marcinusz Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Jak są tacy dobrzy to niech pokażą co potrafią na pętli w Parku. No i zasada nr. 1 - w tym temacie witamy się najlepszym czasem na pętli i podjeździe Pfff! Gdybym napisał o Kwiatkowskim i Majce, Nino Schurterze czy Julienie Absalonie, to też napisałbyś to samo? Mają przyjechać do parku, żeby udowodnić, że coś znaczą w kolarstwie? To działa w drugą stronę: jak Stu jest taki kozak, to niech pokaże to na maratonie w Wiśle czy DG choćby, rywalizując z Brzózką, Banachem czy Kaiserem. Jeśli watpisz, że Kaiser jest "taki dobry" to znaczy, że nie wiesz o kim piszesz. On nic udowadniać nie musi. Ja się nie witam w tym temacie, bo nie jestem tu pierwszy raz.
gari97 Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 1) Nowy kolega z Sosnowca nie spina bo będzie wyzywany od trzepaka. 2) kolega wybaczy ale proszę tutaj króla WPKIW (patrz Stu) nie obrażać bo on miał jechać na mistrzostwa świata ale nie dostał się na samolot bo dzień wcześniej KOMobranie było to i czteropaki wpadły a pod wpływem nie można wejść do samolotu. Jak się dowiedział, że stroje kolarskie obowiązkowe to powiedział że itak by podziękował o klaskach powiedział im że mogą sobie założyć i się puknąć w łeb co by się im nic nie stało... Dobrze że nie powiedzieli mu że miałby jechać na szosie bo by się chłopak zapił... 3) Jak kolega nie jest śmieszkiem jak ekipa z WPKIW to nie ma tu czego szukać ale zapraszamy do pochwalenia się swoimi wynikami na pętli na forum tutaj o właśnie w tym wątku Cześć jestem Młody i nie byłem od dwóch dni na rowerze bo szczekam (kaszlę) i cieknie mi kisiel z nosa ps. Za niedługo wskakuję na przelaja więc czy ktoś nie będzie miał ochoty skoczyć czasem w teren i obeznać mnie z jakimiś dzikimi miejscami.
lasq Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Pfff! Gdybym napisał o Kwiatkowskim i Majce, Nino Schurterze czy Julienie Absalonie, to też napisałbyś to samo? Mają przyjechać do parku, żeby udowodnić, że coś znaczą w kolarstwie? No raczej... w końcu by jakieś konkretne zające dla Stu były
gari97 Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Kwiatkowski .... ? Majka ....? to jakieś młodziki ? Nie słyszałem o nich nigdy..... stu to oni mogą bidony podawać ewentualnie
Stujumper Napisano 23 Września 2015 Autor Napisano 23 Września 2015 (Stu) miał jechać na mistrzostwa świata ale nie dostał się na samolot bo dzień wcześniej KOMobranie było to i czteropaki wpadły a pod wpływem nie można wejść do samolotu. Jak się dowiedział, że stroje kolarskie obowiązkowe to powiedział że itak by podziękował o klaskach powiedział im że mogą sobie założyć i się puknąć w łeb co by się im nic nie stało... Dobrze że nie powiedzieli mu że miałby jechać na szosie bo by się chłopak zapił... Normalnie sie popłakałem już to sobie drukuje i nad telewizorem wieszam(będę czytał w czasie reklam) Ps. Młody zmieniłeś fryzurę i sport...krótko z przodu, długo z tyłu i z wąsem na przedzie? normalnie jak bym widział Czeskiego piłkarza
MartinH Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Człowieku, to legenda kolarstwa górskiego
gari97 Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Jak stu to legenda kolarstwa każdego od szosy po jazdę na składaku po piwo do monopolowego
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 swoją droga ciekawy jestem jaki czas wykręciłby Kwiatek, trasa jest trudna, nawierzchnia słabej jakości, kilka przeszkód po drodze i dużo ostrych zakrętów. Oprócz mocnej nogi trzeba mieć technikę i szczęście na kółku. Obstawiam, że Kwiatek zszedłby poniżej 9 minut. z palcem w nosie. Ale..gdyby Stu zamontować spd to jechałby z naszym mistrzem jak równy z równym a może ktoś chętny na ściganie po pętli mtb?
