Maras 79 Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Używam od niedawna manetek Dual Control Deore. Są bardzo wygodne w użyciu. Tylko że nie mają oznaczeń aktualnie używanego biegu. Trudno mi się przestawić. Jakie są wasze doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Też lubię wskaźniki ale cyferek nigdy nie dostrzegałem. Bardziej liczy się jak masz przód ustawiony a to łatwo odczytać bez cyferek a tył to tak stronami patrzę by nie krzyżować. Przyzwyczaisz się. A jak Ci się na Dualach jeździ. Ja nie byłem przekoanany ale kupiłem LX z hydrauliką i jestem zachwycony intuicyjnością tego rozwiązania choć używam z odwrotną przerzutką XT w rowerku AM. Naprawdę Ci co tak to rozwiązanie krytykują mają jedną cechę co już niejednokrotnie sprawdziłem (na sobie na początku też) - nigdy albo nie jeździli wogóle na tym rozwiązaniu, albo się "przejechali" i już wszystko wiedzą. pzdrv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artineo Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Jak masz Vki lub tarcz. mech. to mozna miec wskaznik na lince. Ja tak mam, nie jest to super dokladne, ale widomo np. czy sie lancuch nie krzyzuje (chociaz i tak raczej na to nie patrze). Jak dla mnie DC sprawuje sie bardzo dobrze. Tez uzywam z odwrotna sprezyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.