spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Rowerowe Patrole w Chorzowie: Policjanci będą patrolować Park Śląski - Kiedy zajdzie taka potrzeba, rowerowy patrol szybko dotrze w najodleglejsze zakamarki Parku Śląskiego. Równie sprawnie policjanci będą mogli sprawdzić duży obszar terenu i, wbrew pozorom, dotrzeć szybciej na miejsce zdarzenia niż radiowóz. Swoją obecnością zwiększą bezpieczeństwo osób wypoczywających w parku, oddziałując prewencyjnie, a także podejmując interwencje wobec osób łamiących prawo - przekonuje Justyna Dziedzic, rzecznik prasowy komendy policji w Chorzowie. Policjanci będą reagowali na przestępstwa i wykroczenia popełniane przez osoby przebywające w parku. Główną uwagę skoncentrują na osobach pijących alkohol w miejscach do tego nie przeznaczonych, zaśmiecających tereny zielone i parkujących w miejscach niedozwolonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Nie pamietam kiedy bym w parku jechał na złamanie karku...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Rozumiem, że wykroczenie to też jazda szybsza niż 20km/h zgodnie z znakiem który widnieje w parku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Dla Stu to by nawet tor nascar nie starczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Tak, przepisy trzeba przestrzegać zgodnie z zasadami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Zobaczymy jak wejdą te patrole do parku, to Stu chyba pierwszy dostanie mandat za niebezpieczną jazdę i przekraczanie prędkości hahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bikerze Patrole już weszły. Policjanci na białych lub czerwonych Meridach Szosowych z napisem na ramie Policja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 To jeszcze nie miałem szczęścia tych panów na białych damach zobaczyć, moje szczęście ich pech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Zapodaj linka jak masz do tych informacji Artur. No dziś byliśmy z Mateuszem na Katowickim IC. Kawał dobrej kolarskiej uczty... tak to można określić jednym zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Stu ich przetestuje:D czasówkę im zrobi nagroda mandat xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 coś mi się wydaje, że Stu będzie dla nich zającem, jednak nie do dogonienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ale wy ich przekreślacie od razu, kto wie jaką formę mają, a może od razu po ostrzeżeniu będą strzelać hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 @Adam Kiedy w pierwszej grupie Cię zobaczymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Biker Ci policjanci na co dzień dojeżdżają do pracy rowerem. Także kondycję mogą mieć. Erzurum coś Ci źle idzie trolowanie dziś żadnego wpisu na stravie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 He he spajki uwierz mi, ze zwykle dojeżdżanie do pracy na kole i kręcenie ponad 100km tras w weekendy nawet namiastki takiej formy Ci nie dadzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jak cię chapną to poznasz ich formę dopiero wtedy! Dokumenciki i mandacik będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Piszesz Stu jak byś był wyjadaczem IC. Pojedź to mniej więcej zobaczysz co i jak. I nie będziesz wcale jakimś dziwolągiem, ludzie na MTB też jeżdzą. Bedziesz miał do złapania z 30-40 zajączków, którzy na pierszym podjeździe cię zaczną wyprzedzac, ą później będziesz ich gonił. na pewno lepsze to niż park. Co do pierwszej grupy. Tam są ludzie co naprawdę jeźdżą. Pewnie nigdy mnie tam nie zobaczysz. Bo jestem amatorem. Ale Ty powinieneś zacząc jeździć z ludzmi na Twoim poziomie, bo w parku ich nie ma, albo są przejazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Trzeba będzie zacząć jeździć w trasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jak cię chapną to poznasz ich formę dopiero wtedy! Dokumenciki i mandacik będzie Biker dobrze gada polać mu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Adamie to był żart! Powinieneś odpisać, ze akurat dziś przyjechałes w pierwszej grupie...ale od końca! ha ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 No nie załapałe żartu. No ale jak ty czujesz się mocny na tyle, że żartujesz i drwisz sobie z kogoś kto ma mniej czasu na rower i może mniej talentu, to czas byś faktycznie odniósł sie do mojego postu powyżej. Bo ściganie się na rowerze nie polega na robienu pętli w parku rozrywki i wypoczynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Nie jeżdzę juz z Tobą! Obraziłem sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 co do policji na rowerach... nie na szosach a na krosowych z bagażniczkami, lampkami perdołkami itp, itd... broń przy pasie... widziałem taką parkę jedną damsko-męską białe koszuleczki z napisem policja, uśmiech od ucha do ucha, pedałowanie śródstopiem i źle wyregulowane rowery (jakaś dziwna pozycja zgarbiona) ogólne wrażenie jakby na urlopie byli, raczej będą polować na "bandytów" z piwkiem na ławeczce... i inne niezwykle niebezpieczne zachowania które można ukarać mandatem do 50ciu PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 He he he, tez miałem okazje podziwiać ich pendalujacych po ścieżce. Mało kto zwracał na nich uwagę szczególnie piesi bo w pięknym stylu wlazili im pod koła Co do rowerów to przydała by im sie wizyta u Witka w serwisie! Natomiast Panow bikera i spikera jak zwykle poniosła ułańska fantazja rodem z CIA albo KGB Słyszałem, ze mandaty bedą po 500zl i konfiskata roweru za szybka jazdę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ktoś wie jakie warunki w parku? Chodzi mi, czy sucho czy mokro raczej? Bo trza by cos pokręcic w tlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.