marcinusz Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Jak kolega nie jest śmieszkiem jak ekipa z WPKIW to nie ma tu czego szukać Przyznaję, jeśli chodzi o żarty kręcące się wokół kadzenia Stu, składaków i czteropaków, to jestem człowiekiem bez humoru. Kompletnie. Ale..gdyby Stu zamontować spd to jechałby z naszym mistrzem jak równy z równym Rozumiem, że to kolejny wykwit waszego szczególnego poczucia humoru na temat Stu... Rzućcie okiem na ten segment: https://www.strava.com/segments/7804376 Krótki, mikre przewyższenie. Jedyną jego zaletą są wyniki prosów, którzy jechali tam nieco rozpędzeni. Segment był częścią rundy tegorocznego TdP. Na ostatnim okrążeniu wyglądali, jakby jechali mocno, więc jest to jakaś informacja o możliwościach zawodowych kolarzy.
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Zwykły segment na płaskim zrobiony w mocnym tempie w peletonie, nie rzuca mnie na kolana. Spójrz na ten: https://www.strava.com/segments/6646487 Przyjedź, spróbuj powalczyć.
MartinH Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 swoją droga ciekawy jestem jaki czas wykręciłby Kwiatek, trasa jest trudna, nawierzchnia słabej jakości, kilka przeszkód po drodze i dużo ostrych zakrętów. Oprócz mocnej nogi trzeba mieć technikę i szczęście na kółku. Obstawiam, że Kwiatek zszedłby poniżej 9 minut. z palcem w nosie. Ale..gdyby Stu zamontować spd to jechałby z naszym mistrzem jak równy z równym a może ktoś chętny na ściganie po pętli mtb? To ironia rozumiem??? Trasa jest trudna to fakt, ale dla 3-latka na rowerku biegowym Porównywać zawodowca do amatora, nawet jak nie wiadomo jak mocnym amatorem by był to abstrakcja totalna Jesli chodzi o mnie to nie przeszkadza mi wasza jazda, ale wywyższanie się w tym wątku to już przesada. Każdy z was jest amatorem, jeden ma mocną nogę, drugi lepiej jeździ na rowerze i suma sumarum wszystko się balansuje. A już ten wcześniejszy wpis o Skandii i przejechaniu trasy na szosie nie będę komentował, co prawda widziałem filmiki jak jeżdżą kolesie na szosach i przełajach po trasach XC, ale to chyba nie ten level PS: A za 10 lat i tak wyjdzie, że Stu jeździ na epo
Eastern Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 ..trasa jest trudna, nawierzchnia słabej jakości, kilka przeszkód po drodze i dużo ostrych zakrętów. Oprócz mocnej nogi trzeba mieć technikę i szczęście na kółku. Zacząłem się zastanawiać, czy aby na pewno kręcimy to samo kółko
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Ja pisałem o jechaniu na rekord, w 9 minut. np słupki przy stadionie Śląskim mijasz z prędkością 50km/h. Na szosę to naprawdę nie jest łatwe kółko i w tym wypadku nie jest to ironia.
