Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja nie jeżdżę dla wyników co poniektórzy jak już Biker90 wspominał tylko by se pojeździć ogólnie wole trasy.  Bielsko,Oświęcim, Częstochowa, Night Biking:). Park powoli wychodzi z mody matki żony i kochanki z dziećmi, psy itd. Chcesz potrenować z mocnymi jedź na Skałka Speedway, Tam znajdziesz na poziomie ludzi lub IC, albo TDP w sierpniu:)

Napisano

Park to świetne miejsce do treningu, lepsze niż te wszystkie pętle pogoria, zędek pyrzowice etc.

W parku nie ma świateł, żadnych przestojów, cały czas jakiś zająć wyskoczy i można podciągnąć tempo.

Jak szybki, intensywny trening to tylko w parku :) choć faktycznie ostatnio poziom tam średni, 

kilka razy jeździłem i nie było z kim się ścigać.

Jak jest stu to też nie mam z kim bo on dla mnie za szybki :)

trzeba by iść na 2 połowę .....szkoda, że już bez emocji.

Napisano

Jeee zaś wyczuwam napinke Spajk... Co Wy sie wszyscy tak spinacie na ten Park? Ja rownież twierdze, ze park jest idealny do rozwoju kondycji, mocy i szybkości!!! Co chwila zając i ciśniesz bez końca, aż Ci uda pękną...a przy tym jaka zabawa! ;)

Teraz z innej paki, hejterstwo w necie nie ma granic, albo zawiść... Macie przykład

http://www.strava.com/activities/163377141#3792932810

Po co to komu??? I co mu to dało?? Zabawne naprawdę ;)

Napisano

A czy ktoś tu się spina ?. Biker twierdzi że za dużo ludzi popieram bo z tego co widzę matki nie pilnują swoich pociech a ojcowie gdzie jeździsz tu są dzieci. Tu się zgodzę. Ostatnio dużo policji rowerowych jak i  konnych. Dlatego wolę już trasy. Są wakacje piechurów więcej.

Napisano

Dla mnie nadal Park jest dobry, jutro mam zamiar się wybrać, ludzi tam zawsze dużo było, a nie zauważyłem by ktoś wpychał się na drogi dla rowerów (oprócz rolkarzy). Co do "skałki speedway" :D Dobra jest, gdyby nie to, że 20 pętli tam to 20-25 minut :> A policja i tak ma gdzieś rowerzystów którzy przekraczają prędkość. Już widzę policjantów na koniach galopujących za kolarzami :D Te dzieci to może rzeczywiscie problem, bo wczoraj jak jechalem to jeden dzieciak (5-6 lat) mi się prawie wepchnal pod kola jak jechalem :v

Napisano

Kobiet na szosowkach widzialem kilka, tylko nie mam pojecia jak ta Sandra wygląda :P

Kobiety na szosowkach powiadasz? :) Moze pora bym zawital w parku...

Napisano

Ja nie jeżdżę dla wyników co poniektórzy jak już Biker90 wspominał tylko by se pojeździć ogólnie wole trasy.  Bielsko,Oświęcim, Częstochowa, Night Biking:). Park powoli wychodzi z mody matki żony i kochanki z dziećmi, psy itd. Chcesz potrenować z mocnymi jedź na Skałka Speedway, Tam znajdziesz na poziomie ludzi lub IC, albo TDP w sierpniu:)

Nie porównuj się do mnie bo ci daleko strasznie. Osiągnij średnie na poziomie minimum 24 to pogadamy wtedy.

A po drugie Ja parku nie lubię, sam wjazd to już go mam dosyć jak widzę czy to rano biegaczy czy potem ludzi mrówek.

ps. Park jest dobry jak czasu nie masz, a chcesz coś pokręcić taka rozgrzewka mała i tyle

Napisano

park jest dobry do ok 11:00 później złażą się ludzie i mam wrażenie że specjalnie pod koła się pchają

Napisano

Sandra jest od teraz na Stravie Justyna. O matko jak komuś się nudzi. ;)

Ps sa miejsca poza wpkiw gdzie nie ma swiatel.

Ps' widzę, że napinka rośnie, a niektórzy tu mają się za niewiadomo kogo... Żal czytać. :)

Napisano

@Hook

Ja to widzę, ze na Stravie kogoś bardzo mocno EGO boli, że Sandra takie KOMy robi...

