erzurum Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 no właśnie jakoś uwierzyć nie mogę w te gadżety gps, w życiu nie pomyślałbym, że może tam być 7%..ale to tylko moje odczucia.
Stujumper Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 A te 7% to duzo czy mało? @erzu gadasz tak Jakbyś pod bazancicho wjeżdżal 30km/h bez najmniejszej zadyszki...
erzurum Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 3-5% tak na oko tam może być. pod bażantem to tak max 28km/h tam pocisnę, ja się jednak wynikami tutaj chwalić nie mogę rekord mam niewiele poniżej 13 minut (ale na fullu i oponie 2,25), jak zrobię w tym roku coś szybciej to dam znać.
Stujumper Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 To musiałbys wpaść na maly trening, powozic sie na kole przez 5 kółek i tak przez 2 tydnie to moze potem bys poprawił swój best lap Ps. Ty naprawde masz tyle włosów co ten ze zdjęcia?
Stujumper Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 Acha, bo ja moje straciłem od tego szybkiego jeżdżenia dlatego teraz w czapce musze śmigac bo pizdzi w czerep! Mnie sie zdaje, albo to jest podjazd z drugiej strony? http://www.strava.com/segments/1862893 @adam Ostatnio gadales, ze 30km/h to spokojnie tu polecisz, masz okazje sie sprawdzic! To masz pierwszy plac jak w banku! Oooo i planetarium za jednym razem, tez byłeś ciekaw... http://www.strava.com/segments/2401034
marcinusz Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 Ten drugi link co dał Stu. I tam masz nachylenie terenu w funkcji odległości taki wykres jedziesz myszką i się pokazuje małe okienko w w pewnym momencie jest 7.1%. Nie wiem na ile można wierzyć nawigacji satelitarnej, trasa też strasznie poszarpana, no chyba że była niedziela i psy i ludzi wymijał. Nie można wierzyć. Średnie nachylenie z dłuższego odcinka może być dość dokładne, chwilowe można traktować jedynie orientacyjnie. Widzę, że jednak strava się spodobała
biker90 Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 Ja też nie wierzę, że tam jest 7,1%. Jedyne miejsce w Chorzowie gdzie jest 7% to przedłużenie Strzelców Bytomskich od ulicy Żołnierzy Września, znak stoi o info 7%. A w parku ktoś kiedyś mówił o 4,5% nachyleniu przy Planetarium i tyla
spyker34 Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 Stu 21.03.2014 piątek Chorzowska Masa Krytyczna Coś dla Ciebie
AdamJedzie Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Przy planetraium na cegle Stu ledwie podjechał ostatnio. Ja wjechałem z dużego blatu 50 zębów. (żartuje ofc) Masa chyba nie będzie jeździć przez park. A to naturalne środowisko Stu. No ja dziś objechałem psary i pogorię 40km zrobiłem ze średnią 36km/h. Jak mówiłem wcześniej co się sprawdza, co innego park, a co innego prawdziwa droga, znacznie szybciej się jeździ bez specjalnej spinki. Nie chciało mi się przedzierać przez Siemianowice o 16, bo tam aut dużo.
AdamJedzie Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 To nie mam pytań Stu pokaże zatem całej śmietance kolarskiej z naszego regionu jak się robi Bażanta
mobilo Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 No ale to chorzowska zahacza o park i potem na kiełbaski koło zhp.
