lasq Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Stu to przynajmniej potrafi trollować w zabawny sposób, Amadeo próbuje iść w ślady mentora ale niestety mu nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Panowie, a Wy dalej przepychanki przed tymi ekranikami robicie?? A ja wlasnie 70kaemow w grupie zrobiłem i było całkiem sympatycznie średnia 29km/h Adam chciał dzis sprawdzić czy rzeczywiście na MTB sie szybciej po parku jeździ i zjawił sie na swojej Univedze...jednakże po 2 kółkach odpadł i został na 4tym zdublowany Chyba ten wczorajszy TDR go tak wykończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Stu, popraw mnie jeśli się mylę. Jechaliście średnio 29km/h. Okrążenie ma ok. 10 km.Po dwóch Wasz kolega Adam, jadący na starym rowerze Univega, odpadł. I potem go zdublowaliście. Zatem na ostatnich dwóch okrążeniach musiał jechać wolniej niż Wy, co najmniej dwa razy. Czyli turlał się mniej niż 14 km/h. No to univega jest do niczego. Mój 9-letni syn ma wyższe średnie ze znacznie dłuższych tras na ciężkim dla niego (13 kg) rowerze mtb. pozdr adam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 okrążenie ma dokładnie 6,36km (6,42km wg władz parku)- główna pętla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Pętla ma około 6,3km. Tak dokładnie było, kolega na Univedze po dwóch na podjeździe "siadł" no i po przejechaniu kolejnych dwóch spotkaliśmy go prawie w tym samym miejscu Ale kolega Adam wczoraj zaliczył mega tour i z 13go miejsca wskoczył od razu na 4te, wiec nie dziwie sie, ze dzisiaj jechał tak wolno Panowie tak apropo tej naszej ciągłej zwady o te KOMy na segmentach w parku, kto gorszy, kto lepszy, mam całkiem fajny nowy szlak-powiedzmy "na zgodę" w postaci nowej pętelki i podjazdu, oto i one: http://www.strava.com/segments/8331858?filter=overall http://www.strava.com/segments/8331837?filter=overall Co Wy na to? Trasa powiedziałbym "bardziej bezpieczna" bo mniej ludzi moze nam wpaść pod koła Acha, moje czasy sa poglądowe, żeby nikt nie myślał ze jak pojedzie lepiej to juz jest GOŚĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Podjazd napinaczy fajny, pętla trochę niefajna, bo nawierzchnia kijowa, ale ludzi faktycznie będzie mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 @Stu A jednak poniżej 12 minut poszło 10th overall on Kółko WPKiW start z górki (11:38) poprawka o prawie 40 sekund w stosunku do mojego najlepszego okrążenia, które na mtb jechałem solo I 7th overall on 3 rundy (50:26) I podjazd pod zoo w 3:28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No widzisz Andrzej mówiłem Ci ja mam kalkulator w nogach...od razu wyczuje jaki bedzie czas;) podjazd wlasnie obstawiałem poniżej 3:30s a te kółko start z górki cos kolo 11:40 mówiłem i jak blisko byłem he he @Hook no ta pętla nie jest jakaś super bo ta kostka brukowa kolo Planetarium troche kijowa, ale na MTB daje fajnie radę wiec to bedzie taka pętla MTB widziałem, ze chcesz poskładać sobie lekkiego ht na Carbonie, wiec bedzie jak znalazł! Oczywiście możecie wymyślić jakaś inna pętle, taka z lepsza nawierzchnia nie mam nic przeciwko Ale podjazd jest naprawdę fajny, można sie troche spocić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No ja dziś niestety jedynie 20km bo jak mi śmignęliście tylko na tych MTB na podjeździe wzdłuż Zoo to się speszyłem i pojechałem do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 widziałem, ze chcesz poskładać sobie lekkiego ht na Carbonie, wiec bedzie jak znalazł! Odpadam jednak z tym projektem chyba... Przejechałem się ostatnio parę km na swoim MTB i mi było źle. Będę katował to co jest przez zimę i wpadnę się przejechać najwyżej na góralu. