Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie! Wczoraj od dawien, dawna przejechałem się do parku, powiem tyle STRACH!

Są typy które urządzają sobie tor..chłopaki od tego są wyścigi/maratony.

Koleś na jakimś specu, zapierdziela bez kasku, ledwo wyrabia zakręt, żenada...

Ja wiem fajne jest wyprzedzanie dzieci, staruszek i niepełnosprawnych, ale to jest park gdzie jeździ się rekreacyjnie, poszaleć można po lesie!

Ludzie! Wczoraj od dawien, dawna przejechałem się do parku, powiem tyle STRACH!

Są typy które urządzają sobie tor..chłopaki od tego są wyścigi/maratony.

Koleś na jakimś specu, zapierdziela bez kasku, ledwo wyrabia zakręt, żenada...

Ja wiem fajne jest wyprzedzanie dzieci, staruszek i niepełnosprawnych, ale to jest park gdzie jeździ się rekreacyjnie, poszaleć można po lesie!

kolego, gdybyś śledził wątek wiedziałbyś, że tam codziennie rozgrywa się maraton.

Następnym razem nie narzekaj, tylko spróbuj wykręcić czas, którym mógłbyś tu się pochwalić.

tego na specu goniłeś, czy może nie dał Ci żadnych szans? :)

Kolega siwex mógł być wczoraj zleksza zniesmaczony sytuacja jak zobaczył mnie zaraz za bażantem skręcającego wprost na niego z pred. nieco ponad trzy dychy-bo tak zwykle robię bażanta w tlenie ;) ale bardzo dalekie było to od nie wyrobienia zakrętu jak on to nazwał.

Poza tym wczoraj w parku było PUSTO jak w zimie ludzi na grzybach! Wiec nikt nie robił żadnych torów scigowych itp...ja se po prostu zwyczajnie wczoraj tlenilem w żółwim niemal tempie bo średnia nieco ponad 29km/h na 70km ;) ot tyle :)

Kolega siwex mógł być wczoraj zleksza zniesmaczony sytuacja jak zobaczył mnie zaraz za bażantem skręcającego wprost na niego z pred. nieco ponad trzy dychy-bo tak zwykle robię bażanta w tlenie ;) ale bardzo dalekie było to od nie wyrobienia zakrętu jak on to nazwał.

Poza tym wczoraj w parku było PUSTO jak w zimie ludzi na grzybach! Wiec nikt nie robił żadnych torów scigowych itp...ja se po prostu zwyczajnie wczoraj tlenilem w żółwim niemal tempie bo średnia nieco ponad 29km/h na 70km ;) ot tyle :)

jak na Ciebie to bardzo slabo... starzejesz sie.. oj starzejesz.. :)

Ostatnimi czasy coraz częściej jest ino tlen, bo naprawdę coraz mniej ludzi przejeżdża przez park...ja wiem, ze są lepsze trasy i nikogo nie namawiam, ale dwa trzy roki temu to standardowo co chwila jakiś maratończyk, przecinak wpadał przez park na dwa trzy kółka, tempo podkręcił i spadał, a teraz... :( nie ma jak sie zmobilizować do mocniejszej jazdy.

(...)poszaleć można po lesie!

Ostatnią rzeczą jaką spodziewał bym się w lesie to szalejącego Stu.

Tak, las zostawmy grzybiarzą i tym co wywożą tam śmieci.

Leci ktoś jutro coś?

10-11 start z kapelusza/żęsy?

Z innej beczki, taki smartfon jak "Samsung GT-S5360 Galaxy Y" może być do obsługi Stravy?

@Adam 

Szukaj czegoś co obsługuje GLONASS (taki rosyjski odpowiednik GPS), bo w telefonach z reguły są słabe GPS'y. Na przykład Samsung Galaxy Ace 2 jeśli interesuje cię telefon w cenie podobnej do Galaxy Y. 

Niestety jest trochę racji w tym co piszą tutaj użytkownicy o bezpieczeństwie. Byłem dzisiaj świadkiem zderzenia dwóch rowerzystów. Do zderzenia doszło przy wjeździe na ścieżkę rowerową głównym wjazdem od strony stadionu. Winnym zderzenia był biker który BEZMYŚLNIE zap.....lal z góry, w efekcie przeleciał przez kierownicę. Wygląda na to że skończyło się na otwarciach i drobnych ranach, tym razem.

@MarinieH

A ja praktycznie codziennie jadę jedno kółko, potem drugie kółko, potem trzecie robię i gadam do siebie "kurna chata, będzie cos wkoncu czy nie?" taki lekko zniesmaczony juz i poddenerwowany zaczynam krążyć czwarte...aż tu nagle wyskakuje CARBON SZOSA, a na niej gość wycieniowany jak Indurain w latach swojej świetności ;)

No to se myśle: teraz będzie sie działo, pewnie da mi popalić i zobaczę gdzie moje miejsce w szeregu jest...

Pierwsze 1200/1300 metrow wącham swąd jego opon bo ciśnie, aż dym leci! Dobre 40km/h (całość rozgrywa sie na podgorkowej Bażantowej) ale nagle cos sie dzieje, nie wiem czy to ja dostaje wiatru w żagle, czy on nabiera za duzo luftu i puchnie jak balonik...? Jego wzrok jakiś taki mętnawy, mina zaskoczenie z niedowierzaniem, że MTB tak spokojnie go mija, normalnie wrażenie bezcenne dla mnie! Oczywiście linie mety pod bażantem ochoczo i z uśmiechem przekraczam jako pierwszy.

Tak w skrócie wyglada moja prawie codzienna przejażdżka w tym "niebezpiecznym buszu" gdzie każdy z was narzeka...

Suma sumarum: co kto lubi i na ile jest w stanie pojechać. ;)

Ps. I nie muszę jechać na zawody MTB, by zmierzyć sie profesjonalnie z najlepszymi...!

Wystarczy mi ta jedna mała prosta zmarszczka i objechany gość na szosie, który ma łydkę lepiej wyrzeźbiona od mojej i jest ze 20kg ze sprzętem lżejszy i niejednokrotnie o dychę młodszy ;)

Czasami się odnosi wrażenie, że nazwa rekreacja do parku nie pasuje! Poczekamy zobaczymy w końcu nie wyrobi i będzie bęc o asfalt odpukać, ileż można tak los kusić i to nawet nie musi być wina tego co zapier... tylko dzieciak wyskoczy i po zabawie będzie! Wtedy nie ma tłumaczenia, że nie jego wina tak jak ostatnio był wypadek kolarz se sunął i dziecko wybiegło matka lament policja wina matki stwierdza, że nie dopilnowała i nic poza tym nie zrobiono. Szosowiec szosa skasowana karetka i ... nic bo nawet danych nie spisali tej kobiety by w sprawie cywilnej szkody mógł walczyć o zwrot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...