Stujumper Napisano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wlasnie miałem o tym pisać, bo ja ją mam ale mój autopilot juz zna na pamięć ta trasę i daje radę bez problemu po ćmoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 W niedziele na 3 stawach jakiś mini wyścig mtb o pietruszkę, ale pewnie za daleko od parku dla was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Dzisiaj były jakieś mini zawody MTB na Rogożniku koło źródełka, jak jechaliśmy z Mateuszem, to się ludzie myli z błota i pakowali rowery na samochody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Panowie ktoś chętny na ustawkę w parku koło 17? Trochę bez formy będę bo tydzień roweru na oczu nie widziałem I zaś nikogo nie było w parku, byłem ok 17.30 i cisza jak makiem zasiał, zrobiłem 3/4 i domu w takim razie pojechałem bo z trasy zjeżdżałem. Samemu nie chciało mi się kręcić tych nudnych kółek chyba bym zasnął sam, liczyłem że ktoś będzie jednak, a tu jak zawsze wielcy na forum, a w parku niet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 W parku jest mokro i są ludzie... Jeździmy troszeczke więszke pętle, można zobaczyć sobie na Stravie gdzie kto był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Też jeżdżę dalej, ale wielkie halo robicie o ten park, a prawda jest taka, że jedynie Stu mu jest wierny, a inni tylko pisać potrafią co oni w nim nie robią. Jak się jest to nigdy nikogo nie ma i nie ma z kim zakręcić, nawet jak się napisze wcześniej, że się będzie. Taki urok, że każdy ma lepszą wymówkę dlaczego go w parku i dlaczego w nim go nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 He he he, a ja tam standardowa pętle zrobiłem dzisiaj z siedem razy i nikogo nie widziałem. Było sucho i mało ludzi, całkiem przyjemnie bo wiało na podjeździe w plery i sie lekko jechało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Dobrze gadasz Stu, wiatr w plecy był, i tylko liście są w jednym miejscu więc nie jest źle z pętlą! Trochę jeszcze powieje i tam też ich nie będzie więc wpadać do parku, a nie gadać i szukać wymówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Park jest nudny Biker - sam tak mowiles. Wszyscy Cie posluchali i jezdza gdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Hehe cóż Ja narobił teraz Stu nie ma z kim kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 no i Ty też nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Chłopaki jest sprawa potrzebuję pomocy! Będę kupował pierwszą szosę i na razie nie jestem w temacie. Potrzebuję żebyście popatrzeli na dwa rowery które znalazłem i ocenili który lepszy albo znaleźli lepsze podobne cenowo (wygląd tu nie gra roli bo przewagę ma w 100% scott). http://www.scott.pl/product.php?id_cat=921&id_prod=5169 http://www.decathlon.pl/btwin-rower-szosowy-triban-500-id_8306944.html Cena taka bo w rower chcę ciągle inwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 A mnie w piątek grypa lapnęła i leżę i smarkam tylko A taki się tydzień zapowiadał fajny... Proponuję poszukać czegoś z karbonowym widelcem (rama nadal alu), mniej potem wydasz na rozbudowę. We freesporcie w katowicach mają przecenę teraz na szosę jakąś z 3k na 2k, osprzęt raczej podstawowy, ale rama chyba jest z tych lepszych (wewnętrzne prowadzenie linek, karbonowy widelec), dobra do rozbudowy będzie. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem ten http://www.freesport.pl/rowery/4/2014/Szosowe/Szosowe_aluminiowe/1_1_H2_Compact/17/114/618 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Spoko, spoko tylko że u mnie jest ten problem że rower kupić będę dopiero mógł po połowie listopada bo wtedy mam urodziny a aktualnie się uczę więc nie zarabiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Podjedź, przymierz, poproś, żeby zostawili (w większości sklepów za bardzo drobną zaliczką typu 100-200zł tak da radę). EDIT W listopadzie i grudniu idzie wyrwać po 40% zniżki nawet na rowery z poprzedniego sezonu, więc warto do tego czasu w sumie poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilo Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 @Gari97 zerknij jeszcze na rower.com pl w