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No ja dziś niestety jedynie 20km bo jak mi śmignęliście tylko na tych MTB na podjeździe wzdłuż Zoo to się speszyłem i pojechałem do domu A mnie na białym przełaju z treka nie mijałeś? Bo też ze Stu i Adamem jechałem dzisiaj kilka pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Możliwe, nie przyglądałem się kto tam konkretnie jechał za szybko smignelscie, widziałem jedynie smugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 ok Marcin, pochwal się swoimi czasami No właśnie Marcinusz, jaki masz czas na Pętli ? A co? Im lepszy czas, tym więcej racji będę miał? Nie mam żadnych wybitnych wyników. Już o tym pisałem. Podobnie jak o tym co sądzę o biciu rekordów na pętli w parku. Mogę się pochwalić jedynie zrobioną Pętlą Beskidzką w ok. 7 godzin wycieczkowo (http://www.gpsies.com/map.do?fileId=lcckcvvsbvgcgrbj). Jeśli ktoś ktoś czuje się kozakiem to tam jest miejsce, żeby to pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Słabiutko Polecam odbić na Hrobaczą Łąke lub Magure Ja macham coś takiego w 8 godzin ;D http://ridewithgps.com/routes/1157144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Tak nie umiem liczyć i jestem rybom karpiem a tak serio, to na odwrót z zakładek odczytałem dane i to co przejechał Amadeło myślałem, że przejechał marcinusz, ale to wynika z tego, że jestem rybom karpiem i piję kompot no ale informacją o wartości 1, dodatniej, jest to, że pętla tatrzańska jest zaista i miałem ją przejechać w tym roku z Łukaszem, ale ryby nie umiom jeździć na rowerze żeby nie było spamu: wpkiw, czyli PŚ jest ok i są wyścigi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Którą, petle tatrzańską czy beskidzką? BTW, ktoś chętny na pętelke tatrzańską/beskidzką w najbliższą niedziele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No właśnie już wyjaśnione: tatrzańską Ale beskidzka chyba też okejkowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Beskidzka bardzo fajna. Dużo dobrego asfaltu. Przewyzszeń więcej niż na tatrzańskiej. Miałem tatrzańską robić w czerwcu, ale zdrowie padło i dopiero powoli wracam do kręcenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No to kto jest w końcu lepszy z tych pętli bo juz nic nie kapuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Coś nam nie pyklo z chronologia postów obie trasy są fajne, na tatrzańskiej możliwy jest wariant nieco ponad 1500 m npm (popradzkie pleso, asfalt lux ale nachylenie momentami jak w mtb), co do Beskidzkiej - wariantów jest wiele, polecam podjazd na hrobacza łąkę (nachylenie ponad 20% miejscami, asfalt bardzo słaby momentami. Hookie, może wariant ok 110 km w weekend, szczyrk Wisła koniakow ochodzita żywiec hrobacza szczyrk? Ja jestem lepszy, bo jestem wice królem wpkiw;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Ten łykend jestem #zagranico :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 A owszem dziś się kulałem ze średnią predkością 14km/h. Zauważyłem ze jak się zmieni na Strave rower na MTB to generuje się dużo więcej mocy. Barierki na KOMa jak leciałem w sumie przez przypadek za Stu poszły na Meridzie na 585W a dziś na Univedze przy prędkości średniej tylko 43 na 667W. Stu w tamtej próbie pierwszej wygenrował 839W (nie wiem jaką ma mase ciała wpisaną w Strave). Przy mojej masie jak bym szedł na KOM na MTB to pewnie ponad tysiąc wat. A zatem te waty to tylko kiepska symulacja realnych mocy. Bliższe prawdzie mogą być wyniki z mierników pomiarów mocy tylko. @parmenides - słyszalem, że odwiedzisz nas w parku, zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Adam nie rób sensacji, przecież dobrze wiemy, ze Ty na Uni to nawet takiego czasu jak ja tam nie wykrecisz, a co dopiero KOMa! Taa @Parmi to równy gość w sumie, ale juz widzę jak dostaje łomot na bazancie To bedzie KLASYK! Dobrze by było jakby ktoś to uwiecznił na taśmie, znaczy video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 WATy na Stravie to jest śmiech na sali i z realnym pomiarem mają niewiele wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Zakładałem hipotetycznie. Dziś chciałem pogonić Mateusza na tym nowym Cannyonie ale odpuścił i poleciał tylko na 46.1, za to podjazd zrobił na 3.06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.