Stujumper Napisano 17 Marca 2014 Autor Napisano 17 Marca 2014 He he to sie obłowie...5zeta od autografu biorę
Stujumper Napisano 18 Marca 2014 Autor Napisano 18 Marca 2014 Heh juz wiem jaki jest moj personal best na podjezdzie...zupełnie nie planowane to bylo i tak jest najlepiej Wczesniej standardowo 10 kółek pękło ze Śred.29km/h zupełnie na luzie tlenowo-treningowo z jedna malą spinką pod bazanta gdzie leciałem 40km/h, zeby sprawdzic jak sie uda maja całkiem dobrze sie mają tylko szkoda, ze w jeansach sie nie mieszczą powoli :/ Ale wracając do wyniku na podjezdzie, to miałem juz do domu zjeżdżać, a tu patrzę szosa leci...w dodatku kojarze gościa, bo nie jeden juz bój z nim stoczylem na tym odcinku... młody koleś kolo 20tki moze ma. Nie pytać na jakim rowerze bo nie pamiętam...kolor czerwony Oczywiscie podpuscilem go, zeby leciał pierwszy, co sie bede męczył leciał jakies 20 metrów przede mna, dopiero na pierwszej górce wyrównałem-jakies 35km/h bylo, chciał juz rezygnować, ale przyspieszyłem i krzycze dawaj dalej! Jak chłopina przyspieszył na drugim odcinku to myślałem, ze nogi mi z orbit wyskocza 40km/h ten drugi odcinek zesmy jechali! No i pod koniec tego odcinka niestety ale kolega zrezygnował...szkoda bo musiałem sam walczyć do konca, tez juz miałem dosc, ale mowie dobry czas bedzie to trza cis! No i wycislem... 3.07min Całość poszła z małego blata 32t i 13t z tyłu. Wnioski; przy takiej kadencji za szybko odcina i ciezko jest utrzymać takie tempo, trza by bylo pocwiczyc troche siłe, (ale zupełnie mi sie nie chce) lubie cis na wysokiej kad. No i oczywiscie czapki z głów dla tego pana Gruszki (2.55min) bo przypuszczam, ze on jechał sam... A ja te czasy robie w ścigu, a tu ta chęć wygrania i adrenalina daje dodatkowego KOPA!!! Lubie To i wlasnie dlatego jeżdżę po Parku
biker90 Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Stu Gruszka to nie jakiś tam amator jak TY czy Inni, on się ściga na poważnie. Znam go chodziłem z nim do podstawówki on jest rocznik wyżej ode mnie ale! Sądzę, że jak by się spiął to i lepszy by czas miał niż 2:55 co chyba przyznasz sam! A do tego Ty masz przewagę w postaci znajomości każdego zakrętu w parku nad innym, nikt takiej wytrwałości nie ma w męczeniu jednego kółka w Parku jak TY Zmień dżinsy na kolarskie wdzianko i czasy ci podskoczą jeszcze
erzurum Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 biker90 z tymi dżinsami to nie skumałeś... stu, mógłbyś się jednak bardziej przyglądać swoim przeciwnikom, czy to był czerwony scott?
Stujumper Napisano 18 Marca 2014 Autor Napisano 18 Marca 2014 Ja wiem, ze moje wdzianko daleko odbiega od kolarskiego, raczej bliżej mu do fasonu grillowego ale jeszcze mnie nie poje.... zeby w dżinsach jeździć!!! @erzurum Zabij mnie, ale naprawde nie wiem! Z gościem w sumie moze z 8razy sie juz scigalem, nawet pogawedke se ucielismy w tamtym sezonie, ale na bank nie wiem, moze to była Merida??? Ja tylko zwracam uwagę na MTB, ale tylko jak są wypasne-cos jak moja bryka
biker90 Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 biker90 z tymi dżinsami to nie skumałeś... stu, mógłbyś się jednak bardziej przyglądać swoim przeciwnikom, czy to był czerwony scott? lekko ty nie skumałeś, Stu nie jeździ w kolarskim stroju jak go widziałem więc ...
