Hookie Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Waga roweru to jedno, waga kolarza to drugie, umiejętności, noga i znajomość trasy to jeszcze co innego. Ważę 73-74 kg obecnie, mój mtb 12,5 kg a szosa 9 kg. Pyknąłbym te podjazdy na mtb gdybym miał w nim SPD. Nie chce mi się przekręcać. na pewno bym się lepiej czuł z górki i na zakrętach. No a tak jak biker napisał: na podjeździe wzdłuż wpkiw dziury wybijają z rytmu. No ale złej baletnicy... I mówię tu o sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 No Hook to jeszcze lepiej, ze masz platformy! To da dogłębny obraz tego jak ważne sa spd i to na podjeździe jeszcze! A jak ja sie muszę namęczyc bez nich Please, zrób to dla celu eksperymentalnego! teraz na szosie masz tylko 2s straty do mnie, a bardzo jestem ciekaw ile byś miał na góralu Obstawilbym, ze bez spd nie zszedł byś poniżej trójki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 spd czy nie to jeden pomiot, to akurat najmniej daje no może jedynie bardziej równomierna praca i tyle! Ja tam nie widzę różnicy między spd, a platformami, jak kręcisz dobrze to i spdki ci zbędne, jedynie przy glebie lądujesz z rowerem. Jakoś jeździłem w spdkach rok i podziękowałem na rzecz platform, w górach niebo, a ziemia Ciągle narzekacie na sprzęt zamiast wpadać do parku i bić rekordy Stu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja jutro startuje w trasę jak pisałem. Jak coś mogę kogoś zabrać z WPKiW 10 godzina myślę pod kapeluszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Filip, jeśli Ty nie widzisz różnicy pomiędzy SPD, a platformami to tylko dlatego, że nie jeździłeś nigdy na SPD, albo jeździłeś za krótko. Sorry, ale różnica jest kolosalna, choćby w stabilności stopy, i tym że możesz również ciągnąć pedał w górę co daje dużo większą efektywność. Możemy zrobić zakład i rozpędzić rower na prostej do 40-50 km/h, uwierz że na SPD zrobię Cię na szaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja jutro startuje w trasę jak pisałem. Jak coś mogę kogoś zabrać z WPKiW 10 godzina myślę pod kapeluszem. No a gdzie w końcu jedziemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ja latam na północ od praku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Filip, jeśli Ty nie widzisz różnicy pomiędzy SPD, a platformami to tylko dlatego, że nie jeździłeś nigdy na SPD, albo jeździłeś za krótko. Sorry, ale różnica jest kolosalna, choćby w stabilności stopy, i tym że możesz również ciągnąć pedał w górę co daje dużo większą efektywność. Możemy zrobić zakład i rozpędzić rower na prostej do 40-50 km/h, uwierz że na SPD zrobię Cię na szaro To powodzenia ci życzę, za cienki w uszach jesteś! Czy rok to krótko to nw, Ja tam wolę platformy i tak ps. Dokładniej czytaj co pisze, jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś przeczytał, że napisałem na spdkach bardziej równomierna praca jest i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Panowie Martin i Biker, żaden problem, proponuje prosta w parku i sprawdzimy kto jest lepszy! Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Ale różnicy i tak nie widzisz A przy najbliższej okazji możemy się zmierzyć, ja rzucam rękawicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Jak rzucasz rękawice proponuje dystans 50km moim tempem jak utrzymasz prędkość moją to zwrócę ci honor, póki nie udowodnisz mi że spdki ci dodają plus ileś do mocy, bez nogi spdki nic ci nie pomogą taka prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Jeśli zrobimy to w górach po technicznym terenie (czyt. nie na szerokich szutrówkach) to możemy nawet jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Żadne góry trasa asfalt pełno podjazdów zjazdów proponuje nawet wydłużyć trasę katowice-cieszyn dobra jest do tego byś pokazał jaką nogę masz i jak robisz kadencje w spdkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Panowie nie przesadzajmy, miała byc tylko prosta! Od barierek do barierek w tzw. Trupa i po sprawie bedzie! Jak chcecie to i nawet ja sie mogę dołączyć na trzecim torze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Stu chce się pokazać, że mocniejszy to ino trasa długa pokaże prawdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Za gorąco jest na długie trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Długa trasa wcale nie pokaże mocy, poza tym jakbym miał zrobić trasę Katowice-Cieszyn na rowerze to musiałbym chyba kupić sobie uchwyt na książkę aby się nie zanudzić Mamy inne priorytety, Ty lubisz asfalt, ja techniczne trasy więc porozumienia nie znajdziemy, ale na krótkiej prostej, ewentualnie rozpędzeniu do jakiejś prędkości jestem Ci w stanie pokazać, że SPD pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Oj marudzisz Stu teraz, swoją drogą mówi że mocniejszy, a nawet w górach widzę że cienki na podjazdach jest gdzie moc się liczy i szybkość podjazdu wzniesień. Trasa na której idealnie się trenuje to Skoczów-Cieszyn przez Dębowiec i Gumną bądź Kończyce Wielkie Marcinie drogi wiem, że SPD to równomierność pedałowania i tyle, takie moje odczucia były jak jeździłem przez rok, ale bez nogi spdki ci g dadzą co prezentujesz swoją postawą w górach na podjazdach. Jedynie gdzie masz lepszą technikę to są zjazdy, ale to wyniki raczej z mojego spokojnego podejścia do zjazdu oraz różnicy w sprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 O kurde jedynie Cieszyn znam bo alko tanie Ja tam trenuje w parku i nie narzekam Co do spd to 100% racji ma Martin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Stu polecam trasę, przejedź ja dwa razy i masz dosyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Filip, podczas ostatniego wypadu w góry nie widziałem abyś szczególnie błyszczał na podjazdach, jak my z Danielem wjeżdżaliśmy na Małą Czantorię (wjeżdżali, a nie pchali rower) to byłeś zadziwiająco daleko z tyłu. Uwierz że gdybym miał więcej czasu na jazdę to nie miałbyś nic do gadania. Ale moje wyzwanie jest aktualne, może być nawet park, ale ważne aby było pusto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Przygotuję kosz z nagrodami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Marcinie widzę, że wymiękasz to trenuj i chodź na trasę z podjazdami, pokaż moc tych twoich spdków na podjazdach. Obecnie za cienki jesteś by wyzwania rzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Kupiłem juz globus jak mi tu wcześniej radzono, teraz jeszcze muszę znaleźć odpowiednie mocowanie na kierownice i mogę sie przejechać ta trasa co proponujesz No Biker dawaj-wyzwanie rzucone musisz przyjąć co to dla Ciebie!? Jedna prosta i po krzyku, najlepiej ze startu z miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Stu on daje wyzwanie ja wybieram odcinek takie są zasady pojedynków. Na podjazdach dokładnie widać kto mocny kto nie sam przykładem tego jesteś dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.