lasq Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Ja niestety pracuje cały weekend więc odpadam (nie Maksym, nie pójdę zrobić 150km po nocce żeby potem pójść na następną ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Łukasz tak się pieści, ale na IC Trans Silesia Race w niedziele pójdzie i zrobi 160 xD Ludziki, jeźdźcie z nami! https://www.facebook.com/events/516724988471922/ IC Silesia RaceOd października do końca marca ruszają niedziele IC ze startem o 10:00.Na początek proponujemy klasyczną trasę na Niegowonice, Ogrodzieniec, Pilicę, Klucze, Bolesław, Jaworzno.Pierwsza edycja niedzielnych IC będzie miała jednak inną formę mamy nadzieję, że wam się spodoba i wkrótce ją powtórzymy na innej trasie.Pętlę przejedziemy w formie koleżeńskiej rywalizacji w grupach 3-5 osobowych. Sami dobieracie się w grupy wiemy że istnieją na IC nieformalne drużyny, będzie więc to najlepsza pora na sprawdzenie ich zgrania na trasie. Jeśli nie macie koncepcji na drużynę przyjedźcie na start a pewnie wyłoni się sama.Start pierwszej grupy o godzinie 8:00 a każdej następnej co 10 minut.Trasa przejazduhttp://www.bikemap.net/pl/route/2807644-ic-silesia-race/Czas przejazdu policzy nam Strava na specjalnie utworzonym segmencie. Dodatkowo będą utworzone 4 segmenty dzielące całą trasę.To w jakim tempie i z iloma stopami na colę objedziecie pętlę zależy tylko od waszej drużyny. Bez wątpienia najważniejsza będzie współpraca na zmianach w drużynie.Nie ważny jest jednak finalny wynik ważne aby się dobrze wspólnie bawić po kolarsku! Zróbmy to tak jak robią to na całym świeciehttps://vimeo.com/64874356Na koniec zapraszamy na kawę i ciacho w oczekiwaniu przyjazdu każdej grupy.poniżej najważniejsze zasady przejazdu:- cały przejazd w formie koleżeńskiej rywalizacji, przypominamy że to nie jest wyścig.- grupy 3-5 osobowe,- do mety na Placu IC dojechać musi cała zgłoszona drużyna w komplecie- dozwolone pchanie i ciągnięcie kolegów na lince jeśli zajdzie taka potrzeba - grupy startują co 10min, start 1-szej grupy 8:00- grupy na trasie nie powinny jechać razem z wyjątkiem momentu wyprzedzania się- w każdej grupie obowiązkowy 1 smartfon z wgraną aplikacją Strava lub inne urządzenie rejestrujące ślad GPS, tak aby finalnie wgrać plik gpx przejazdu grupy na stravę i zmierzyć czas przejazdu z pętli. W związku z tym przynajmniej jeden członek grupy musi mieć konto na Stravie.- każda z grup zaopatruje się w trasę przejazdu na urządzeniu GPS, mapie lub jeśli ktoś zna bardzo dobrze teren w głowie. Wypadnięcie z wyznaczonej trasy zaskutkuje nie policzeniem czasu przejazdu na Stravie- pętla na Stravie liczona od startu ostrego od wjazdu na ul.Korfantego na wysokości skrzyżowania z Misjonarzy Oblatów do mety tradycyjnie na kresce IC w lesie w Ochojcu- W przypadku zapowiedzi deszczowego dnia imprezę przenosimy na następną niedzielę 13-14 spod Kapelusza. myślę, że zaczniemy od TdR A może byśmy się w przyszłym tygodniu władowali w pociąg ekipą i zrobili pętlę po Równicach, Salmpolach, Zameczkach i innych takich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 I czo z naszą jazdą dziś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 13-sta kapelusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Trzynasta kapelusz it is Adam kamerkę weź jeśli faktycznie masz. Czekam, przybywajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Patrz Stu, Kwiato kręci na wyścigu prawie takie waty jak Ty na komach, musisz się podciągnać bo Cie dogoni jeszcze http://portal.bikeworld.pl/artykul/sport/szosa_swiat/13248/jazda_kwiatkowskiego_w_liczbach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ano ładnie dziś było. Szkoda tylko, że ta szprycha Maksymowi strzeliła, a może to i lepiej bo bym niedojechał ;-) Ale każda impreza rowerowa kończ się w Parku, Stu mogły pomyślec, że celowo tam pojechaliśmy by go spotkać, ale nie mielismy gdzie dokręcić Grand Frodo 10 ;-). Fakt to co mówił Stu, dziś park był pod komy, zero ludzi chłodno i suchi, tylko brak nogi, 404km w tym tygodniu już ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Mateusz, Adam, dzięki za wypad. :-) No i dziękuję, że postanowiliście ze mną zawrócić i pokazaliście mi nowe