erzurum Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 czego nie skumałem ? przeczytaj jeszcze raz stu jeździ w czarnych spodniach dresowych, każdy to wie hehe
Stujumper Napisano 18 Marca 2014 Autor Napisano 18 Marca 2014 .... I czarnej czapce, czasami zabielonej od potu
AdamJedzie Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 (...) Całość poszła z małego blata 32t i 13t z tyłu. (...) Wg tego co podaje kalkulator Mike Sherman's http://home.earthlink.net/~mike.sherman/shift.html przy przekładni 32/13 i kole 26" 2.2 potrzeba kadencji 130,5 RPM by osiągnąć 40km/h, zatem jak w proturze. Jak by nie było to jest sprint, i masz to przećwiczone. Prawdziwa siła jednak to wjechac na bażanta przy kadencji 90 z tą prędkością. Z dużego blatu. Ale mimo wszytsko brawo Stu, wg mnie jestes wielki z ludzi co widziałem na rowerach górskich bijesz na głowę wszytskich, bo ścigasz się z szosami. A większośc ludzi na góralach jak widzi, że sosa próbuje sie z nim ścigac to odpusza, bo kieruje się stereotypem. No ja dziś wybierałem się na park, ale w tym tygodniu kończę po 16 robotę. Dziś jeździłem u mnie rogożnik/góra siewierska/brzekowice/dąbie/psary 38km padło. Wracałem już w ciemnościach bez świateł
Stujumper Napisano 18 Marca 2014 Autor Napisano 18 Marca 2014 Bo widzisz Adam, cała przyjemność jest poscigac sie z tym "potencjalnie lepszym" przeciwnikiem...tez zauważyłem ten "stereotyp" jak to powiadasz, ze gosc na szosie = wygrana, pewnie do teraz bym tak uważał gdybym kiedys tam nie spróbował sie pościgac z szosa pewnie zaraz usłysze hasła: "przyjedz na IC to dopiero zobaczysz..." ileż ja juz to razy słyszałem Jak bede miał kolarke to przyjade póki co jak ktos sie bedzie chciał zmierzyć (sprawdzic sie) to wie gdzie mnie mozna znalezc Wracając do MTB, to teraz jest lipa w parku, naprawde nie ma z kim powalczyć... W tamtym roku, byl jeden naprawde dobry-moze ktos bedzie kojarzył gościa, który jeździ na rowerze 29" sygnowanym DIAGNOSTIX czy cos takiego? Strój tez miał cały z tego pamietam jak przyspieszył pod bazanta cos kolo 41km/h bylo, to nawet nie drgnął, a mi rower chodził na boki jak Uwe Amplerowi na finiszu WP
marcinusz Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Stu, przypominasz mi taki niedojrzały schemat zachowań - zmylić wyglądem i zaskoczyć rzeczywistym stanem rzeczy. Większość osób wyrasta z tego po okresie dojrzewania Rzecz oczywista, że wiele osób (ze mną - przyznaję - włącznie, ale ja ścigam się na zawodach) ma przyjemność ze spuszczenia łomotu osobie na lepszym sprzęcie. Na wypasionym specu w dresie i czapce wyglądasz pewnie na osobę, która nie tyle pasjonuje się kolarstwem, co obnosi się z bogactwem. Idealny kandydat do spuszczenia "kolarskiego łomotu". A później okazuje się, że sportowo coś reprezentujesz i to Ty masz frajdę. Rozumiem zabawę, ale że Ci się jeszcze nie znudziło?!? Masz chłopie nogę, masz sprzęt. W góry się udaj. Przynajmniej w łikendy wyjedź z tego parku. W górach są podjazdy przekraczające 20% (teren) oraz o różnicy wzniesień nawet ponad 800m w pionie (Skrzyczne od Lipowej). Lubisz rywalizację, więc zawody też są miejscem dla Ciebie. Nie dziw się, że co chwila ktoś Cię odsyła na IC. Tam jest miejsce dla napinaczy. Ja też Cię tam odsyłam na zawody oraz przede wszystkim w góry. I nie jest to jakaś złośliwość tylko dobra rada. Tam są rzeczy, bijące na głowę jazdę po parku. Co do diagonstixa - może trafiłeś na Tomka Dygacza: https://pl-pl.facebook.com/tomasz.dygacz ? Dostać od niego łomot to żaden wstyd
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.