gari97 Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Ja kolegę trzepaka zapraszam żeby przyjechał do parku i pojeździł trochę z którymś z nas bo jest kolega za mądry moim zdaniem. Zaproponowałby siebie no ale jak taki jesteś mądry i uważasz że stu jest słaby to się z nim ustaw taka kolarska solowa a ja chętnie też się pościgać mogę bo na normalnych wyścigach nie mam szans bo jestem za słaby ale jakiegoś zajączka to chętnie rozniosę
MartinH Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Ja pisałem o jechaniu na rekord, w 9 minut. np słupki przy stadionie Śląskim mijasz z prędkością 50km/h. Na szosę to naprawdę nie jest łatwe kółko i w tym wypadku nie jest to ironia. Przy tych słupkach to by się spokojnie 2 kolarzy wyminęło Polecam zobaczyć, jeśli nie widziałeś, co wyczynia na szosie choćby Peter Sagan (na y2b masz filmiki) Trudne to są alpejskie zjazdy z prędkościami w okolicach 100 km/h, nie mówiąc o finiszu w peletonie, ale nie słupki w parku
Eastern Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Ja pisałem o jechaniu na rekord, w 9 minut. np słupki przy stadionie Śląskim mijasz z prędkością 50km/h. Na szosę to naprawdę nie jest łatwe kółko i w tym wypadku nie jest to ironia. Odległość pomiędzy słupkami wynosi ok. 1m, szerokość kierownicy w szosie wynosi ile? Z odrobiną szczęścia się zgodzę, piesi są nieprzewidywalni. Poza tym nie szukałbym większych sensacji-rewelacji na asfaltowym kółku dookoła parku
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Nie przesadzajcie, wiem jak jeździ Sagan razem z jego kolegą z drużyny:) w parku miałby możliwości do popisu, myślę, że na dach Kapelusza mógłby wskoczyć Nie porównujmy mtb do jazdy na szosie po parku, ostatnio na jednym kółku zaliczyłbym 3 gleby, ludzi jest tam zawsze mnóstwo, dlatego pisałem, że trzeba mieć trochę szczęścia. Piesi i rolkarze są nieprzewidywalni. Wracając...zapraszam na pętlę mtb, fajnie byłoby kiedyś szybciej pojechać i zrobić dobry czas w większej grupce https://www.strava.com/activities/396218446#9496149475
marcinusz Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Zwykły segment na płaskim zrobiony w mocnym tempie w peletonie, nie rzuca mnie na kolana. Peleton ktoś zawsze ciągnie. Ci ciągnący na czele peletonu coś tam z siebie dawali na ostatnim kółku, więc to trochę jakby atakowali segment solo (pomijając, że są po 140km i ich celem nie jest akurat sam segment, więc nie jadą tam na 100%). Jakiś punkt odniesienia jest. Wyślij tam Stu na KOMobranie. Chyba że wcale nie interesuje Cię gdzie jest Stu w porównaniu z prosami albo liczysz, że Kwiatkowski przyjedzie kręcić po parku między spacerowiczami? Spójrz na ten: https://www.strava.com/segments/6646487 Przyjedź, spróbuj powalczyć. Byłem, jechałem. Zwykła dziurawa pętla w parku. Często zatłoczona. Zupełnie nieatrakcyjna. Strasznie przereklamowana. Ja kolegę trzepaka zapraszam żeby przyjechał do parku i pojeździł trochę z którymś z nas bo jest kolega za mądry moim zdaniem. Zaproponowałby siebie no ale jak taki jesteś mądry i uważasz że stu jest słaby to się z nim ustaw taka kolarska solowa a ja chętnie też się pościgać mogę bo na normalnych wyścigach nie mam szans bo jestem za słaby ale jakiegoś zajączka to chętnie rozniosę Jeśli ten trzepak to do mnie, to naprawdę ugryź się w klawiaturę. Marcin lub marcinusz a trzepaka szukaj przed blokiem. Ja ścigam się tam, gdzie nie sprawia to zagrożenia. Nie napisałem, że Stu jest słaby. Piszę za to, że na amatorskich maratonach spokojnie znajdzie się 30 takich jak on i wielu mocniejszych. Dlatego Stu ściga się parku, aby pozostać królem piaskownicy. EDIT: @up jeśli już to kłócił a za idiotę wysłałem zgłoszenie
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Stu w tym roku wyszedł z parku, głównie jeździliśmy na północ, Jura, Koziegłowy, Zendek, tak mu się spodobała jazda z szosowcami, że w parku był gościem. Mam nadzieję, że jesienią w parku więcej pojeździmy, bo naprawdę można tam fajnie potrenować.