trasy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xysio Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Hej chlopaki kto jutro wieczorkiem okolo 19 dwie pętelki? Lubie wieczorkiem po parku posmigac ale tak samemu to troche ciu...o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Po zmroku to już mało kto jeździ z uwagi na zimno i brak widoczności, może Stu... Ale na dwie pętelki to szkoda z domu wychodzić, no chyba że chcesz sobie pobiegac dwie petelki. Przy okazji możesz tradycyjnie zapodać swoje czasy na podjeździe wzdłuż Zoo i na Pętli ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ubiegłes mnie Adamie... O 19 jest juz ciemno jak w d...., zimno jak ch..... A w dodatku wszystkie zające juz dawno w norach sie schowały! Jak chcesz z kimś pośmigać to kolo 17ej i co najmniej 5 pętli bo na dwie to butów nie warto wiązać, chyba ze masz na rzepy Dobrze by było sie pochwalić jakimiś czasami bo jak kółko robisz w 14/15 min to witaj w klubie emeryta...jak robisz kółko w 10/11 min to ja nawet o 20ej chętnie z Tobą pokrece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Dodaj Stu, że jak wpadasz na jedno kółko i robisz w 12-13min to znaczy, że pożytku z ciebie nie będzie bo jedziesz jak turysta pozwiedzać ino na krótką metę oraz zobaczyć czy przypadkiem nowego asfaltu nie zrobili dawno obiecywanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Nie no zając jadący w 12/13min kółko to całkiem fajny zając bo przynajmniej Tlenik dobry jest Poniżej 12min to rzadko, który chce prowadzić wtedy każdy woli na kole sie wozić, łącznie ze mną Najbardziej nie lubię frajerów którzy robią zryw na 200/300metrow, a potem skręcają i kończą jazdę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ja tam lubię wpaść do parku na 1 góra 2 kółeczka i na lajcie 12:20 zrobić tak by się przejechać i wyjechać. Jakbym więcej kółek zrobił to bym oczadział chyba, to nie dla mnie choć nie powiem, że na Skałce ostatnio z 16 razy po 1km kółko zrobiłem co i tak jest nudą wieję i emerytem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 No fakt dziś ciasno było, ale wpadłem tylko by pogadać ze Stu. heh Najlepsze, że obaj na siebie czekaliśmy tylko w innych miejscach. Ciekawe jak tam kolega co miał dwa kołka robic ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Wczoraj 50 km a dziś 39 stopni :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dzisiaj troche za duzo ludzi było, ale 66km wpadło, tempo bym powiedział piknik z przerwa na gofra dla Adama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Za duża kolejka do gofrów była, dałem spokój ;-) No Michał trzeba się ubierać, ja w tym tygodniu jeździłem w czapce pod hełmem. Wcale nie jest cieplo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Trzeba będzie wyciągnąć kurteczkę na rower btw to widziałem was wczoraj jak wracaliście przez Siemianowice na Rzęsie ale postanowiłem was nie zatrzymiwać. Średnia święta rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ja juz standardowo: czapka i dwie pary skarpet a za niedługo spodnie z dresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dla mnie liczy się dystans nie średnia. No przez Rzęse, to wczoraj dwa razy jechaliśmy. Dobre skarpety to podstawa i czapka. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ja widziałem was jak w stronę parku jechaliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Tak było. Trzech wspaniałych, w tym jeden bez szprychy ;-). A z naprzeciwka jeden taki jechał na góralu bez czapki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xysio Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Nie jezdze chlopaki po parku na czas. W parku smigam po zmroku na mtb. Jesli chcecie porywalizowac to zapraszam na szose na dystans siemce pyrzowice i z powrotem. Nie bede sie chwalil srednia. W parku nie da sie krecic dobrych czasow na szosie co sie rozpedzisz to grzeba hamowac. Chcialem tak posmigac z oswietleniem ale skoro wy jak dIeci w parku krwcicie rekordy to szkoda mojego czasu na forum bo ja scigalem sie w parku jak mialem 10 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Oh... Widzę mamy tu nowego samca alfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.