Hookie Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Czyli jutro jedziemy dłuższy wypad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 dziś jeździło się fajnie, dopóki ludzi nie było: http://www.strava.com/activities/136454123 ale rekord pobiła jedna taka na oko 50 parę latek na karku, mało że wymusiła pierwszeństwo, mało że ledwo wyhamowałem to jeszcze moja wina bo za szybko (30km/h po czerwonym!) jechałem, ale co tam zawróciłem zwróciłem uwagę... szkoda że bez sensu no bo jak komuś wytłumaczyć że na ścieżce rowerowej obowiązują przepisy RD i że rowerzysta na ścieżce ma pierwszeństwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Park to miejsce publiczne i w sezonie jest tam masa ludzi.To,że pojawiły się tam jakieś znaki i zostały wymalowane linie w zasadzie nic nie zmienia.To nadal nie jest dobre miejsce na ściganie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 30 km/h to nie ściganie tylko normalna prędkość po płaskim, po prostu bydło powinno na postronkach być powiązane jak się nie umie zachować (sorry za ostre słowa, ale tak trzeba) pod auta też tak wychodzą ? nie, a pod rowery jakoś wyłażą i nie patrzą, rozumiem dzieci bo nie wiedzą ale dorośli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 więcej wyrozumiałości luto, jak byłbyś pieszym w towarzystwie, jeszcze może lekko podchmielonym...też byś właził na czerwone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 może jestem wyjątkowy, ale nie zdarzyło mi się nigdy iść po żadnej ścieżce! nie tylko w parku, to może dlatego że jeżdżę rowerem i wiem jak to wygląda z drugiej strony, zresztą jak jadę autem też uważam na rowerzystów a jakie jest chamstwo na drodze to chyba każdy z Was wie i go doświadczył podchmielonego też bym jeszcze zrozumiał bo wtedy się inaczej myśli tu nie chodzi o to że ktoś się zagapił i wlazł, zdarza się, ludzie nie mają mentalności że ścieżka rowerowa to droga a nie chodnik, nie wiedzą że obowiązuje określone zachowanie, niestety jeszcze parę lat potrwa zanim dogonimy kraje dojrzałe to tego typu myślenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 30 km/h to nie ściganie tylko normalna prędkość po płaskim, po prostu bydło powinno na postronkach być powiązane jak się nie umie zachować (sorry za ostre słowa, ale tak trzeba) pod auta też tak wychodzą ? nie, a pod rowery jakoś wyłażą i nie patrzą, rozumiem dzieci bo nie wiedzą ale dorośli ? Rozumiem, że po drogach też za... jak rajdowiec po OS'ie? Ludzi w ładną pogodę w parku jest tyle, że ja nieraz jak wracam z pracy to boję się tam jechać więcej niż 15-20 km/h. Dzieci po parku biega wiele, wyskoczy ci takie pod koło naciśniesz na hample i tragedia murowana bo chciałeś pobić kolejny rekord. Trochę to głupie i proponował bym się zastanowić kto tutaj jest bezmyślny. Weźcie chłopaki zastanówcie się nad sobą, spakujcie rowery w pociąg jedzcie sobie w góry i zróbcie pętlę przez Salmopol, Przegibek, Kubalonkę czy Zameczek da Wam to zdecydowanie więcej frajdy niż ściganie wokół trzepaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 tyle że ja nie jeździłem w "szczycie" tylko o 10 rano Rozumiem, że po drogach też za... jak rajdowiec po OS'ie? rowerem? ile sił w nogach, samochodem raczej przepisowo Dzieci po parku biega wiele, wyskoczy ci takie pod koło naciśniesz na hample i tragedia murowana bo chciałeś pobić kolejny rekord. Trochę to głupie i proponował bym się zastanowić kto tutaj jest bezmyślny. rodzice? ścieżka rowerowa to plac zabaw? piszesz o jakimś ekstremum, a ja pisze o sytuacji z 50ciolatką a nie dzieckiem! i nie bije rekordów, ot, pracuje na formą bo mi podupadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Teraz rozumiem dlaczego wczoraj pewna starsza pani była wielce zdziwiona jak ją przepuściłem na przejściu dla pieszych.Nie