Stujumper Napisano 24 Września 2015 Autor Napisano 24 Września 2015 Uwielbiam ten wątek...tu się więcej dzieje niż na pętli w parku! Jakiego EPO używacie do pisania tych postów?! Dajcie trochę, bo widzę, że jest tak dobre jak te moje EPO w bidonie hehehe Ps. @erzu dziś kończę porządki na dzielni i można w najbliższym czasie pośmigać po parku
marcinusz Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Stu, podnosisz rękawicę? https://www.strava.com/segments/7804376
lasq Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Ha ha, w końcu wrócił stary dobry wątek Parkowy bo już tu trochę nudą wiało. Chociaż i tak kolega Marciunusz słabo się stara, chłopaki z IC jak kiedyś zawitali tutaj, to przynajmniej 5 segmentów Stu wyznaczyli do przejechania i to takich które sami przejechali, a nie wysługiwali się prosami Btw. postaralabyś się i dal jakiś porządny segment chociaż, bo 52km/h to nie jest jakaś porażająca prędkość dla zawodowego peletonu, tyle to i co lepsi amatorzy latają. Tu masz amatorów, podobny segment, 200m dłuższy: https://www.strava.com/segments/4864611?filter=overall
ambon Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Panowie ale się pośmiałem czytając na mailu powiadomienia z tego wątku, co po niektórym to tu żyłka zaraz pęknie
marcinusz Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Chociaż i tak kolega Marciunusz słabo się stara, chłopaki z IC jak kiedyś zawitali tutaj, to przynajmniej 5 segmentów Stu wyznaczyli do przejechania i to takich które sami przejechali, a nie wysługiwali się prosami Oczywiście pamiętam tę akcję. I nie przypominam sobie, żeby Stu przyjął wyzwanie. Woli być królem swojej piaskownicy. Nie sądzę, aby i teraz zechciał porównać się z prawdziwymi napinaczami. No i żeby nie było niedomówień. Sam jestem zupełnym średniakiem. Nie wysługuję się prosami, tylko podsunąłem segment, bo kolega erzurum zaczął się zastanawiać, jaki czas wykręciłby Kwiato w parku. Wiadomo, że Kwiato do parku nie przyjedzie, ale zawsze można "korespondencyjnie" pościgać się z peletonem, który przejeżdżał w okolicy z odpaloną stravą. Sam dziś chciałem zagiąć się na tym segmencie, ale ostatecznie dotarłem tam. Panowie ale się pośmiałem czytając na mailu powiadomienia z tego wątku, co po niektórym to tu żyłka zaraz pęknie Póki co prawie pękła koledze gari97, który zaczął okładać mnie idiotami. Czekam, kto będzie następny. Stu już osobiście mi nie odpisuje. Ma od tego adwokatów (że nie użyję brzydkiego słowa, które mi się ciśnie na klawiaturę). Nawiasem to chyba właśnie sam zainteresowany ma największy dystans do tego wszystkiego. Szkoda tylko, że nie daje się sprowokować do prawdziwej rywalizacji z innymi napinaczami tylko siedzi w swojej grupce wielbicieli, jak się okazuje z czasem coraz bardziej fanatycznych.
erzurum Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Wypraszam sobie, nie jestem żadnym wielbicielem Stu heheh, po prostu lubię się z nim pościgać i w ogóle go lubię nawet kilka razy udało mi się wygrać. Michałowi (gari97) faktycznie nerwy puściły, ale Tobie Marcinie również mocno brakuje dystansu, najlepiej byłoby wpaść jednak do parku na ściganie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.