Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy z was pewnie znali Kasię z jazd w parku, więc myślę, że należy to napisać.

Podczas ostatniej wycieczki, na którą umówiliśmy się tu na 1 maja doszło do wypadku.

W trakcie zjazdu z góry w miejscowości Niegowonice Kasia wypadła z zakrętu i w wyniku tragicznego wypadku poniosła śmierć na miejscu.

Wpadła na słupek wykonany z podkładu kolejowego widoczny w centrum zdjęcia na cienu drzewa.

https://www.google.pl/maps/@50.389754,19.425185,3a,75y,234.84h,61.97t/data=!3m4!1e1!3m2!1syCaxYgPIkoM2eXvMTw8Y7w!2e0

Jechała jako ostatnia, nie widzieliśmy więc, co się stało. Policja jest w trakcie wyjaśniania sprawy więc, puki co nie powinniśmy się szerzej wypowiadać co do szczegółów wypadku.

http://zawiercie.naszemiasto.pl/artykul/smiertelny-wypadek-w-niegowonicach-rowerzystka-zginela-na,2256668,t,id.html

Nie pisaliśmy nic, bo słowa nie potrafią oddać tego co tam przeszliśmy.

Ludzie, dopiero ze Stu podziwialismy w sloneczku jak kreci koleczka ( nam sie nie chcialo ). Nie wiem co napisac , powiedziec bo to i tak nic nie da. 

https://www.youtube.com/watch?v=CFFZJrZ2EWI

Moj kumpel Piotrek ze studium nagral ta nute ...

Wiem, Panowie , ze moze rodzina sobie nie zyczy , ale kiedy i gdzie pogrzeb bo trzeba by pojechac ...

"ŚRODOWE IC KU PAMIĘCI KATARZYNY
Śmiertelny wypadek dziewczyny, która zaczęła w tym sezonie przygodę z kolarstwem.. to miał być jej pierwszy sezon IC. Jak wielu z Was kupiła rower szosowy specjalnie z myślą o braniu udziału w tej imprezie."

Jestem siostra Kasi. Ostatnia wiadomosc jaka mialam od mojej Kasi była o 14:15 - pisala ze jest na miejscu ale po drodze zlapala gume, ze ma zgon, brak sil... Policja wraz z prokuratura zamknela sprawe z powodu braku naoczengo swiadka. Dlatego szukam kontaktu z osobami, ktore wtedy Kasi towarzyszyly. Musze wiedziec jak sie czula, czy dawala rade jechac, jak przebiegala akcja ratunkowa...Widze ponizej w kometarzach ze sa tu Ci ludzie. Prosze Was bardzo o konakt...chociaz mailowy ola.bialas@wp.pl, moj tel: 691 988 180. Kasia to nie tylko moja siostra ale i moj najlepszy Przyjaciel, wspanialy Czlowiek. Prosze...

Wiem , ze to tylko slowa , ale serdecznie wspolczuje, nie potrafie dojsc do siebie pomimo faktu , ze mnie tam nie bylo... Napisz PW do StuJumper lub AdamJedzie na pewno odpowiedza z checia. Zreszta sam im napisze. Jeszcze raz przyjmij moje najszczersze kondolencje.

Jeszcze nikt nie napisał słowa brawura ją zabiła, a takie komentarze się czyta pod tekstem czy tam artykułem o tym wypadku. Na tej drodze coraz więcej rowerzystów ginie może dla świętego spokoju ją omijać trza?

Bo po prostu "zaiści" koledzy którzy z nią jechali powinni dostosować tempo do najsłabszej osoby a nie olać ja i zostawić w tyle. Mam nadzieję że zwiędniecie z sromoty i sumienie nie pozwoli wam spać.

Bo po prostu "za######iści" koledzy którzy z nią jechali powinni dostosować tempo do najsłabszej osoby a nie olać ja i zostawić w tyle. Mam nadzieję że zwiędniecie z sromoty i sumienie nie pozwoli wam spać.

jeździli razem wielokrotnie, więc to nie olewanie na pewno

Ja proponuję może aby co poniektóre osoby wstrzymały się z osądami. Sam jeżdżę często w grupie i wiem jak to wygląda.

Pozatym myślę, że koledzy jak i rodzina Kasi mocno to przeżywają i niepotrzebne im take mądrzenie się, ja Kasi nie znałem ale jednak jakiś smutek jest, bo była jedną z nas i kochała ten sport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...