ma co się spinać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 ja się nie spinam... na drodze pierwszeństwo mają pojazdy, na pasach/chodniku piesi, a na zakichanej ścieżce rowerowej rowerzyści ot, o zasady/przepisy chodzi i wzajemne poszanowanie się na co dzień Teraz rozumiem dlaczego wczoraj pewna starsza pani była wielce zdziwiona jak ją przepuściłem na przejściu dla pieszych a ja nie rozumiem, przecież to normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 kolego luto, jeżdżę na rolkach, szybko, podejrzewam, że szybciej niż Ty na rowerze, trenuję na Muszce, Pogorii, ale w porach kiedy ruch tam jest znikomy, może dlatego, że mam więcej wyobraźni. Powiem Ci tylko tyle, że kiedyś najedziesz dzieciaka, kobietę, babcię, dziadka, a wtedy jak dorwie Cię tłum wściekłych świadków to urwie Ci łeb przy samej dupie i to nieważne, czy będziesz na czerwonym, zielonym itp. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 jeżdżę na rolkach, szybko, podejrzewam, że szybciej niż Ty na rowerze fajnie tylko co z tego ? przeczytaj co ja pisze jeszcze raz, potem drugi, jak zrozumiesz to się odzywaj. co ma WYMUSZENIE pierwszeństwa do tego ile ja jechałem ? na marginesie ja wcale szybko nie jeżdżę, 90% userów tego tematu jeździ szybciej niż ja, na stravie też w "ogonie" jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 to z tego, że jazda 30+ w takich miejscach, przy nasilonym ruchu pieszych stwarza powazne zagrożenie i trzeba sobie z tego zdawać sprawę PS.aha i grzeczniej trochę Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 a gdzie ja niegrzeczny byłem że Cię tak uraziłem ? nie ma sensu już ta dyskusja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 przeczytaj sobie swoją odp. do mnie, nie sądzę, ze użyłbyś tych słów stojąc face to face Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 brak słów po prostu brak słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Teoretycznie tyle co w mieście możesz jechać ścieżką rowerową tyle mówi prawo, a w praktyce nie pociśniesz 50 na rowerze po ścieżce po ludzie, krawężniki czy inne pierdoły-przeszkody. Cóż park jest dla każdego, nie tylko dla nas cyklistów, zrozumcie to wreszcie, Rowerzysta= nie równa się święta krowa, którą trzeba przepuszczać. Co do małych dzieci to one nie myślą jak dorośli, co wpadnie do główki to czynią, żyjmy w zgodzie z nimi, jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Co z tego, że mamy wytyczoną ścieżkę dla rowerów, jak nią też rolkarze się mogą poruszać, a w pewnych miejscach w parku nie da się tak by pieszy nie przeszkodził. W praktyce wygląda to tak, że MY rowerzyści jeździmy całą szerokościom, a ludzie chodzą całą szerokościom. Nic na to się nie poradzi, każdy idzie/jedzie jak mu wygodnie póki mandaty się nie będą sypać za nie korzystanie z nie swojego pasa wydzielonego to będzie jak jest- rowerzyści na pieszych, a piesi na rowerzystów będą narzekać! I tyle w temacie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ja jutro jadę pokręcić jak pogoda dopisze to lajtowo...a ma być ma ktoś chęć...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Wojeciechooo a o której ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 byle nie 0 9ej.....godzina do ustalenia;) i nie Park;) tylko mała trasa tak na 60 km;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 łeee to nie. Jestem po urodzinach także dla mnie optymalny park Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 no to innym razem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Co tu tak cicho ostatnio?. Ani Stu nie pisze ani Adam ani kashie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Pewnie kręcą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Wojciechoo ile pykło dziś Ci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.