Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

No to kapelusz 11ta i fajnie!

Co do specyfikacji mojego koła to nie ma tam tak naprawde żadnych super rewelacji...rower bardziej przypomina choinkę na święta i moze dlatego tak przyciąga wzrok ;)

Wszysko rozchodzi sie o dolary...jak by bylo ich wiecej to szło by jeszcze cos ulepszyć :)

Nie wiem, myśle, że tyle samo chyba. Może mój ciut więcej z 0,5 kg.

Nie mogę znaleźć masy fabrycznej, tu specyfikacja mojego roweru http://road-bikes.findthebest.com/l/1448/2013-Merida-Race-Lite-904.

Mam zmienione siodło na Sele Italia Flite, oponę tylną na Specialized Espoir Elite (cieższa od Vittori). No i łańcuch z KMC 10 na Ultegre, przerzutka ta sama co przed wypadkiem na hałdzie. Do masy fabryczniej należy doliczyć dwa koszyki na bidon meridy po 38g każdy i pedałki spd M-520.

Wyjdzie pewnie razem ponad 9 kilo.

No to kapelusz 11ta i fajnie!

Co do specyfikacji mojego koła to nie ma tam tak naprawde żadnych super rewelacji...rower bardziej przypomina choinkę na święta i moze dlatego tak przyciąga wzrok ;)

Wszysko rozchodzi sie o dolary...jak by bylo ich wiecej to szło by jeszcze cos ulepszyć :)

Gdyby kasa była ... ;)

Sprzęt masz ok, ale wyjatowany dość mocno. Nie jest to rower do jazdy codziennej i wszędzie. Choinka ... Co kto lubi, jedni idą w kolory, inni w wagę i kolory. Twój spec jest prawie idealny. Zmieniłbym hamulce na cięższe, nie pasujące kolorystycznie, ale pewne i byłaby gitara.

Juz od dawna choruje na R1 Carbon w kolorze RED :) ale ta cena.... ostatnio za 1400zl na aledrogo były :)

No dętkacz sklejony, mozna jutro startować ;)

Cholera trzy kkm na nowej oponie zrobiłem i praktycznie łysa jest na środku-dlatego pane zlapalem, bo szkło moze z pól milimetra tylko wyciągnąłem :/ chyba zdecydowanie za ostro przyspieszam, bo przód prawie jak nowka wyglada... ;)

Zmień sobie na coś pewnego, a nie kolejny lajtowy wynalazek. Przemaluj nawet na czerwono, ale kup coś pewnego, bo w końcu będzie źle, czego oczywiście nie życzę.

SLX + metaliczne klocki, ładne, czarne ; dopasują się ;) Avid X0 mają także czerwone wstawki, więc by pasowały.

Zamieniaj w czasie opony miejscami i unikniesz problemu.

Formula R1 maja opinie najlepsze z najlepszych i w dodatku są najlzejsze! :)

To nie wynalazek...

Na chwile obecna hample tną jak brzytwa i jest Oki, ale czasami po paru mocniejszych hamowaniach tloczki w tylnym zacisku nie puszcza do konca i lekko mi pózniej kolo hamuje... Rozebralem na części, przeczyscilem odpowietrzylem i nie wiem w czym rzecz?

Smarowałeś tłoczki smarem miedzianym ? Nie odbijają, bo pewnie są suche. Rozłóż je i przesmaruj,

Zrobisz tak, a jest duża szansa, że pozbędziesz się hamulców.

Drodzy państwo, tłoczki hamulców które pracują na DOT smarujemy pasta do tego przeznaczoną :icon_exclaim:  :icon_exclaim:  

Pasta ATE, lub inna przeznaczona do pracy w układach z tym że płynem.

Żadnej pasty miedzianej. ona jest dobra na co najwyżej gwinty i podobno zapobiega piszczeniu podczas hamowania, nic więcej 

Juz od dawna choruje na R1 Carbon w kolorze RED :) ale ta cena.... ostatnio za 1400zl na aledrogo były :)

Na mtbr.com mają średnią ocenę 4.23 czyli nieźle.Natomiast SLX'y mają 4.85.Co ciekawe różne wersje elixirów oscylują w przedziale 2-3.Ale kto bogatemu zabroni?Jak padną kupisz se następne :)

Zrobisz tak, a jest duża szansa, że pozbędziesz się hamulców.

Drodzy państwo, tłoczki hamulców które pracują na DOT smarujemy pasta do tego przeznaczoną :icon_exclaim:  :icon_exclaim:  

Pasta ATE, lub inna przeznaczona do pracy w układach z tym że płynem.

Żadnej pasty miedzianej. ona jest dobra na co najwyżej gwinty i podobno zapobiega piszczeniu podczas hamowania, nic więcej 

Fajnie, że mnie i pewnie nie tylko mnie, uświadomiłeś o specjalnej paście do hamulców na DOT. Nie wiedziałem o tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...