Rudzie Śląskiej. Dużo rowerów, marki może jakiś Focus podjedzie za tą kwotę. Zawsze można pisać i pytać o cenę. Czasami trafi się jakiś rower w dobrej cenie z poprzedniego roku czyli w tym wypadku 2013. Troszkę więcej niz to co podałeś, ale np cos takiego: http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/focus-2014/rowery-szosowe/focus-culebro-4.0-cp-18g-28 Zeknij też tutaj: http://szosa.org/forum/19-jaki-rower-do-3500z%C5%82/ POszukaj w obecnych tematach, ew. zadaj pytanie. Na pewno znadzie się ktoś kto pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 W sklepie w którym pracuje jest do wzięcie Kross Vento 2.0 za 2200złhttp://www.kross.pl/pl/2014/road/vento-2-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Sora za 2k. Nie ma się co zastanawiać. Pytanie tylko czy rozmiar podejdzie. No właśnie Dominik liczyłem na Twoją pomoc w tym temacie. W sumie ja też tam będę co nieco zmieniał w mojej Meridzie. Dał byś adres skpelu gdzie na codzień pracujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 No za tak cene to fakt, jak rozmiar pasuje to brac zanim zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Za 2k w używce to i campe centaura można mieć... Problemem nie jest też 105tka, a nie mówię o starociach. w tej kasie brałbym używkę, chyba że musisz mieć nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A ja bym na Twoim miejscu rozważył używany rower. Vento 2.0 waży prawie 10kg i ma "tylko" Sorę. Ja za 200zł mniej kupiłem mojego Treka który waży 1,5kg mniej, ma karbonowy wideł (vento ma mix karon-alu) i osprzęt Veloce. W szosie tak naprawdę nie ma się co zepsuć, warto zwrócić uwagę jedynie na stan napędu czy nie jest zajechany i do wymiany, oczywiście wszelkie pęknięcia ramy itd. ale to chyba oczywiste. Za 2 klocki możesz wyrwać rower sporo lepszy niż Vento 2.0 który posłuży Ci przez lata. Edit: Nie wiem jakiego rozmiaru ramy szukasz, ale tak na szybko: http://www.szybkierowery.pl/katalog-produktow/139-battaglin-spider-alu-carbon.html9,3kg (trochę dużo ale i tak mniej niż Vento), wideł karbonowy, Centaur + Veloce. Warto w ogóle patrzeć na tę stronę, rzadko rzucają coś w przedziale 2-3k złociszy, ale czasem się zdarzy wyrwać okazję, szczególnie na koniec sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dziś jak byłem w sklepie to o tym rowerze ze scotta nie powiedziano mi wiele dobrego a szczególnie jego napęd został obrzydzony a znowu polecona została mi szosa Meridy. na razie robię rozeznanie i szukam fajnych opcji bo zakupu nie planuję wcześniej niż koniec listopada początek grudnia http://www.rowerymerida.pl/produkt968/race-80-rower-merida.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 8-rzędowy napęd, daruj sobie - dobrze radzę. Jak już koniecznie musisz mieć nówkę, to chyba tylko ten Kross pozostaje w tej cenie. Jeśli nie to na allegro jest całe mnóstwo świetnych używanych szos za tę cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Michał. Nie napisałeś nam ile masz wzrostu. A na rowerze jak jeździłeś to gdzieś 178 bym strzelał. Ale nie będę zgadywać. Merida jest dobra, ale droga. W tym rowerze co podałeś wykorzystują najniższe podzespoły Shimano. Nie pełny Claris. Da się na nich jeździć, ale kultura pracy i wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Ja od lutego mam Meride LiteRace 904. Na 105. Nowy model na 2014 wg mnie jest słabszy. Da się na tym jeździć. ale pewne rzeczy już wymieniłem i zaczynam przechodzić na wyższą grupę. Nowa 105 jaką zakupił ostatnio Mateusz podobno jest ok. Wygląda prawie jak Ultegra. W sumie Mateusz niedawno sprzedawał swój rower za połowe kwoty którą dysponujesz. Focus na pełnej Sorze. Miał przejechane może 8 tysięcy, napęd nie był do wymiany. No szkoda, bo mieszkacie na tym samym osiedlu. Słuchaj kolegów z forum. Za 2k to albo okazja jaką wrzucił Dominik, albo używka. Nowego roweru by się cieszyć jazdą to nie kupusz. A do samego sprawdzenia sobie, czy będzie fajnie jeździć na kolarzówce, i nie wyrzucic 2k w bloto, to sam musisz zadecydować. No chyba, że teraz nówka za 2k a za rok, dwa coś bardziej konkretnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.