Skocz do zawartości

[WPKiW Chorzów] wspólne rowerowanie, ustawki, treningi, rekordy.

Stujumper

Rekomendowane odpowiedzi

@kashie

Wszystko zalezy jak na to spojrzeć...

Tak samo mozna zadać pytanie "pakerowi" dlaczego dzień w dzień lazi na te sama siłownię i pizga jedne i te samo zelastwo...?

Pływakowi mozesz zadać pytanie, czy nie nudzi mu sie robienie tych samych długości basenu, zamiast skoczyc i przeplynac cały ocean...? :)

A jesli masz męża to Mozesz tez sobie zadać jedno zasadnicze pytanie...czy nie nudzi Ci sie ciagle jeden i ten sam facet do konca zycia...? :P

Jazdę na rowerze traktuje zupełnie rekreacyjne i tak pozostanie w najbliższej przyszłości. Nie mam parcia na wieksza rywalizację, to mi w zupełności wystarcza...na razie :)

No i była dzis powtórka z rozrywki ;) troche mocniej bo avg 29,8km/h na 85km :)

Chciałem machnąć ponad trzy dyszki, ale cos w kolanie mi sztyrka i ból nie pozwala :/ :/ :/

Mysle, ze takie średnie to mozna juz tu wpisywać bo mniejsze to troche obciach...przynajmniej dla mnie :P

Zgadza sie. Ja jezdze calkiem inaczej niz Pan Smigacz ;) , ale potwierdzam kluczowy jest podjazd jak sie jedzie 21-22 km/h to po calym kolku wychodzi srednia 26-27 km/h. Zreszta nie bede nudzil wyliczeniami bo Stu juz to fajnie wylozyl :D Zapomnial jedynie dodac ze na pomaranczowej kolo slaskiego trzeba mocno pocisnac ...

Ja z reguły na pomarańczowej nie przekraczam 35km/h, a z górki to max 40km/h :)

Ale bywaly czasy jak miałem totalnego hopla na jazdę po parku to podjazdy robiłem tak, zeby od ronda do samego bazanta minimum te 30km/h jechac, a z górki do samego progu zwalniajacego to min 40km/h, to byl dopiero hardcore, ale wtedy bylem na etapie spalania brzucha i jezdzilem z pasem neoprenowym dla szybszego wypocenia... :) dodam, ze na rezultaty nie musiałem dlugo czekac i kaloryfer byl mocno wyrewolwerowany na sezon :P

Nie miał dziś czapki. Zrobiłem z nim 58km. Ja miałem czapke bo mi zimno.

Co do jazdy na parku chyba nie ma co dyskutować. Park jest dobrą bazą treningową jak nie chce się daleko wyruszać i nie ma się na to czasu. Można na roboczym dniu tak jak dziś wskoczyć na 2godzinki zrobić prawie 6 dych i do domu. Puki co u mnie weekendy również są na parku ze Stu, bo ucze się jazdy na szosie, dziś zaczołem trenować dolny chwyt i na prostej i zjazdach Stu zostawał daleko, jednak na Bażancie mnie odcina prąd przy 30km/h a on jedzie dalej. No za gruby nadal jestem. A pomyśleć, że kilka lat temu podjeżdzałem pod Bażanta 42km/h.

Co do średnich prędkości 28-30 można łatwo zrobić nawet jak są ludzie. Podjazd jest pusty, a na prostych kilka razy przysprintować i lecieć z rozpędu. Szybciej nie warto jeździć bo to niebezpieczne bo są dziury i nierówności.

Fakt jest taki, że park się po 2-3 tysiącach kilometrów nudzi we własciwym sezonie ja żadko tam się pojawiam. Wolę trasę, ale nie aż tak daleką. Z uwagi na miejsce gdzie mieszkam i lokalne grupy szosowe zacznę się kręcić w okolicach Tour de Psary.

Park zawsze dla mnie był super jeśli chodzi o rower i będę się tam pojawiał z sentymentu.

Co do Stu i jego "fenomenu". Potrafi zrobić młynek i wycisnąć chwilowa prekość ładną. Zaczołem namawiać go na trasy asfaltowe gdzie zwykle jeżdżę, bo prawdziwa trasa szosowa to coś innego niż park i będą tez inne prędkości. Ja na jego miejscu już dawno bym zmienił rower. Bo ma górala z górnej półki a jeździ po asfalcie. Duża strata energii. No ale co kto lubi.

Natomiast co do ścigania w parku... Metoda łapania zająców.. Ludzie sami wchodzą mu na koło. I próbuja  się ścigać. Ja osobiście tez nie lubie jak mi ktoś siedzi na kole i jak mogę to się urywam mu.

Plan juz od jakiegos czasu miałem, zeby od ronda do bazanta polecieć z pred. 35km/h, ale widze, ze bedzie cholernie ciezko...! W tamtym sezonie udalo mi sie tak pociągnąć az do przedostatniego zakretu, potem mnie odcielo i juz nie próbowałem wiecej :(

Poza tym teraz jakos nie mam juz za bardzo motywacji do takiej ostrej jazdy, jakbym trenował w jakimś klubie to co innego, ale tak, to se mysle czasami po co mi to i na co sie tak męczyć...?

I tez juz coraz częściej nudzi mi sie ta jazda po parku, ale to dlatego, ze naprawde mało z kim mozna tam teraz dobrze powalczyć! ;)

Co do zmiany koła, to myslalem juz o 29, bo na szosę to nigdy nie wskocze, ale w tym sezonie pomęcze jeszcze mojego Stumpa :)

bliżej jest góra jest siewierska, tez konkretny podjazd.

W okolicach Góry Siewierskiej jest kilka lepszych podjazdów. Jest takie jedno miejscie gdzie na góralu jechałem 79,2 km/h w tamtym roku. Ogólnie wszystko na trasie Tour de Psary, wszytsko w zasiegu 30 minut od parku. No i tam nie ma takiego ruchu jak w Katowicach nikt Cie nie rozjedzie samochodem. Powiem, wam, że na tygodniu dostać się do parku to aż się boje, a jadę asfaltem z samochodami tylko od Stawu Żęsa do telewizji. Bo reszta trasy to nie ma ruchu samochodowego.

btw, Stu 65km/h bez pedałowania :thumbsup: . Bo na twoich przełożeniach nie da się pedałować przy prędkości większej niż 60.

Na mostku przy bazancie jak żegnalem sie z @AdamJedzie to jechało dwóch na szosie, wskoczylem im na plery, jeden ubrany jakby bylo LATO :) to pewnie byłeś Ty ?

Bylem bardzo zawiedziony, ze jechales tylko do rondka, bo tempo bylo takie jak lubie ;) natomiast ten drugi zawodnik to nawet do ronda nie dojechał, bo widział jak krążyłem i czekałem na niego, to zrobił nawrót wcześniej :) :) ale on miał juz dosyć na pomarańczowej prostej jak paradowalem przy Was bez trzymanki ;)

stu, są takie zawody jak chociażby podjazd na czas na równicę, myślę, ze tam mógłbyś się sprawdzić, szans wielkich byś nie miał, ale na pewno byłbyś w czołówce.

ps. nie za ciepło Ci w tej czarnej czapce dzisiaj było? :)

O wlasnie, dawac go tam. W sumie maly i krotki podjazd. Mozna wrecz powiedziec, ze sprint :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...