Tutaj to dopiero jest ostra napinka, ale to było do przewidzenia, ze znajdą sie niedowiarki, ze można tak jeździć na MTB :P

Napisano

Jaka skromność :icon_lol:

Ba w dodatku wrodzona  :teehee:

Jak dla mnie to nawet poniżej 9min możecie pętlę robić w niczym mi to nie przeszkadza. Fajnie, że macie pasję parku, nie każdy ma taką psychikę jak wy by w kółko się kręcić ciągle  :laugh:

Napisano

@Hook

Ja to widzę, ze na Stravie kogoś bardzo mocno EGO boli, że Sandra takie KOMy robi...

Tutaj to dopiero jest ostra napinka, ale to było do przewidzenia, ze znajdą sie niedowiarki, ze można tak jeździć na MTB :P

EGO? Jest mnóstwo lepszych kolarzy z naprawdę dobrymi wynikami, na długich trasach, a nie włączających pomiar na kilku segmentach na krzyż - Mirek Miron, szamanviking - to ich wyniki robią wrażenie... Sandra to przy tym płotka, konto-prowokacja, która to rekordy ma głównie w WPKiW. ;) Na MTB można jeździć dużo szybciej niż "sandra" i nie ma w tym niczego niesamowitego. Myślę, że w obrębie tego forum znalazłoby się sporo osób, które by KOMy z parku poprawiły, gdyby obrały sobie to za cel. No a co do ego jeszcze: żaden wstyd przegrać z kimś lepszym. Przecież każdy już wie z resztą, że "sandra" to facet.

Co innego śmigać ciągle jedną trasę, mieć ją wyuczoną na pamięć, wiedzieć jak idealnie rozłożyć siły, a co innego być osobą, która nie tylko ma nogę, ale także łeb, aby improwizować dobry wynik w terenie, którego nie zna albo w którym jechała ledwie kilka razy. Eksperymentować. :) Mi takie osoby imponują - wszechstronne. Oczywiście w żaden sposób nie umniejszam rekordzistom "jednej trasy" - na każdy wynik trzeba mocno pracować.

Ja mam przeciętne wyniki, ale na ogół wyżej niż w połowie stawki. W porównaniu do wielu osób z czołówki kręcę mało, więc mierzę siły na zamiary, nie mam chorobliwych ambicji. Na IC nie sądzę żeby łapał się na trzecią grupę. Potrenuję, pokręcę więcej i we wrześniu, przed wybyciem permanentnym, spróbuję gdzieś tam na stravie się zapisać. A potem będę rywalizować w miejscach gdzie na segmencie jest 20000 osób, a nie 50. To będzie dopiero frajda. :)

Współczynnik żenady rośnie drastycznie. Ktoś albo ma 10 lat albo mocne niedoanie umysłowe. Nie da się inaczej określić tej dziecinady.

213g7k7.jpg

Napisano

Właśnie o to mi chodziło Hookie, juz wczoraj wieczorem pojawił sie ten dziecinny typek na strawie, którego EGO chyba zabolało, wiec w ten sposób sie dowartościowywuje... Żenada jak piszesz!

Napisano

Kobiety na szosowkach powiadasz? :) Moze pora bym zawital w parku...

No w parku można spotkać Justynę i Sandrę, co do rowerów, to nie mogę potwierdzić...

Ale zawitać można :teehee:

Ot taki wpis na rozładowanie sytuacji.

Napisano

Strava, IC, nie mam pojecia o czym gadacie. Wlasnie, chyba wielu tutaj tylko gada zamiast dawac wycisk pedalom. Tych niedowartosciowanych zapraszam na petelke a'la Wisla-Szczyrk-Wisla z Salmopolem x2 :)

Napisano

Strava, IC, nie mam pojecia o czym gadacie. Wlasnie, chyba wielu tutaj tylko gada zamiast dawac wycisk pedalom. Tych niedowartosciowanych zapraszam na petelke a'la Wisla-Szczyrk-Wisla z Salmopolem x2 :)

Przecież każdy kto tu pisze równocześnie kręci. :) 

Napisano

Mowa była o dziewczynach. I mam nadziej, że się za dziewczynę nie uważasz, Stu.

No oczywiście jak by ktoś pytał, kto jeździ najszybciej w parku to potwierdze, że Ty.

A i owszem, jeździłem. :bye2:

Napisano

Park to nie są jakieś zawody, by ważniejsze było kto jest szybszy mi się zdaje ;) Osobiście wolę Endomondo od Stravy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...