biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Stu ile razy ci mam powtarzać, że jeżdżę bez spiny- nie na czas! Wolę trasę machnąć, coś zobaczyć coś sfocić gdzieś się zatrzymać coś pogadać niż tylko suche km kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 To ja jestem dumny z mojego 2,2k bo zanosi się na rekordowy sezon mimo złamania obojczyka w maju (w poprzednim 2,5k a nigdy wcześniej więcej niz 1,5k ). Szczerze, to chyba by mi się nie chciało cisnąć po 15k w sezonie, nawet gdybym miął na to czas. Takie pytanie (nie złośliwe, po prostu z ciekawości): robicie w zyciu coś innego niż praca/spanie/jazda na rowerze? Może ja po prostu słabo organizuje sobie czas, ale nie wyobrażam sobie jakbym miał tyle jeździć i jeszcze znaleźć czas na inne przyjemności, których w życiu cała masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 @biker No ale lubisz sie czasami przecież sprawdzić nie gadaj, ze nie? chłopaków bikresow i z piknikow zawsze wymiatales... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Mój wynik jest słaby i tak znasz przynajmniej 3 człeków, którzy mają w sezonie po 20-40 tysięcy przejechane. To jest coś: 2-óch na szosie ci mają po 40k, a ten 3ci to na mtb ma 22k obecnie. To mnie bardziej zastanawia kiedy oni w ogl sypiają. Stu i co z tego, priorytety mi się zmieniły ostatnio: nie ryzykować i cały w jednym kawałku wracać mam do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilo Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 To ja jestem dumny z mojego 2,2k bo zanosi się na rekordowy sezon mimo złamania obojczyka w maju (w poprzednim 2,5k a nigdy wcześniej więcej niz 1,5k ). Szczerze, to chyba by mi się nie chciało cisnąć po 15k w sezonie, nawet gdybym miął na to czas. Takie pytanie (nie złośliwe, po prostu z ciekawości): robicie w zyciu coś innego niż praca/spanie/jazda na rowerze? Może ja po prostu słabo organizuje sobie czas, ale nie wyobrażam sobie jakbym miał tyle jeździć i jeszcze znaleźć czas na inne przyjemności, których w życiu cała masa Też się nad tym zastanawiałem. Stare chłopy na cały dzień na rowerze. Gdzie tu jakieś osobiste sprawy ?? Tak poza tym niektórzy jakby w ogóle do pracy nie chodzi....no chyba ze siedzą na ochronie nockami i mogą sie wyspać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 mobilo system 3-zmianowy i wszystko możliwe jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Stowka dziennie w 3h co to takiego i sie nazbiera A tam priorytety, jak jesteś lepszy to trza sie tym chwalić i juz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Wg, moich obliczeń 15k km rocznie przy średniej 25km/h to jest tylko 600 godzin rocznie na rowerze co daje nam 12 godzin na tydzień. Nic wielkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilo Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Przy systemie 3 zmianowym jest to możliwe. Chyba nie każdy tak pracuje. Po drugie trzeba mieć dzień w dzień te 3h i w nogach aby kręcić po 33km/h aby 100 była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 dla chcącego nic trudnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Wlasnie, tylko szosę trza mieć i po 120km w 3h zrobisz ha ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Gdybym miał szosę hmm to by dystanse konkretne były dziennie. Kiedyś próbowałem to nieźle mi to szło, setkę lekko w 3h się da zrobić, w górach trochę gorzej ale też da się zmieścić w 3,5h. Da się wszystko, są i tak spece od szybszej jazdy, którzy setkę grubo poniżej 3h zrobią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Oj nie przesadzaj Stu, 40 średnią robi w polsce może 100 osób w tym tylko kilku amatorów. Wg mnie 25-30 średnie w skali roku są realne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Realne na mtb średnie mam w przedziale 22-27, więc na szosie analogicznie z braku terenu i tego, że ciągle asfaltem się ciągnie to średnie 28-37 to takie sobie są. Zrobię suport znaczy się go jutro wymienię, koło nowe kupie na przód bo obecne ma wżery już na piaście po 34 tysiącach przebiegu to może i na IC zawita oraz zaś się sprawdzę jak daleko mi do szosowców. Tylko ten czas i jego brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Średnia grupy rowerowej IC w tym tygodniu na Strave jest w granicach 30,5, grupy Śląsk podobnie, Forum rowerowe 28. Myslę, że roczna średnia amatorów i to tych co robią KOMy nie przekracza 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 A ilu jest takich co nie rejestrują czasu na aplikacjach ich już nie sposób policzyć. Adam leć przez Mysłowice i Bojszowy do Pszczyny i tak samo nazot i średnią spokojnie na setce wykręcisz w okolicach 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ja na moim super carbo hiper ultralekkim MTB to realnie 24-26km/h jak Wam pisze, ze jechałem szybciej to bujda była Ale jakbym miał szoske to myśle, ze te 42-42,5km/h z łatwością by pękalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilo Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie powiedziałem ze nie jest realne zrobienie 100km na dzień - tylko trzeba mieć ten czas !! !! !! !! Ja na moim super carbo hiper ultralekkim MTB to realnie 24-26km/h jak Wam pisze, ze jechałem szybciej to bujda była Ale jakbym miał szoske to myśle, ze te 42-42,5km/h z łatwością by pękalo PO co ta zbędna gadka Stu. Najwyższa pora przeskoczyć z MTB na szoskę i wszytkie KOM Twoje. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 @mobilo wstajesz o 4ej i kręcisz do 7ej a potem na szychta, ale zawsze możesz zacząć juz o 2ej rano kręcić jak sie nie wyrobisz... Jaka zbędna? No prawdę mowię nie? A moze sie mylę? Bo ostatnio sie dowiedziałem, ze to na MTB po asfalcie sie szybciej leci, wiec sprostuje na szosie to realnie 22-22,5km/h polecę. Eee to nie kupuje zostaje przy swoim ultra supra lightcie <9kg MTB i sam zaczynam sie odchudzać do 60kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Tak, zobacz @mobilo zeszły tydzień zrobiłem 510 w 5 dni, i w sumie nie miałem wolnego. A w tym tygodniu znalezłem czas tylko w weekend po 16-stej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 i zaś wkraczamy na teren zaminowany kto jaką średnią ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Groteska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilo Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 OK. 100 realna dzień w dzień ze średnią 42. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 No bo średnia na rowerze to podstawa! Wszystko poniżej średniej to banał i kanał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ale jakbym miał szoske to myśle, ze te 42-42,5km/h z łatwością by pękalo 48 km/h. Nie mniej. Z SPD 52 km/h. Nie mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.