Stujumper Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 No to kapelusz 11ta i fajnie! Co do specyfikacji mojego koła to nie ma tam tak naprawde żadnych super rewelacji...rower bardziej przypomina choinkę na święta i moze dlatego tak przyciąga wzrok Wszysko rozchodzi sie o dolary...jak by bylo ich wiecej to szło by jeszcze cos ulepszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Też będę o 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Stu i tak waga poniżej 9 kilo na MTB to już gracja jest, sprzęt masz fajny i tyle Nie jedna szosa tyle waży, Adam twoja szosa cięższa od Stu MTB czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Nie wiem, myśle, że tyle samo chyba. Może mój ciut więcej z 0,5 kg. Nie mogę znaleźć masy fabrycznej, tu specyfikacja mojego roweru http://road-bikes.findthebest.com/l/1448/2013-Merida-Race-Lite-904. Mam zmienione siodło na Sele Italia Flite, oponę tylną na Specialized Espoir Elite (cieższa od Vittori). No i łańcuch z KMC 10 na Ultegre, przerzutka ta sama co przed wypadkiem na hałdzie. Do masy fabryczniej należy doliczyć dwa koszyki na bidon meridy po 38g każdy i pedałki spd M-520. Wyjdzie pewnie razem ponad 9 kilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 No to kapelusz 11ta i fajnie! Co do specyfikacji mojego koła to nie ma tam tak naprawde żadnych super rewelacji...rower bardziej przypomina choinkę na święta i moze dlatego tak przyciąga wzrok Wszysko rozchodzi sie o dolary...jak by bylo ich wiecej to szło by jeszcze cos ulepszyć Gdyby kasa była ... Sprzęt masz ok, ale wyjatowany dość mocno. Nie jest to rower do jazdy codziennej i wszędzie. Choinka ... Co kto lubi, jedni idą w kolory, inni w wagę i kolory. Twój spec jest prawie idealny. Zmieniłbym hamulce na cięższe, nie pasujące kolorystycznie, ale pewne i byłaby gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawi Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Kapelusz godz. 11. Ok będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Juz od dawna choruje na R1 Carbon w kolorze RED ale ta cena.... ostatnio za 1400zl na aledrogo były No dętkacz sklejony, mozna jutro startować Cholera trzy kkm na nowej oponie zrobiłem i praktycznie łysa jest na środku-dlatego pane zlapalem, bo szkło moze z pól milimetra tylko wyciągnąłem :/ chyba zdecydowanie za ostro przyspieszam, bo przód prawie jak nowka wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Zmień sobie na coś pewnego, a nie kolejny lajtowy wynalazek. Przemaluj nawet na czerwono, ale kup coś pewnego, bo w końcu będzie źle, czego oczywiście nie życzę. SLX + metaliczne klocki, ładne, czarne ; dopasują się Avid X0 mają także czerwone wstawki, więc by pasowały. Zamieniaj w czasie opony miejscami i unikniesz problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Formula R1 maja opinie najlepsze z najlepszych i w dodatku są najlzejsze! To nie wynalazek... Na chwile obecna hample tną jak brzytwa i jest Oki, ale czasami po paru mocniejszych hamowaniach tloczki w tylnym zacisku nie puszcza do konca i lekko mi pózniej kolo hamuje... Rozebralem na części, przeczyscilem odpowietrzylem i nie wiem w czym rzecz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Formula sam chciałem, nie starczyło funduszu Smarowałeś tłoczki smarem miedzianym ? Nie odbijają, bo pewnie są suche. Rozłóż je i przesmaruj, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Nie smarowalem-patrz człowiek sie ciągle czegoś uczy... Dzieki za rade, teraz tylko musze zdobyć tego miedzianego smara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 w każdym sklepie samochodowym kupisz, może być też grafitowy zamiast miedzianego udanego wypadu życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Smarowałeś tłoczki smarem miedzianym ? Nie odbijają, bo pewnie są suche. Rozłóż je i przesmaruj, Zrobisz tak, a jest duża szansa, że pozbędziesz się hamulców. Drodzy państwo, tłoczki hamulców które pracują na DOT smarujemy pasta do tego przeznaczoną Pasta ATE, lub inna przeznaczona do pracy w układach z tym że płynem. Żadnej pasty miedzianej. ona jest dobra na co najwyżej gwinty i podobno zapobiega piszczeniu podczas hamowania, nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Juz od dawna choruje na R1 Carbon w kolorze RED ale ta cena.... ostatnio za 1400zl na aledrogo były Na mtbr.com mają średnią ocenę 4.23 czyli nieźle.Natomiast SLX'y mają 4.85.Co ciekawe różne wersje elixirów oscylują w przedziale 2-3.Ale kto bogatemu zabroni?Jak padną kupisz se następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 dziś tylko 1 kółeczko, jazda po parku zakrawa o masochizm, co ciekawe więcej ludzi chadza po dywanie niż po "promenadzie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Dokładnie Luto. Ja zrobiłem dwa i pojechałem do domu. Ludzie w ogóle nie patrzyli czy ktoś nie jedzie czy coś . łazili jak chcieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 spyker może jutro koło 10 rano coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Luto jutro robota i trza skoczyć po zaopatrzenie na sobotę na urodzinki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 hehe, no ja mam wolne więc coś się pokręcę z rana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Zrobisz tak, a jest duża szansa, że pozbędziesz się hamulców. Drodzy państwo, tłoczki hamulców które pracują na DOT smarujemy pasta do tego przeznaczoną Pasta ATE, lub inna przeznaczona do pracy w układach z tym że płynem. Żadnej pasty miedzianej. ona jest dobra na co najwyżej gwinty i podobno zapobiega piszczeniu podczas hamowania, nic więcej Fajnie, że mnie i pewnie nie tylko mnie, uświadomiłeś o specjalnej paście do hamulców na DOT. Nie wiedziałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 no tak: http://www.motorus.pl/oleje-i-smary/smar-do-hamulcow/ate-03-9902-0501-2-smar-pasta-do-cylinderkow-i-tloczkow-hamulcowych_p_7893.html cena x5 więc to musi być do rowerów... w samochodzie używam grafitowego to i w rowerze da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Są mniejsze opakowania, które starczą do hamulców rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 mniejsze niż 180 gram ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Tak http://allegro.pl/smar-do-tloczkow-cylinderkow-hamulcowych-pasta-ate-i4098278868.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 trzeba spróbować tego wynalazku kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.