Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

Rowerowe Patrole w Chorzowie: Policjanci będą patrolować Park Śląski

- Kiedy zajdzie taka potrzeba, rowerowy patrol szybko dotrze w najodleglejsze zakamarki Parku Śląskiego. Równie sprawnie policjanci będą mogli sprawdzić duży obszar terenu i, wbrew pozorom, dotrzeć szybciej na miejsce zdarzenia niż radiowóz. Swoją obecnością zwiększą bezpieczeństwo osób wypoczywających w parku, oddziałując prewencyjnie, a także podejmując interwencje wobec osób łamiących prawo - przekonuje Justyna Dziedzic, rzecznik prasowy komendy policji w Chorzowie.

Policjanci będą reagowali na przestępstwa i wykroczenia popełniane przez osoby przebywające w parku. Główną uwagę skoncentrują na osobach pijących alkohol w miejscach do tego nie przeznaczonych, zaśmiecających tereny zielone i parkujących w miejscach niedozwolonych.

Piszesz Stu jak byś był wyjadaczem IC. Pojedź to mniej więcej zobaczysz co i jak. I nie będziesz wcale jakimś dziwolągiem, ludzie na MTB też jeżdzą. Bedziesz miał do złapania z 30-40 zajączków, którzy na pierszym podjeździe cię zaczną wyprzedzac, ą później będziesz ich gonił. na pewno lepsze to niż park.

Co do pierwszej grupy. Tam są ludzie co naprawdę jeźdżą. Pewnie nigdy mnie tam nie zobaczysz. Bo jestem amatorem. Ale Ty powinieneś zacząc jeździć z ludzmi na Twoim poziomie, bo w parku ich nie ma, albo są przejazem.

No nie załapałe żartu. No ale jak ty czujesz się mocny na tyle, że żartujesz i drwisz sobie z kogoś kto ma mniej czasu na rower i może mniej talentu, to czas byś faktycznie odniósł sie do mojego postu powyżej. Bo ściganie się na rowerze nie polega na robienu pętli w parku rozrywki i wypoczynku.

co do policji na rowerach... nie na szosach a na krosowych z bagażniczkami, lampkami perdołkami itp, itd... broń przy pasie... widziałem taką parkę jedną damsko-męską

białe koszuleczki z napisem policja, uśmiech od ucha do ucha, pedałowanie śródstopiem i źle wyregulowane rowery (jakaś dziwna pozycja zgarbiona) ogólne wrażenie jakby na urlopie byli, 

raczej będą polować na "bandytów" z piwkiem na ławeczce... i inne niezwykle niebezpieczne zachowania które można ukarać mandatem do 50ciu PLN ;)

He he he, tez miałem okazje podziwiać ich pendalujacych po ścieżce. Mało kto zwracał na nich uwagę szczególnie piesi bo w pięknym stylu wlazili im pod koła :) Co do rowerów to przydała by im sie wizyta u Witka w serwisie! Natomiast Panow bikera i spikera jak zwykle poniosła ułańska fantazja rodem z CIA albo KGB :P

Słyszałem, ze mandaty bedą po 500zl i konfiskata roweru za szybka jazdę... :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...