burz Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Czy ktoś się orientuje, gdzie najbliżej Skierniewic można splanować mufę suportu, może ktoś z moich sąsiadów (z Żyrardowa, Sochaczewa itp) posiada takie ustrojstwo? Rama nowa, ale dla świętego spokoju chciałbym ją dopieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Rama nowa, ale dla świętego spokoju chciałbym ją dopieścić Nie planowałem mufy w żadnej z 5 ram do których wkładałem korbę ze zintegrowaną osią i nigdy nie miałem żadnych problemów. Według mnie zabieg zupełnie niepotrzebny. Mierzyłeś suwmiarką górę i dół mufy i masz jakieś rozbieżności w wymiarze?? Nie sądzę. Masz naddatek materiału żeby sobie pozwolić na taki zabieg?? Nie sądzę. Wszystkim malkontentom którzy zaraz podniosą raban że taki zabieg jest konieczny powiem że... Nawet sobie nie zdają sprawy jak te maluteńkie, wąskie, wiotkie łożyska misek odkształcają się pod naciskiem. A tak na marginesie. Pokaż mi jeden gotowy rower w którym była planowana mufa przed założeniem korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.