogólnie jestem zadowolony z bika. Po 2 tyś jedynie co zrobiłem to zlikwidowałem luzy na tylnej piaście. Siodełko troche twarde ale mój tyłek już sie przyzwyczaił Polecam osobą które nie mają kasy na droższy sprzęt, tak jak to było w moim wypadku. A rower naprade daje rade. Jedynie co troche może odstraszyć to, że rama nie ma wymiennego haka. Ale model na 2006 już ma. Ja w moim wymieniłem już Amorka, pedłay, mostek, hampla na tył LX, siodełko, a teraz szykuje sie na napędzik nowy. Ma ktos jeszcze ten rowerek ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vendaval Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wszystko się zgadza, próćz osprzętu. Jak na dzisiejsze standardy to jest naprawdę biednie. Wystarczy spojrzeć na unibika i krossa. No ale marka kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc Marek Napisano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Właściwie to zgadam się z Tobą vendaval. Masz racje. Teraz Kross robi rowerki które mają lepszy osprzęt, od niedawna, ale jest to już wielka konkurencja dla "Firmowych" rowerów w tym przedziale cenowym. Jak ja kupowałem 2 lata temu rowerek to Author był najlepszy, teraz już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vendaval Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mój unibike z twojego rocznika ma zbliżony osprzęt, ostatnio jednak te dwie firmy brak renomy nadrabiają znacznie lepszym osprzętem, lecz widać, że ujawniają się u nich pewne braki w jakości montarzu, czego jeszcze kilka lat temu nie było. Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Rowerek jest z 2004 roku lecz niczym się nie różni od 2006. Wolne żarty :glare: Nie pisz takich niedorzeczności bo ktoś sobie jeszcze pomyśli że warto kupić model z 04 skoro nic nowego nie zrobili w 06. Zmieniło się to co najważniejsze czyli rama Solution'06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mój unibike z twojego rocznika ma zbliżony osprzęt, ostatnio jednak te dwie firmy brak renomy nadrabiają znacznie lepszym osprzętem, lecz widać, że ujawniają się u nich pewne braki w jakości montarzu, czego jeszcze kilka lat temu nie było. Coś za coś. Ciekawe jak bedzie wygladal Uni czy Kross po przebiegu 6 tys km. Author zdal test, bo nic sie nie sypnelo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tez mam solutiona, rocznik 2005. Kupilem go za 1200 +rogi gratis;) Co moge o nim powiedziec, hmm za te cene b dobry rower, porzadna rama i solidne kola. Amor to sławny rst capa, wiec szybko zostal zajechany. Naped? Cuz, od napedu tej klasy niemozna wymagac za wiele . Wytrzymal 6ooo km i zostal zmieniony. Do tej pory zostala jeszcze korba ale miejmy nadzieje ze juz niedlugo. Podsumowujac z orginalnego roweru zostaly: rama, kola, mostek, siodlo, korba( zajechana-do zmiany) Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 (edytowane) Aktualne fotki mego roweru: czemu sie do poprzedniego postu niedokleilo? dziwne, sory Edytowane 29 Maja 2006 przez me.wa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mam solutiona sx rok 2004 tj ramę i mostek z tego roweru, napęd juz wymieniłem dwa razy, siodło 1x, przerzutke przód 2x, tył 2x, koła wymieniłe tez , hamulce też , kiere też manetki i klamki tez poszły w tym roku, sztyce wymieniona na długą , pedałki spd, amorki teraz założyłe m manitou axela a wcześniej miałem rst omegę SL ale sie rozpadła po roku , dostałem na gwarancji nową i ją sprzedaje na alegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=106605788 wysciowo oczywiście sławna capa T4 ale dosyc krótko.... obecnie : rama solution 2004 suport kinex korba alivio pedala spd shimano łańcuch sram p-58 kaseta sram 5.0 obrecz tylna mach1 i piasta shimano alivio przód mavic 211 i piasta maszynowa xtasy kiera extasy manetki alivio klamki lx hamulec przód lx tył sram 7.0 amorek manitou axel siadło author( jakieś żelowe) sztyca zdaje sie zoom ( długa na maxa) mostek orginał zoom przerzutka tył xt przód xt w tym składzie jest ok i daje rade. Ma juz moja rama jakie 18 tys km w tym górki( beskidy i jura krakowsko częstochowska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 tutaj są fotki mojego roweru : http://img105.imageshack.us/img105/4228/zdjcie0136rg.jpg http://img391.imageshack.us/img391/7645/zdjcie0124bg.jpg jutro wielkie zmiany !!!! przechodze na napęd 9 rzedowy ( sram) korba LX i manetki XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi